Problemen met bekijken van deze e-mail?
Bekijk de mail in uw internetbrowser

 december 2022
De laatste nieuwsbrief van Sportzorg dit jaar; nu in je digitale brievenbus! 
Alle clichés zijn waar; de tijd gaat razend snel. Zo ook 2022. Dit jaar ligt nu alweer achter ons. En wat was het een prachtig jaar! Eén om trots op te zijn.

Ook in 2023 gaan we weer hard aan de slag om maandelijks een mooie nieuwsbrief aan je te sturen. Heb je tips, ideeën of wil je gewoon iets melden?
Stuur gerust een mail aan: info@sportzorg.nl

Nu is het moment: vergelijk aanvullende pakketten zorgverzekeraars

Het einde van het jaar nadert en dat houdt in dat het moment is aangebroken om de aanvullende pakketten van de zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Zo heeft Nationale Nederlanden het ‘Fit Pakket’ standaard bij je basisverzekering in 2023; hierin zit een sportmedische check bij de sportarts.

En wist je dat de gemiddelde vergoeding bij de meeste aanvullende pakketten € 150,- bedraagt?
Belangrijk is wel dat de medische instelling aangesloten is bij de Federatie van Sportmedische Instellingen en/of SCAS-I gecertificeerd is. Bekijk daarom goed je polisvoorwaarden.

Sportzorg heeft een overzicht samengesteld van de vergoedingen per zorgverzekeraar. 

Direct naar het overzicht

Wat doet een sportarts?

Sportgeneeskunde: een medisch specialisme dat nog niet bij iedereen bekend is. Met welke klachten kun je terecht bij de sportarts? Ziet een sportarts alleen sporters? Kortom: wat kan de sportarts voor jou betekenen?

Bekijk onderstaande video van Sportgeneeskunde Rotterdam. Daarin vertelt sportarts Bas Bulder onder andere met welke klachten patiënten naar hem toe komen, waarom hij voor dit werk heeft gekozen en wat zijn werk zo leuk maakt.

Bekijk video

Wintersport: pijn aan je voeten of benen

Het begint weer te kriebelen: de wintersport is in aantocht. Enthousiast gaan mensen de piste af, maar na een paar afdalingen begint het: een brandend gevoel in de voeten of een pijnlijke steek in de schenen of kuiten tijdens het skiën of snowboarden. Hoe komt dat? En hoe kun je deze klachten voorkomen / voor zijn?

Podotherapeut Jill van Voetencentrum Wender geeft uitleg in deze blog.

Direct naar de blog

Podcast Voedingspraat: Vitaliteit en Veerkracht

Voor het volhouden van een gezonde leefstijl zijn vitaliteit en veerkracht belangrijk, maar wat wordt er eigenlijk bedoeld met deze begrippen? Wat is het onderlinge verband tussen vitaliteit en veerkracht? 
Wie een doel wil behalen moet daarvoor offers brengen, 'vrijwillig lijden'. Maar wat is dat dan? En hoe kunnen we deze kennis gebruiken bij het begeleiden van mensen?

In deze aflevering van Voedingspraat gaan Esther van Etten en Anneke Palsma in gesprek met vitaliteitskundige Chi Lueng Chiu over deze eigenschappen.

Luister de podcast

Cursussen voor de professional:

In 2023 staat er weer een mooi aanbod aan cursussen op het programma. Bekijk de nascholingsagenda op Sportgeneeskunde.com voor de komende scholing.
Bekijk de nascholingsagenda

Partners Sportzorg

Heb je goede content die je via Sportzorg (website, nieuwsbrief én sociale mediakanalen) onder de aandacht wilt brengen? Sluit je dan aan als partner
Neem vrijblijvend contact met ons op via info@sportzorg.nl en we kijken samen naar de mogelijkheden.
Volg ons op onderstaande social mediakanalen en je bent als eerste op de hoogte van (nieuws)berichten!
Facebook
Instagram
Website
Hoe beoordeel je deze nieuwsbrief? Klik op de link en geef je cijfer aan ons door. Cijfer 1 is de laagste beoordeling en dan weten we dat we nog veel moeten verbeteren en cijfer 10 zou betekenen dat alles perfect is! ;-)
Bedankt!
Copyright © 2022 Sportzorg.nl, All rights reserved.
Ons postadres is:
Sportzorg.nl
Professor Bronkhorstlaan 26
Bilthoven, Utrecht 3723MB
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


Je ontvangt deze mail van Sportzorg.nl omdat je bent ingeschreven voor de nieuwsbrief van Sportzorg.nl. Wil jij geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je dan uit voor de nieuwsbrief.