Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk het online in uw browser.
header
Donderdag 20 mei 2021
De wekelijkse nieuwsbrief van de provincie Overijssel met de laatste nieuwsberichten, politieke agenda en vacatures.
Volg Overijssel ook op  Tweet   Facebook   LinkedIn.

Werkzaamheden aan Kanaal Almelo-De Haandrik uitgesteld

Provincie Overijssel gaat tijdens het verdiepende onderzoek naar schades aan woningen langs Kanaal Almelo-de Haandrik, alleen spoedeisende werkzaamheden aan het kanaal uitvoeren. Geplande werkzaamheden worden uitgesteld zolang het onderzoek loopt. Dat heeft Gedeputeerde Staten besloten na gesprekken met inwoners en gemeenten.

Lees hier meer over de spoedeisende werkzaamheden...

Afbeelding: werkzaamheden N343 Langeveen-Kloosterhaar

N343 Langeveen-Kloosterhaar in delen afgesloten van 17 mei tot en met 23 juli

De provinciale weg N343 Langeveen-Kloosterhaar is van 17 mei tot en met 23 juli in delen in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Tijdens de afsluiting wordt nieuw asfalt aangebracht tussen de rotonde N341/N343 Kloosterhaar en de splitsing Ossendijk/Hardenbergerweg in Langeveen. Verder krijgt de rotonde N341/N343 in Kloosterhaar nieuw asfalt en worden de fietspaden langs de N343 tussen Kloosterhaar en Langeveen hersteld.

In welke fases worden de werkzaamheden aan de N343 uitgevoerd?

Ondernemers gaan straks emissievrij de stad in, en hier leggen we uit hoe

De Nederlandse binnensteden moeten gezonder, groener en klimaatneutraal worden: dus binnen enkele jaren kunnen bestelauto’s en busjes met verbrandingsmotor diverse binnensteden niet meer in. Dat is straks ook aan de orde in Deventer, Enschede en Zwolle. Daarom organiseert Port of Logistics Overijssel het web-event STAP IN Zero Emissie Stadslogistiek. Tijdens dit online evenement vertellen we je over de komende veranderingen op het gebied van stadslogistiek en geven we antwoord op je vragen.

Voor wie is het online evenement bestemd?

Afbeelding Overijssels grondwater medicijnen

Overijssels grondwater heeft een medicijn nodig

Op 20 januari 2021 zijn er landelijke bestuurlijke afspraken gemaakt over de verdere aanpak van de zogenoemde Delta-aanpak Waterkwaliteit en Zoetwater. Deze aanpak is er op gericht om via concrete maatregelen het tempo te verhogen in de verbetering van de waterkwaliteit.

Lees hier mee over deze aanpak...

Welbevinden van Overijsselaars in coronatijd

In de provincie Overijssel zijn de gevolgen van het coronavirus duidelijk zichtbaar. Zo blijkt uit onderzoek van het RIVM en de GGD GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) Nederland. Zij doen met de regionale GGD’s Twente en IJsselland vanaf het begin van de coronacrisis onderzoek naar het welbevinden en de leefstijl van mensen. Onder andere naar het gedrag van mensen en hoe het fysiek, mentaal en sociaal met ze gaat in het coronatijdperk. Het mentaal en sociaal welbevinden staat onder druk.

Hoe komt het dat het mentaal en sociaal welbevinden onder druk staat?

Overijsselse agenda 2021

Volledige agenda

statenzaal
Besluitenlijst van Gedeputeerde Staten (GS) en Provinciale Staten (PS)

Bekijk hier de GS-besluitenlijsten
Bekijk hier de PS-besluitenlijsten
vacatures
Werken bij provincie Overijssel LinkedIn