Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk het online in uw browser.
header
vrijdag 15 april 2022
De wekelijkse nieuwsbrief van de provincie Overijssel met de laatste nieuwsberichten, politieke agenda en vacatures.
Volg Overijssel ook op  Tweet   Facebook   LinkedIn.
bestuurders na ondertekening

‘Haarvaten op Peil’ van start om droogte in Overijssel te bestrijden

Waterschappen Drents Overijsselse Delta en Vechtstromen en de provincie Overijssel starten samen met landgoederen en beheerders van natuurgebieden met het 'uitvoeringsprogramma haarvaten op peil' (HOP). Hiervoor ondertekenden de betrokken bestuurders het programma en gaven daarmee het startsein voor een samenwerking tussen grondeigenaren en de overheid.

Waar is het HOP-programma op gericht?

Overijssel verlengt Natuurbeheerplannen

De provincie Overijssel verlengt de beheerplannen voor 18 Natura 2000-gebieden met maximaal zes jaar. Binnen de looptijd van het verlengde Natura 2000-beheerplan wordt een nieuw, herzien beheerplan vastgesteld. 

Waarom verlengen?

Kaart consessie IJssel-Vecht 2023-2035

EBS nieuwe busvervoerder in IJssel-Vecht

Vanaf december 2022 verzorgt EBS het busvervoer in het noordelijke deel van de Veluwe en Midden-Overijssel. Dit omvat onder meer het stadsvervoer in Apeldoorn en Zwolle. Vanaf december 2023 verzorgt deze vervoerder ook het OV in de regio IJsselmond en Lelystad.

Welke vervoerders deden mee?

Provincie honoreert subsidie voor vijftien Overijsselse evenementen

Organisaties zijn druk bezig met de voorbereidingen van de evenementen, die weer doorgang vinden nu er geen beperkende maatregelen meer zijn. Overijssel stelt ook dit jaar voor bijzondere kleinere sport- en cultuurevenementen een subsidie beschikbaar. Er zijn vijftien evenementen die een bijdrage van de provincie ontvangen.

Welke vijftien evenementen?

uiterwaarden

Werkzaamheden voor natuurherstel in de uiterwaarden klaar

In het Natura 2000-gebied Uiterwaarden Zwarte Water en Vecht is de afgelopen tijd hard gewerkt aan het behouden en versterken van de bijzondere natuur. Aannemer Oosterhuis startte in opdracht van de provincie in september 2020 met het natuurherstel. De werkzaamheden zijn nu bijna klaar.

Wat is er allemaal gedaan?

Overijssel wil meer duidelijkheid over natuur en boeren

Overijssel werkt met betrokkenen agrarische en niet-agrarische ondernemers, gemeenten, waterschappen, natuurorganisaties nu ruim een jaar in goed overleg aan plannen om gezamenlijk een aanpak voor de stikstofproblemen rond natuurgebieden te ontwikkelen. Plannen waarin de natuurdoelen gerealiseerd worden en tegelijk ook duurzaam perspectief voor de agrarische sector moet ontstaan, oog is voor de sociaal-economische aspecten, de leefbaarheid in de gebieden een impuls krijgt. Overijssel keek daarbij uit naar de inhoud van de hoofdlijnenbrief van minister Van der Wal en het Hoofdlijnendebat LNV. Helaas is na de publicatie van deze brief de onzekerheid voor agrarisch ondernemers alleen maar toegenomen.

Aandacht voor boeren die wél door willen gaan

Overijsselse agenda 2022  

Volledige agenda

statenzaal
Besluitenlijst van Gedeputeerde Staten (GS) en Provinciale Staten (PS)

Bekijk hier de GS-besluitenlijsten
Bekijk hier de PS-besluitenlijsten
vacatures
 .