Bekijk deze e-mail in je browser

OP AVONTUUR IN HET ZUIDERPARK 

Een dagje Boulevard. Het kán nog! We starten morgen met alweer de laatste week Boulevard. In deze nieuwsbrief lees je meer over de meest gestelde festivalvragen, onze programmatips voor komende week en hoe de dansliefhebbers onder ons hun hart op kunnen halen! 
foto: Jean Philipse

PROGRAMMATIPS VOOR DE LAATSTE WEEK

Ook tijdens de laatste week valt er genoeg te beleven. Voor de avonturier, de familievriend, de theateraanbidder of de gezelligheidszoeker. Voor ieder wat wils.

Hieronder een kleine greep uit het programma: 
foto: Binie Visual

Vergeten Dieren & Verloren Zaken (6+)
DUDA PAIVA COMPANY
18 t/m 20 aug | BLVRD Theater

Maak kennis met de laatste Dodo en de magische Buidelwolf, de nieuwsgierige Rinoceros en de gretige vleesetende plant. Mijnheer Ut houdt van álles in zijn winkel. Daarom verkoopt hij liever niks. Want waar blijven dingen als ze weg zijn? En wat zou er van mijnheer Ut overblijven als hij zijn winkel niet meer heeft? Vergeten Dieren & Verloren Zaken is een serieus grappig, acrobatisch beweeglijk verhaal voor de gehele familie, verteld door de wonderlijkste schuimrubberen creaturen.

Klik hier voor de kaartverkoop
 
foto: Kurt van der Elst

Homemade
DOOD PAARD/TONEELHUIS
17 t/m 18 aug | BLVRD Theater 

Het is tijd om te handelen: er moet gebouwd worden. Homemade is een voorstelling over gebouwen - bouwen aan een thuis. Een poëtische, beeldende voorstelling over veiligheid, angst, gastvrijheid, welvaart en klimaat.
 
"Homemade toont op subtiele en geestige wijze hoe moeilijk het eigenlijk is om écht samen te leven."
★★★★ - NRC
 


Klik hier voor de kaartverkoop
foto: Alice Brazzit

The Whales Song
CHIARA BERSANI
17 t/m 19 aug | Verkadefabriek 

Een choreografie van het oplossen in een groep. Van het samen één worden, en alleen verdwijnen. Danser Matteo Ramponi gaat in The Whales Song op in een groep en manipuleert hun bewegingen. Hij verdwijnt tussen lichamen, terwijl hij hun bewegingen begeleidt. Ramponi verandert het publiek van hoopje tot groep, en van groep tot koor. Iets dat we al zo lang niet meer hebben kunnen doen: versmelten.


Klik hier voor de kaartverkoop
 


Wat als dit alles is?
ELIAS DE BRUYNE
17 t/m 22 aug | Zuiderpark/Tent Oost

Tussen een pak vissticks en een halve pot mayonaise liggen, gekoeld op 7 graden Celsius: drie vogels, een alpenhoorn, decors voor acht verschillende voorstellingen, enkele zo zuiver mogelijk gezongen aria’s en een handjevol mogelijke teksten. Niet de meest voor de hand liggende vraag om op dit moment te stellen is: Wat als dit alles is? Een absurdistische voorstelling over een eindeloze fantasie, opgesloten in een ijskast.

Klik hier voor de kaartverkoop
Meer programma

MEEST GESTELDE FESTIVALVRAGEN 

Een nieuw festivalhart, coronamaatregelen, een langere periode Boulevard…dat zorgt voor vragen. Daarom de meest gestelde festivalvragen voor je op een rijtje:  

𝗭𝗶𝗷𝗻 𝗷𝘂𝗹𝗹𝗶𝗲 𝗼𝗽𝗲𝗻? 𝗜𝗸 𝗱𝗮𝗰𝗵𝘁 𝗱𝗮𝘁 𝗮𝗹𝗹𝗲 𝗳𝗲𝘀𝘁𝗶𝘃𝗮𝗹𝘀 𝗮𝗳𝗴𝗲𝗹𝗮𝘀𝘁 𝘄𝗮𝗿𝗲𝗻?
Ja, wij zijn open (m.u.v. de maandagen). Ons festival kan doorgaan omdat het gehele festival georganiseerd is op 1,5 meter afstand. 

𝗜𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗳𝗲𝘀𝘁𝗶𝘃𝗮𝗹𝗵𝗮𝗿𝘁 𝗶𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝗭𝘂𝗶𝗱𝗲𝗿𝗽𝗮𝗿𝗸 𝘃𝗿𝗶𝗷 𝘁𝗼𝗲𝗴𝗮𝗻𝗸𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸?
Ja. Het festivalterrein in het Zuiderpark is vrij toegankelijk. Je hoeft hier dus niet los een kaartje voor te kopen of een coronatoegangsbewijs voor te hebben. Voor de voorstellingen (zowel gratis als betaald), dien je wel een kaartje te kopen omdat je een vaste zitplaats toegewezen krijgt. Deze zitplaatsen zijn allemaal op 1,5 meter van elkaar.

