Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk het online in uw browser.
header
Donderdag 17 juni 2021
De wekelijkse nieuwsbrief van de provincie Overijssel met de laatste nieuwsberichten, politieke agenda en vacatures.
Volg Overijssel ook op  Tweet   Facebook   LinkedIn.

Verdiepend onderzoek en spoedwerkzaamheden Kanaal Almelo-De Haandrik

Langs Kanaal Almelo-De Haandrik vindt verdiepend onderzoek plaats naar schades aan de woningen. De eerste fase is afgerond. Dit betreft het bureauonderzoek, een diepere analyse van bestaande gegevens en het opstellen van het onderzoeksplan. Het veldonderzoek is in volle gang en wordt naar verwachting eind juni afgerond. Het onderzoek is in handen van onderzoeksbureau Deltares en wordt begeleid door diverse experts.

Veldonderzoek: wat gebeurt er allemaal?

Afbeelding: Verkeersveiligheid leerlingen Sjaloom

Kinderen geven nieuwe inzichten in verkeersveiligheid

Kinderen van basisschool Sjaloom in Dalfsen hebben gedeputeerde Bert Boerman hun ideeën overhandigd voor een verkeersveilige omgeving rondom hun school. De school doet mee aan een van de proeftuinen in de provincie Overijssel waarbij kinderen worden uitgedaagd om mee te denken over hun eigen verkeersveiligheid. Daar komen creatieve ideeën uit naar voren. Alle weggebruikers die een apart pad op de weg krijgen of een megafoon die complimentjes uitdeelt wanneer iemand zich aan de verkeersregels houdt. Het is een greep uit de ideeën die de kinderen vrijdagmiddag presenteerden.

Lees meer over de proeftuinen...

Goedkoper bouwen in het Oosten

Het is mooi wonen in Oost-Nederland. Veel mensen zoeken daarom een huis in Gelderland en Overijssel. Corona versterkt dit. Steeds meer mensen uit de Randstad trekken naar Oost-Nederland op zoek naar het groen en de ruimte van onze provincies. Ook groeit het aantal woningzoekenden vanuit onze eigen provincies.

Lees hier meer over het bouwen in het Oosten...

Afbeelding: Van Hijum en De Witte

Eddy van Hijum en Roy de Witte krijgen certificaat Beste Bestuurder

Gedeputeerden Eddy van Hijum en Roy de Witte namen op 15 juni beiden een certificaat Beste Bestuurder in ontvangst.

Hoe is deze prijs tot stand gekomen?

Provincie biedt aan twaalf Overijsselse evenementen subsidie

Eerste bijzondere evenementen van start - Eindelijk kan het weer. Organisaties zijn druk bezig met de voorbereidingen van de eerste evenementen, die zodra het weer mag doorgaan. Provincie Overijssel stelt voor bijzondere kleinere sport- en cultuurevenementen een subsidie beschikbaar. Ook voor dit jaar is aan twaalf evenementen een subsidie toegewezen.

Welke twaalf evenementen krijgen subsidie?

Afbeelding: ambtsketting Hellendoorn

Hellendoorn zoekt burgemeester

Gemeente Hellendoorn zoekt een burgemeester die zich met energie en passie in om álle inwoners te bereiken én verbinden en is zich daarbij bewust van de verscheidenheid binnen dorpen, kernen en buurtschappen.

Waar moet de nieuwe burgemeester aan voldoen?

Drie kunstgras-concurrenten, één circulaire ambitie

Geen grote afvalbergen met afgedankte kunstgrasvelden meer, maar de grondstoffen hergebruiken in nieuwe sportvelden en andere kunststof producten. Dat is de gezamenlijke ambitie van de drie kunstgrasproducenten Edel Grass, TenCate Grass en Sports & Leisure Group (SLG), en hun zusterbedrijven Antea Sport, CSC Sport en Domo Sportsgrass. Deze ambitie vertaalden ze, in samenwerking met circulaire koploper GBN Groep, naar een gigantische fabriek waar jaarlijks ruim 50 duizend ton kunstgras wordt gerecycled.

Wat zijn de voordelen van kunstgras?

Overijsselse agenda 2021

Volledige agenda

statenzaal
Besluitenlijst van Gedeputeerde Staten (GS) en Provinciale Staten (PS)

Bekijk hier de GS-besluitenlijsten
Bekijk hier de PS-besluitenlijsten
vacatures
Werken bij provincie Overijssel LinkedIn