Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk het online in uw browser.
header
Vrijdag 4 maart 2022
De wekelijkse nieuwsbrief van de provincie Overijssel met de laatste nieuwsberichten, politieke agenda en vacatures.
Volg Overijssel ook op  Tweet   Facebook   LinkedIn.

Factsheets Natura-2000 gebieden online

De provincie heeft voor ieder Natura 2000-gebied in Overijssel een factsheet gemaakt met een overzicht van de voortgang van de Ontwikkelopgave NNN/Natura 2000. Deze factsheets zijn opgenomen in de gebiedsdata stikstof.

Per Natura 2000-gebied is beknopt aangegeven welke natuur er in een gebied beschermd moet worden, wat de kenmerken en kentallen van het gebied zijn en voor welke knelpunten een oplossing nodig is. Daarnaast is de voortgang van de planvorming en de uitvoering van de maatregelen in beeld gebracht.

Ga naar de factsheets

correctie leefgebied

Overijssel verbetert kaarten voor actualisatie AERIUS

Voor actualisaties van AERIUS leveren provincies een leefgebiedenkaart(verwijst naar een andere website) en een habitattypekaart(verwijst naar een andere website) aan het RIVM. Deze kaarten zijn de basis voor de berekeningen in AERIUS om een vergunning aan te vragen. In 2020 en 2021 waren er veel vragen over deze kaarten. Dit naar aanleiding van een uitspraak van de minister dat leefgebieden niet op agrarische percelen kunnen liggen.

Lees meer over de AERIUS

Werkzaamheden Hessenweg afgerond: wegbeheer overgedragen aan gemeente Zwolle

Op 1 maart 2022 is het beheer van de Hessenweg officieel overgedragen aan de gemeente Zwolle. De ‘oude N340’ is de afgelopen maanden ingericht als erftoegangsweg voor bestemmingsverkeer, fietsers en wandelaars. Met de komst van het nieuwe tracé van de N340 afgelopen zomer, heeft de Hessenweg nu een andere functie gekregen.

Lees meer over de veranderingen
Sfeerbeeld zonnepanelen in waaier - zonneenergie

Tien energietrainees aan de slag voor Overijsselse gemeenten

Om de Overijsselse gemeenten te helpen met extra slagkracht, heeft Nieuwe Energie Overijssel 10 energietrainees geworven. Dit zijn young professionals die net klaar zijn met hun opleiding of een eerste baan achter de rug hebben. Zij gaan gedurende anderhalf jaar twee keer een opdracht bij een Overijsselse gemeente doen.

Lees meer over de trainees

Werkgelegenheid veranderd door invloed corona

Het aantal banen kende in de coronajaren 2020 en 2021 een bescheiden groei in Overijssel. Maar achter deze bescheiden groei vonden aanzienlijke verschuivingen tussen arbeidssectoren plaats, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het Bedrijven en Instellingen Register Overijssel (BIRO). Dat is niet verbazingwekkend gezien de grote impact van corona op de economie in de jaren 2020 en 2021. Sommige (sub)sectoren van de economie draaiden op volle toeren: bijvoorbeeld zorg en essentiële winkels. In andere sectoren, zoals horeca en cultuursector, lagen de werkzaamheden vaak stil.

Lees het hele artikel in de Kennishub van Overijssel.

Overijsselse agenda 2022  

Volledige agenda

statenzaal
Besluitenlijst van Gedeputeerde Staten (GS) en Provinciale Staten (PS)

Bekijk hier de GS-besluitenlijsten
Bekijk hier de PS-besluitenlijsten
vacatures
 .