𝗠𝗼𝗲𝘁 𝗶𝗸 𝗿𝗲𝘀𝗲𝗿𝘃𝗲𝗿𝗲𝗻 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝘁𝗲𝗿𝗿𝗮𝘀?
Op de terrassen en in de restaurants wordt een gezondheidscheck gedaan, dien je je te registreren via een QR-code en houd je 1,5 meter afstand als je niet uit hetzelfde huishouden komt. De tafels en stoelen zijn al zo neergezet. Bestellen van eten en drinken doe je aan de tafel via een QR-code. Het is NIET mogelijk om eten of drinken te bestellen op het festivalhart in het Zuiderpark als je 𝗴𝗲𝗲𝗻 zitplek hebt op het terras.
 
foto: Jean Philipse 
𝗛𝗼𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁𝗲𝗹 𝗶𝗸 𝗸𝗮𝗮𝗿𝘁𝗲𝗻?
Kaarten bestel je vooraf gemakkelijk en snel online via festivalboulevard.nl. Op het festivalterrein kun je bij de theatertenten en installaties snel kaarten bestellen via QR-codes of je loopt even langs bij de Tickets & Info balie (op festivaldagen geopend tussen 12.00 – 21.00). 

𝗜𝘀 𝗮𝗹𝗹𝗲𝘀 𝗮𝗹 𝘂𝗶𝘁𝘃𝗲𝗿𝗸𝗼𝗰𝗵𝘁?
Nee, niet alle voorstellingen zijn uitverkocht. Op ons festivalhart is overdag van alles te doen voor alle leeftijden. Zo heeft ons BLVRD Theater een grote capaciteit en hebben we iedere dag gratis (muziek)programma. Vergeet hiervoor niet een kaartje te bestellen via onze site, de QR-codes bij de verschillende tenten of bij de Tickets & Info balie (op festivaldagen geopend tussen 12.00 – 21.00). 

𝗛𝗼𝗲 𝗯𝗲𝗿𝗲𝗶𝗸 𝗶𝗸 𝘃𝗮𝗻𝗮𝗳 𝘀𝘁𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻 ’𝘀-𝗛𝗲𝗿𝘁𝗼𝗴𝗲𝗻𝗯𝗼𝘀𝗰𝗵 𝗵𝗲𝘁 𝗳𝗲𝘀𝘁𝗶𝘃𝗮𝗹𝗵𝗮𝗿𝘁?
Vanaf het station kun je ervoor kiezen gebruik te maken van de stadsbus, deze stopt vlakbij het Zuiderpark. Gebruik hiervoor buslijn 1 of 3. Kijk voor de meest actuele tijden op de app 9292. Met een (OV) fiets is het park in ±7 minuten te bereiken. Lopend doe je er ongeveer 25 minuten over. Gebruik adres: Vonk en Vlamlaantje, 5211 LX ’s-Hertogenbosch. 

Kijk voor meer vragen op onze website bij 'FAQ'. Of klik op onderstaande knop.
 
Veilig naar Boulevard

VOOR DE DANSLIEFHEBBER

Liefhebbers van dans halen ook tijdens de laatste week van Boulevard hun hart op. We hebben nog een veelzijdig dansprogramma op de festivalagenda staan. In deze nieuwsbrief lichten we er een aantal voor je uit. 
foto: William van der Voort

Transmute
SANDMAN
17 t/m 19 aug | MAINSTAGE 

Onder de naam Sandman maakt de Brabants-Brusselse Sabine Molenaar beeldende choreografieën met als beweeglijk rood koord: dromen, nachtmerries en metamorfoses. Transmute lijkt een koortsdroom op een onheilspellend geluidsdecor vol wegrollend ijzer en aanzwellende hamerslagen, waarmee Sabine een herbegin poogt te openen.

Klik hier voor de kaartverkoop
 
foto: Annelies Verhelst 

Together
DONNA CHITTICK
17 t/m 19 aug | Zuiderpark/Tent West

In dit gedanste tweeluik gaat Donna Chittick op zoek naar die vormen van broederschap en zusterschap. In Together dansen vrouwen breekbaar en krachtig tegelijk, op zoek naar zichzelf in continue verbinding met de ander. Het zijn zoektochten naar hoe je togetherness invult, terwijl er ruimte blijft bestaan voor eigenheid, uitgedanst in een uniek gezamenlijke dynamiek. 

Klik hier voor de kaartverkoop 
foto: Bowie Verschuuren

ALPH
DONNA CHITTICK
20 t/m 22 aug | Zuiderpark/Tent West 

Hiphop is een levensstijl, een cultuur, een kunst, een ritueel, (een) beweging. In dit gedanste tweeluik gaat Donna Chittick op zoek naar die vormen van broederschap en zusterschap. In ALPH zien we mannen op elkaar reageren in onderlinge rivaliteit, kwetsbaarheid en vertrouwen. Het zijn zoektochten naar hoe je togetherness invult, terwijl er ruimte blijft bestaan voor eigenheid, uitgedanst in een uniek gezamenlijke dynamiek. 

