Bird Photographer of the Year 2024: de winnaars | De eerste bladkoning | Wandelen in Groot-Brittannië
Groot-Brittannië

Groot-Brittannië

het boek Wanderlust Groot-Brittannië en Ierland: de mooie Glyndŵr’s Way-route >
 
 
Roots
Bird Photographer of the Year
De winnaars van 2024

Maar liefst 23.000 foto’s zijn er ingezonden voor de Bird Photographer of the Year 2024 wedstrijd, kortweg Birdpoty. Aan deze Britse wedstrijd doen fotografen van over de wereld mee. De prijswinnende foto’s en de net-niet winnende beelden zijn adembenemend mooi.
Foto: © Nicolas Groffal / Bird Photographer of the Year 2024

Roots
Podcast Notenkrakers
De vogeltrek: het geluid van het najaar

Tijdens de vogeltrek vliegen jaarlijks miljoenen vogels over de wereld van hun zomerplek naar hun overwinteringsgebied en weer terug. Daarbij leggen ze gigantische afstanden af zonder te verdwalen. Vanaf augustus is de najaarstrek op gang gekomen. Maar waarom trekt de ene vogel wel en de andere niet? En hoe vinden trekvogels hun bestemming?
Foto: Marcel van Kammen

Roots
Foto van de week
Sneeuwgors

Heb jij 'm weleens gefotografeerd, de sneeuwgors? Deze foto, gemaakt door Pim van Galen, is de nieuwe Roots Foto van de week. Stuur ook je foto in voor de Roots Foto van de maand wedstrijd, we zijn benieuwd! Het thema is nog tot en met 13 oktober 'wadvogels'.

Roots
Natuurshot van de week
Hongerige rups koninginnenpage

‘Koninginnetje nooit genoeg’, zo heeft Toos Peerlings haar ingezonden video genoemd. “De rups van de koninginnenpage verorbert de kleine bloemetjes van de venkel met smaak. Deze macro-opname is gemaakt in de Groote Peel (Ospel).”

Advertorial
Roots
Welk cadeau kies jij?

Laat Roots het komende halfjaar thuisbezorgen én krijg de Roots Natuurkalender (t.w.v. € 14,99) of Scheurkalender (t.w.v. € 17,99) cadeau. Haal de natuur in huis en raak geïnspireerd door adembenemende natuurreportages, krijg de beste fotografietips en loop met de unieke Roots-routes door de mooiste natuurgebieden.

Roots
Nikon Comedy Wildlife Awards 2024
De finalisten

Van een vis die een adelaar op de hielen zit tot deze ‘lachende’ zeehondenpup, de finalisten van de Nikon Comedy Wildlife Awards 2024 staan garant voor een lach. De winnaars worden op 10 december in Londen bekend gemaakt maar Roots tipt vast deze negen favorieten!
Foto: © Ingo Hamann / Nikon Comedy Wildlife Awards

Roots
Sierlijke jager
De boomvalk

De boomvalk hoort tot onze mooiste roofvogelsoorten. Deze gestroomlijnde roofvogel is gemakkelijk te herkennen aan zijn sikkelvormige vleugels en bruinrode broek. Hij bidt niet, zoals een torenvalk, maar is vooral een sierlijke luchtjager.
Foto: Tom Kruissink

Roots
Bijzonder zangvogeltje
De bladkoning

Vanaf de derde week in september maak je weer kans op het zien en vooral horen van een bijzonder zangvogeltje: de bladkoning. Dit vogeltje, maar iets groter dan een goudhaan, broedt helemaal op de Siberische taiga! Maar ieder najaar trekt hij naar het zuiden om te overwinteren en komt dan ook in onze contreien terecht.
Foto: Roef Mulder

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Podcast Roots - Facebook Roots - Pinterest
Copyright © 2024 Roularta Media Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden