Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk het online in uw browser.
header
Vrijdag 11 februari 2022
De wekelijkse nieuwsbrief van de provincie Overijssel met de laatste nieuwsberichten, politieke agenda en vacatures.
Volg Overijssel ook op  Tweet   Facebook   LinkedIn.
Bomen uitdelen door Gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher

Natuur Overijssel is 21.000 bomen rijker

De natuur in Overijssel heeft er 21.000 bomen bij gekregen. Deze bomen worden uitgedeeld tijdens de twee Boomdeeldagen, die de provincie Overijssel samen heeft georganiseerd met de gemeenten Rijssen-Holten, Hardenberg, Enschede, Hellendoorn, Hof van Twente, Steenwijkerland en Landschap Overijssel.

Iedereen een boom voor meer bomen in Overijssel

Perspectief voor stadscentra met vierde crisisarrangement

Na drie rondes crisisarrangementen in 2020 en 2021, biedt de Stadsbeweging van provincie Overijssel een vierde ronde crisisarrangementen aan. De centra en centrumgebieden gaven mede via het netwerk van centrummanagers aan dat ze behoefte hebben aan perspectief in deze voortdurende COVID-crisis. 

Evaluatie bevestigt noodzaak en succes van crisisarrangementen

winnaars

Auping en WEBO Kozijnen winnen Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20

Koninklijke Auping heeft met een circulair matras de juryprijs gewonnen van de Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20. De publieksprijs ging naar WEBO Kozijnen voor een circulair kozijn. De initiatiefnemers van de Circulaire Innovatie Top 20 willen laten zien wat Oost Nederland allemaal te bieden heeft op het gebied van circulaire innovaties. En deze innovaties een stap verder helpen.

Lees meer over de winnaars

Overijssel werkt aan verdere onderbouwing voor extern salderen

Overijssel schort tijdelijk de mogelijkheid voor extern salderen op. Om de zekerheid van vergunningen voor ondernemers in Overijssel zo groot mogelijk te houden is een aanvullende onderbouwing voor extern salderen noodzakelijk. Die noodzaak komt voort uit recente uitspraken van de Raad van State. De aanvullende onderbouwing moet juridisch aangetoond kunnen worden dat extern salderen benut kan worden om de stikstofruimte van een beëindigde bedrijfsactiviteit te gebruiken voor andere vergunningsverlening.

Lees meer over de uitspraak van de Raad van State

Overijsselse agenda 2022  

Volledige agenda

statenzaal
Besluitenlijst van Gedeputeerde Staten (GS) en Provinciale Staten (PS)

Bekijk hier de GS-besluitenlijsten
Bekijk hier de PS-besluitenlijsten
vacatures
 .