Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk het online in uw browser.
header
Donderdag 4 november 2021
De wekelijkse nieuwsbrief van de provincie Overijssel met de laatste nieuwsberichten, politieke agenda en vacatures.
Volg Overijssel ook op  Tweet   Facebook   LinkedIn.
energielabel, munten, agenda

Overijssel biedt actiepakket energieweerbaarheid voor bewoners, bedrijven en instellingen

De provincie heeft een verantwoordelijkheid voor energiebesparing en verduurzaming. De energieprijzen stijgen hard met veel hogere energiekosten als gevolg. De provincie biedt een actiepakket energieweerbaarheid om bewoners, bedrijven en instellingen nog deze winter steun te geven. Het actiepakket bestaat uit een verlenging en uitbreiding van bestaande regelingen. Met het totale actiepakket is een bedrag gemoeid van €1,75 miljoen.

Voor wie is het actiepakket energieweerbaarheid bedoeld?

Nieuwe subsidieregeling ‘Asbest eraf, zon erop’

Voor zowel particuliere als zakelijk eigenaren van een asbestdak is er nu de nieuwe subsidieregeling ‘Asbest eraf, zon erop’. Met deze subsidieregeling wil de provincie eigenaren met een asbestdak groter dan 35 m2 ondersteunen bij de sanering van het dak inclusief de vervanging voor een nieuw energiebesparend dak.

Lees meer over de voorwaarden

het renovatie pakket

Eerste 'jas' voor bestaande woningbouwpanden INDU ZERO: start Europese verduurzamingsgolf

Hoe zorg je voor een duurzame, bestaande woningvoorraad, zonder dat de betaalbaarheid en beschikbaarheid van woningen onder druk komt te staan? Onder de vlag van INDU-ZERO werkten verschillende Europese partners met Overijssel samen aan een project op dit vlak: een open source beschrijving van een gevelfabriek waarmee Europese bedrijven aan de slag kunnen. 

INDU-ZERO totaalplan gratis online

Week van de Ondernemer voortvarend van start met startups

Van vrijdag 12 t/m vrijdag 19 november 2021 is het de ‘Week van de Ondernemer’. Dit jaar staan de nieuwe uitdagingen waar ondernemers zich voor gesteld zien centraal. Ook is er aandacht voor innovatieve, creatieve startups. Op vrijdag 19 november 2021, de ‘Dag van de Ondernemer’, organiseert de MetaalUnie voor mkb-ondernemers een bijeenkomst die geheel in het teken staat van duurzaamheidsplannen.

Lees meer over Startups, Energietransitie...

Overijsselse agenda 2021  

Volledige agenda

statenzaal
Besluitenlijst van Gedeputeerde Staten (GS) en Provinciale Staten (PS)

Bekijk hier de GS-besluitenlijsten
Bekijk hier de PS-besluitenlijsten
vacatures
 .