Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk het online in uw browser.
header
Donderdag 24 juni 2021
De wekelijkse nieuwsbrief van de provincie Overijssel met de laatste nieuwsberichten, politieke agenda en vacatures.
Volg Overijssel ook op  Tweet   Facebook   LinkedIn.
Afbeelding gortdroge wandelingen door provincies

Gortdroge wandelingen door Overijssel, Gelderland en Noord-Brabant

Op 18 juni presenteerden de Provincies Gelderland, Overijssel en Noord-Brabant de Gortdroge Wandelgids. In de unieke gids staan wandelroutes langs problemen van droogte en verdroging maar ook met innovatieve oplossingen. Waterman Menno Bentveld ontving het eerste exemplaar namens de gedeputeerden van de betrokken provincies.

Wie heeft het voorwoord geschreven van deze unieke gids?

Mijlpaal voor de Vechtdal Verbinding: onderdoorgang in Balkbrug officieel geopend

Op donderdag 17 juni zijn de wegwerkzaamheden in Balkbrug officieel afgerond. Het verkeer rijdt er veilig en vlot onderlangs en het bovendek van de onderdoorgang ademt een dorpse sfeer. Daarmee is er voor doorgaand verkeer een einde gekomen aan het wachten voor de verkeerslichten en kunnen zij Balkbrug onderlangs passeren. Voor inwoners van Balkbrug scheelt het een hoop verkeer op een voorheen drukke kruising. Gedeputeerde Bert Boerman en wethouder Alwin te Rietstap van de gemeente Hardenberg stonden vanmiddag in Balkbrug stil bij deze mijlpaal.

Lees hier meer over deze mijlpaal...

Afbeelding Groen erfgoed Overijssel

Groen erfgoed in Overijssel

Bij Groen erfgoed gaat het om oude bomen en struiken. Het belangrijkste leefgebied voor groen erfgoed zijn houtwallen, houtkanten en oude bossen, maar het kan ook verspreid in het landschap voorkomen. Ook de vorm van oude bomen en struiken is een van de kenmerken van groen erfgoed. Zoals een knotboom; bomen die zijn afgezet boven één meter en weer zijn uitgelopen. Uit een eerste inventarisatie blijkt dat de provincie Overijssel veel meer oude bomen heeft dan voorheen gedacht. Het gaat dan niet om opgaande bomen, maar om eeuwenlang dicht bij de grond afgezette zogenaamde hakhoutstoven.

Waar komt het grootste aantal bomen voor?

Overijsselse agenda 2021

Volledige agenda

statenzaal
Besluitenlijst van Gedeputeerde Staten (GS) en Provinciale Staten (PS)

Bekijk hier de GS-besluitenlijsten
Bekijk hier de PS-besluitenlijsten
vacatures
Werken bij provincie Overijssel LinkedIn
 .