Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk het online in uw browser.
header
Vrijdag 9 april 2021
De wekelijkse nieuwsbrief van de provincie Overijssel met de laatste nieuwsberichten, politieke agenda en vacatures.
Volg Overijssel ook op  Tweet   Facebook   LinkedIn.

Verkiezingen 2021 - Jongeren naar de stembus

De afgelopen maanden organiseerde provincie Overijssel een programma om jongeren te betrekken bij de democratie. Het programma DemoCrazy zorgde voor verbinding met jongeren en het versterkte het netwerk met stakeholders. Daarnaast kregen sommige jongeren inzicht in dat zij invloed hebben en kunnen uitoefenen. Onder andere door te gaan stemmen.

Overijssel doet mee! en Studio Vers Bestuur werkten samen aan een ondersteunend programma om jongeren te bereiken.

Lees meer over het programma...

Afbeelding Topcampings

Overijssel heeft meeste topcampings in Nederland

Op donderdag 1 april, vlak voor Pasen, is het toeristische seizoen officieel van start gegaan. Voor camping de Pallegarste in Mariënberg is het een speciaal jaar. Zij bestaan 50 jaar en zijn door de ANWB, met 15 andere Overijsselse campings, uitgeroepen tot 5-sterren TOPcamping. Met zestien ANWB-TOPcampings heeft Overijssel de meeste bedrijven in deze camping-‘Champions League’ van Nederland. Reden voor gedeputeerde Roy de Witte om de camping in Mariënberg te bezoeken.

Lees hier meer over het bezoek van gedeputeerde De Witte...

Onderzoeksagenda omgevingseffectrapportage nieuwe Omgevingsvisie Overijssel ligt ter inzage

Gedeputeerde Staten hebben op 23 maart 2021 de onderzoeksagenda omgevingseffectrapportage (o.e.r.) voor de nieuwe Omgevingsvisie Overijssel vrijgegeven. De onderzoeksagenda ligt ter inzage van donderdag 8 april tot en met woensdag 19 mei 2021.

Hoe ziet de nieuwe Omgevingsvisie er uit?
Afbeelding: Lelystad Airport

Zienswijze provincie en 9 gemeenten: “Natuurvergunning Lelystad Airport moet worden geweigerd”

Het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit kan geen vergunning op grond van de Wet Natuurbescherming verlenen voor de uitbreiding van Lelystad Airport. De onderbouwing in de daarvoor ingediende aanvraag klopt niet. Bovendien zijn er grote onduidelijkheden over de verrekening van de stikstofdepositie met Schiphol. In een gezamenlijke zienswijze stellen de provincie Overijssel en negen betrokken gemeenten dat de vergunning op deze manier niet kan worden verstrekt.

Waarom kan de vergunning niet verstrekt worden?

N347 tussen afrit Enter en aansluiting N350 afgesloten van 16 april 19.00 uur tot en met 17 april

Vanaf vrijdagavond 16 april 19.00 uur tot en met zaterdag 17 april is de provinciale weg N347 (gemeente Rijssen-Holten) tussen de afrit Enter en de aansluiting met de N350 (Rijssen-Wierden) in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Tijdens de afsluiting gaat de aannemer op een deel van het tracé nieuw asfalt aanbrengen.

Lees hier meer over de omleiding...

Afbeelding Nationaal Park Sallandse Heuvelrug

Door kavelruil verandert bijna 500 hectare natuur van eigenaar

Natuur- en landschapsorganisaties, particuliere grondeigenaren en de provincie Overijssel doen een grote kavelruil in de IJsselstreek. 478 ha natuur en enkele hectares landbouwgrond veranderen van eigenaar. Het belangrijkste doel van de kavelruil is om meer aaneengesloten en robuustere natuurgebieden te maken. Natuurgebieden zoals Lierderbroek, Molenpolder, Landgoed Windesheim, de uiterwaarden van de IJssel en Landgoed ‘t Nijendal worden meer aaneengesloten. Dat komt ten goede aan de kwaliteit van de natuur. Ook het beheer kan efficiënter worden uitgevoerd. Ook andere doelen zoals waterbeheer kunnen worden meegenomen.

Welke partijen werken mee aan kavelruil?

Overijsselse agenda 2021

Volledige agenda

statenzaal
Besluitenlijst van Gedeputeerde Staten (GS) en Provinciale Staten (PS)

Bekijk hier de GS-besluitenlijsten
Bekijk hier de PS-besluitenlijsten
vacatures
Werken bij provincie Overijssel LinkedIn