Boek voor 20 augustus a.s. Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik dan hier...

Boek nu uw muziek- en cultuurreis naar het George Enescu Festival in Boekarest

9-daagse reis, vertrek 19 september, o.l.v. Eva Bengtsson

Geachte Do,

In september wordt in Boekarest opnieuw het wereldberoemde George Enescu Festival gehouden. Keer op keer komt tijdens dit festival de crème de la crème van de muziekwereld bij elkaar om de muzikale held van Roemenië te eren, waarover door Jules Massenet werd geschreven: "(...) hij is het meest interessante muzikale schepsel dat bestaat". Tijdens elke editie staan er ongeveer 20 werken van de ongekend veelzijdige en relatief onbekende componist op het programma. Ook dit jaar belooft het weer een uiterst spectaculaire editie te worden, met concerten van 'ons' Concertgebouworkest en het Koor en Orkest van het Mariinsky Theater o.l.v. Valery Gergiev

Wilt u mee naar dit vermaarde festival? Boekt u dan voor aanstaande vrijdag, 20 augustus. Daarna zijn er helaas geen mogelijkheden meer. 

Bekijk of boek deze reis

Blog: George Enescu en het Enescu Festival

Wanneer men de biografie van George Enescu op zich in laat werken is het uiterst bijzonder dat dit muzikale genie relatief onbekend is. De jonge George begon op vierjarige leeftijd met vioolspelen, schreef op zijn vijfde zijn eerste muziek en werd toegelaten tot het Weense conservatorium toen hij nog maar zeven jaar oud was. Elf jaar jong studeerde hij daar cum laude af.

Zijn muzikale activiteiten beslaan dan ook een periode van meer dan 50 jaar, hoewel hij na zijn overlijden slechts 33 gepubliceerde werken na liet. Zijn belangrijkste compositie? Zonder twijfel zijn opera Oedipe. Maar waarom? En wat is het verhaal achter deze veelzijdige musicus? U leest het in de nieuwste blog van onze collega Wouter Schmidt! 

Lees alles over George Enescu en het Festival

Intrigerend Boekarest, het Parijs van het Oosten

Door de vele verwoestingen waar Boekarest mee te kampen heeft gehad zijn er nog maar weinig historische bezienswaardigheden in de hoofdstad terug te vinden. Toch zijn er nog een aantal prachtige locaties het bezoeken waard, waaronder het kolossale Parlementspaleis. Na het Pentagon is dit het grootste regeringsgebouw ter wereld met maar liefst 1100 kamers en een inrichting die het werk weerspiegelt van de beste kunstenaars van het land. Daarnaast is er de prachtige Calea Victoriei, met het Plein van de Revolutie en het Nationaal George Enescu Museum, en het Palatul Cotroceni Paleis, gebouwd in opdracht van de eerste Roemeense koning Carol I. 

Tijdens deze reis doet u niet alleen fantastische ervaringen op in Boekarest, u maakt ook een meerdaagse rondreis door Transsylvanië en Walachije. Zo brengt u een bezoek aan Curtea de Arges, een van de oudste steden van Roemenië en het schitterende klooster van Horezu. Dit laatste geldt als een meesterwerk van de 'Brancovan' stijl en maakt deel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Via de Olt Vallei komt u aan in Sibiu, gelegen aan de voet van de Transsylvanische Alpen. Deze middeleeuwse stad beschikt over een prachtig historisch centrum, de beroemde Brug der Leugens en het Bruckenthal Museum met een grote collectie topschilderijen. 

Vanuit Sibiu bezoekt u vestingstad Alba Iulia om daarna door te reizen naar Brasov, een stad met een schitterende pracht aan gotische, barokke en renaissance architectuur, en Sinaia. Deze 'Parel van de Karpaten' herbergt het Kasteel Peleș, een juweel qua architectuur, inrichting en ligging. Ook vindt u hier villa Luminuş, waar Enescu jarenlang de zomers doorbracht om er te componeren. Uiteraard is dit nog maar een selectie van de hoogtepunten die u tijdens deze reis gaat ontdekken... Roemenië herbergt talloze schatkamers!  

Bekijk het volledige programma

Muziekprogramma

De volgende concerten zijn voor u inbegrepen bij deze reis: 

  • Maandag 20 september: Opera Lady Macbeth of Mtsensk van Sjostakovitsj, uitgevoerd door o.a. Evgenia Muravieva, Vladimir Vaneev, Evgeny Akimov en het Orkest en Koor van het Mariinsky Theater
  • Dinsdag 21 september: Concert Orkest en Koor van het Mariinsky Theater in Grand Palace Hall met muziek van Enescu en Stravinsky. 
  • Zondag 26 september: Concert Concertgebouworkest o.l.v. Daniel Harding met muziek van Enescu, Wagner, Dvořák en Bruckner. 

U kunt ervoor kiezen om op dinsdag 21 september een concert bij te wonen van het East-Western Chamber Orchestra in het bijzonder mooie Atheneum, met muziek van Mozart, Enescu, Weinberg en Tsjaikovsky. 

Meer informatie over het muziekprogramma

Muziek- en cultuurrondreis naar Roemenië en het George Enescu Festival in Boekarest

9-daagse vliegreis, vertrek 19 september 2021, v.a. € 2.698,- p.p.

Bekijk of boek deze reis

Hannick Reizen maakt deel uit van de FST Group

Hannick Reizen

info@hannick.nl 

070 - 319 19 29

www.hannick.nl 

Facebook Twitter Instagram

Wilt u deze e-mail liever niet meer ontvangen? Klik dan op onderstaande link om u af te melden. 

Afmelden