Plus: hoe Overijssel beter gaat meten hoe de natuur ervoor staat. En we willen actie voor mestvergisters!
͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ 
Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk het online in uw browser.
header
Nieuwsoverzicht van 22 september 2023
De nieuwsbrief van de provincie Overijssel met de laatste nieuwsberichten, politieke agenda en vacatures. Volg Overijssel op Tweet Facebook LinkedIn.
We werken aan de N348:  
Vanaf zaterdag 23 september begint er een nieuwe fase in onzde  onderhoudsklus aan de N348. Er wordt dan gewerkt tussen de Siemelinksdwarsweg en het Wilgehaantje. De N348 is daar dan volledig afgesloten en verkeer kan gebruik maken van de omleidingsroute via Holten en Heeten. De omleiding is aangegeven met gele borden. De routes vindt u hier.

Wij zoeken de beste Fietswerkgever van Overijssel:
Doet uw werkgever er alles aan om de collega’s op de fiets te krijgen? Nomineer uw bedrijf dan als beste Fietswerkgever van Overijssel en maak kans op een e-bike! We willen deze werkgevers graag in het zonnetje zetten. Daarom gaan we op zoek naar de beste Fietswerkgever van Overijssel!

We introduceren een nieuwe meetmethode voor de natuur:
Om zo de kwaliteit van de natuur in beeld te brengen én te versterken, buiten de natuurgebieden. Dit heet de 'Basiskwaliteit Natuur Overijssel' en het vertelt ons hoe goed de natuur is in gebieden waar andere functies, zoals landbouw of wonen, leidend zijn. De basiskwaliteit natuur staat voor een minimale natuurkwaliteit die je mag verwachten in die gebieden En hier leggen we uit hoe dat bepalen.

We roepen minister Jetten op om in actie te komen voor mestvergisters:
Onze gedeputeerde Tijs de Bree heeft maandag een brief gestuurd aan minister Jetten van Klimaat en Energie over de subsidie die aanstaande maandag wordt opgesteld voor groen gas projecten zoals vergisting. (Agrarische) ondernemers die biomassa willen omzetten naar groen gas rekenen al enige tijd op deze regeling. “Tot onze verbazing blijkt echter dat door een rekenfout de SDE++ plotseling met 20 tot 25% naar beneden is bijgesteld”, aldus De Bree. “Dit heeft alleen in Overijssel al voor meer dan 100 partijen desastreuze gevolgen.

Overijsselse agenda 2023  

Volledige agenda

statenzaal
Besluitenlijst van Gedeputeerde Staten (GS) en Provinciale Staten (PS)

Bekijk hier de GS-besluitenlijsten
Bekijk hier de PS-besluitenlijsten
vacatures