Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk het online in uw browser.
header
vrijdag 4 december 2020
De wekelijkse nieuwsbrief van de provincie Overijssel met de laatste nieuwsberichten, politieke agenda en vacatures.
Volg Overijssel ook op  Tweet   Facebook   LinkedIn.
Doorbraak: duidelijkheid over opwaardering N35

De N35 tussen Wijthmen en Knooppunt Raalte wordt een stroomweg van 100 km/u, kruisingen worden ongelijkvloers en de weg gaat niet meer door Mariënheem maar wordt er omheen geleid. Ook volgt er onderzoek naar de overige stappen voor de opwaardering van de N35 naar regionale stroomweg. Dat zijn uitkomsten van het overleg dat gedeputeerde Boerman heeft gevoerd met minister Van Nieuwenhuizen (IenW) over de N35. Deze aanpak zorgt ervoor dat de doorstroming op de N35 sterk verbetert en de verkeersveiligheid en leefbaarheid toenemen.

Benieuwd naar de aanpak van de belangrijkste kruispunten N35?
Afbeelding fietsenstalling Stationsplein

Fietsenstalling Stationsplein in gebruik genomen

Op donderdag 3 december is ‘Fietsenstalling Stationsplein’ in Zwolle in gebruik genomen. Na het startsein van wethouder Ed Anker en gedeputeerde Bert Boerman hebben leerlingen van de Parkschool Abby, Floor, Tony en Bobbi hun fiets in de ondergrondse fietsenstalling geparkeerd. De nieuwe fietsenstalling biedt maar liefst ruimte voor 5.800 fietsen. Daarmee is de stalling één van de grootste bewaakte fietsenstallingen in Nederland. Extra bijzonder is dat deze fietsenstalling niet alleen ruimte biedt aan fietsen, maar ook aan regenwater.

Lees meer over de openingstijden van de fietsenstalling etc. ...

Directe spoorverbinding tussen Zwolle - Münster stap dichterbij

Het project EuregioRail, dat de steden Zwolle en Münster via een directe spoorverbinding met elkaar wil verbinden, bereikt een belangrijke mijlpaal: de uitvoeringsagenda is vastgesteld. De uitvoeringsagenda is het ‘spoorboek’ op weg naar het gemeenschappelijke doel: een rechtstreekse, duurzame grensoverschrijdende treinverbinding Zwolle-Münster, zodat reizigers niet meer hoeven over te stappen bij de grens. Dit is de ambitie van de projectpartners EUREGIO, Zweckverband Nahverkehr Westfalen-Lippe (NWL), regio Twente en de provincie Overijssel. De nieuwe verbinding moet in 2027 tot stand komen en in de daaropvolgende jaren verder worden uitgebreid.

Lees meer over het project EuregioRail...
afbeelding Buurserzand

PIP Natura 2000-gebied Buurserzand Horsterveen ligt ter inzage

In het Natura 2000-gebied Buurserzand - Horsterveen (onderdeel van het Natura 2000-gebied Buurserzand & Haaksbergerveen) gaan provincie en partners de kwetsbare natuur herstellen en verbeteren. Provinciale Staten hebben op 28 oktober 2020 het definitieve Provinciaal Inpassingsplan (PIP) voor Buurserzand – Horsterveen vastgesteld. Het PIP ligt inclusief bijlagen en verleende ontgrondingenvergunning van 8 december 2020 tot en met 19 januari 2021 ter inzage.

Waar is het PIP in te zien?

Overijsselse agenda

Volledige agenda

statenzaal
Besluitenlijst van Gedeputeerde Staten (GS) en Provinciale Staten (PS)

Bekijk hier de GS-besluitenlijsten
Bekijk hier de PS-besluitenlijsten
vacatures
Werken bij provincie Overijssel LinkedIn