Klik hier voor de kaartverkoop
 
foto: Bart Grietens 

GIOIA LIVE
BITTER SWEET DANCE/LIAT WAYSBORT 
20 t/m 22 aug | Podium Azijnfabriek

Tijdens twee manieën werden de grootste dromen en zwartste nachtmerries van Gioia Fiorito realiteit. Nu, tien jaar later, leeft ze een regelmatig leven, maar niet zonder de rijkdom van haar verbeelding. In Gioia Live eert ze samen met danseres Mara Hulspas de kracht van hersenspinsels, droomt ze van toekomsten en reflecteert ze op wat ooit was. 

Klik hier voor de kaartverkoop

MINOUX - LEER ME DE DANS VAN JE MOEDER 

Er komt een dag dat de zorgrollen van moeder en dochter omdraaien. Hoe zorg jij voor moedertje lief? En wie zorgt er voor jou? In een tipi in het Zuiderpark nodigt cabaretier en theatermaker Minou Bosua de vrouwen van de stad uit – ja, alleen vrouwen – om te komen feesten tijdens een humoristisch, dansend gesprek. Leer me de dans van je moeder spiegelt vrolijke herkenning en ongemak, waarbij vrouwen het moederschap vieren en de zorgen delen.
foto: Karin Jonkers
Minou Bosua is op 18 augustus om 16.00u gast in het Gesprek van de dag. Onderwerp is mantelzorg en levenseinde. Leer me de dans van je moeder is een onderdeel van Lijn73, waarin Boulevard werkt met makers die een speciale betrokkenheid bij de stad hebben of willen ontwikkelen. 
 
Onze eigen Frits ging eerder in gesprek met Minou Bosua ver haar voorstelling. 
Credits: Dave Menkehorst
Dinsdag 17 t/m zondag 22 aug om 14.00 uur | Tipi/Zuiderpark.
Kaarten via onderstaande knop.
 
Naar de website

DRUILERIG-WEER-TIP

Vochtig weer, vakantie én kinderen. Niet de meest ideale combinatie. Wij hebben een 'Wat te doen met slecht weer?' tip voor je! Want bij Theaterfestival Boulevard zit je lekker droog. 

Bezoek morgen onze publiekslieveling Laika in het BLVRD Theater tijdens de familievoorstelling de Passant (6+). Eerder stonden ze al op onze festivalagenda met de voorstelling BALSAM, nu heb je de kans om ze nogmaals te zien schitteren. Een visuele familievoorstelling en energiek theater over het thema thuis: hoe bouw je er één, welke ingrediënten zijn ervoor nodig, en wat brengt het je? Leuk voor jong en oud! 
foto: Jean Philipse 
De Passant (6+) speelt dinsdag 17 augustus 14.30 uur | BLVRD Theater. Kaarten via onderstaande knop.
 
Koop kaarten

GEEF EEN TOEGIFT 

Bosschenaren in armoedesituaties bezoeken via Quiet Community het concert TimeTravelin van Gery Mendes én het theaterstuk Oma, mag ik mijn pop terug? van Theater Gnaffel. Die laatste was omringt door een middagvullend programma waarin (groot)ouders met hun (klein)kinderen in de Dom aan de slag gingen als voorbereiding op de voorstelling. Naast een lunch backstage en het voorlezen door Eva van Pelt uit een boek over vergeetachtige oma’s, werd er ook volop geknutseld. Gebaseerd op het thema uit de voorstelling – dementie – bouwden zij een mobile met dingen die ze vaak vergeten: schoenen uitdoen, tandenpoetsen, de tijd als je aan het spelen bent. Eén jongetje vergeet zijn moedertaal, het Farsi: 

“Soms ben ik wel een uur op zoek naar een woord.”
 
Dankzij de donaties van onze kaartkopers kan Boulevard een aantal programma-onderdelen aanbieden aan onder andere de members van Quiet Community. We gaan ook nog kaarten verspreiden onder andere groepen. Zo onderstreept het festival haar verbindende kracht.
foto: Karin Jonkers
Lees meer over Geef een Toegift. Doneren kan bij het online afrekenen van je kaartjes.
 
Lees meer over Geef een Toegift
Twitter
Facebook
Website
Instagram
LinkedIn
Copyright © 2021 Theaterfestival Boulevard, All rights reserved.
We sturen u deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld op de website van Theaterfestival Boulevard.

Ons adres is:
Theaterfestival Boulevard
PO Box 1704
Sint Josephstraat 18
's-Hertogenbosch, Noord-Brabant 5211NJ
Netherlands

Add us to your address book


Meld je af voor deze nieuwsbrief