‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Til patienter og pårørende 11-02-2020

Lægerne skulle overtale Jørn til behandling

Jørn Poulsen er 76 år og en af de patienter, der har oplevet både gode resultater og svære bivirkninger af kræftbehandling. Da han bliver tilbudt immunterapi mod modermærkekræft, er han skeptisk. Men efter et dramatisk forløb er han i dag kræftfri og kalder sin historie for et mirakel.
Læs Jørns livsbekræftende historie

’Vi ved for lidt om de ældre kræftpatienter’

Mange ældre kræftpatienter klarer sig dårligere end de yngre patienter. Men vi ved for lidt om hvorfor. Tåler de behandlingen dårligere? Får de slet ikke behandlingen tilbudt? Eller skaber andre sygdomme og et skrøbeligt helbred problemer? Eksperter efterlyser klare retningslinjer og bedre samarbejde.
Hvordan kan vi hjælpe ældre kræftpatienter bedre?

Kvindelige forskere vinder frem hos Kræftens Bekæmpelse

Dagen i dag, tirsdag d. 11. februar, er FNs internationale dag for kvinder og piger indenfor videnskab. Også hos Kræftens Bekæmpelse eget forskningscenter er der opmærksomhed på vigtigheden af at styrke kvinder i forskning.
Læs om de kvindelige forskere hos Kræftens Bekæmpelse

Patientforeninger får Kræftens Bekæmpelses Hæderspris

Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2020 går til 20 patientforeninger og -netværk, som både hver især og samlet set gør en stor og betydningsfuld indsats for kræftpatienter og pårørende i alle dele af kræftforløbet. Hædersprisen blev overrakt af formand for Kræftens Bekæmpelse Helen Bernt Andersen tirsdag den 4. februar på World Cancer Day.
Læs hvilken forskel patientforeningerne gør

Det skriver andre medier om kræft
 

Flere kommuner forbyder rygning på legepladser

(TV2 Lorry 11-02-2020)

Fra den 13. februar er det forbudt at tænde en smøg, mens man som forældre holder øje med sit barn, der svinger sig i klatrestativet. I hvert fald, hvis det foregår på en legeplads i Roskilde. Det er kun starten, siger flere eksperter.
Link til originalartikel

Tabet af et barn gør forældre deprimerede i flere år

(Kristeligt Dagblad 11-02-2020)

Fem år efter barnets død føler en stor del af de efterladte forældre sig deprimerede, og det er de lavest uddannede, der bliver hårdest ramt. Det viser den første afhandling om indsatsen for uhelbredeligt syge børn og deres familier. Den påviser også, at kun halvdelen af familierne har fået psykologhjælp. Projektleder Line Thoft Carlsen fra Kræftens Bekæmpelse er ved at lægge sidste hånd på en ph.d.-afhandling, der følger godt 100 familier med børn ramt af kræft.
Link til originalartikel

Sundhedsvæsnet skriger på en ansvarlig regering, men sundhedsministeren nøler

(Politiken 08-02-2020)

Det nære sundhedsvæsen, om ikke sejler, så knopskyder ukontrolleret båret frem af tilfældige lappeløsninger, dygtige lokale ildsjæle og brandslukninger. Danmark har de senere år udviklet 98 uensartede kommunale sundhedsvæsener, hvor opgaver, der tidligere lå på hospitalerne, er endt og løst, så godt den enkelte kommune nu formår. Ingen landspolitikere har fastlagt en konkret plan for udviklingen. Der er behov for én samlet national plan for sundhedsvæsenet, herunder udviklingen af det nære sundhedsvæsen, så alle kan forvente samme ensartede behandlings- og plejekvalitet.
Link til originalartikel

Læge underviser frisører i at opdage modermærkekræft

(TV2 07-02-2020)

Ahmad Makki underviser frisørelever, kosmetologer og massører i hud- og modermærkekræft. Målet er at få flere øjne til at opdage kræft tidligere.
Link til originalartikel

Det sker i Kræftens Bekæmpelse
 

Vil du give os tre timer af din tid den 29. marts?

Tid betyder noget forskelligt for alle. Søndag den 29. marts betyder din tid alt, for alle berørt af kræft. Brug tre timer og vis flaget for kræftsagen. Meld dig som indsamler til landsindsamlingen, så gør du en forskel.
Meld dig som indsamler

Vil du være med i Kræftens Bekæmpelses Brugerpanel?

Vi søger lige nu kræftpatienter, pårørende og efterladte til Kræftens Bekæmpelses Brugerpanel. Panelet hjælper os ved at svare på spørgeskemaundersøgelser, deltage i fokusgrupper og lignende. Det giver os værdifulde input om kræftpatienter og pårørendes oplevelser. Med jeres stemme, står vi stærkere. Vi håber, du har lyst til at være med.
Læs mere og tilmeld dig

Hjælp os med at samle sjove og skøre børnecitater

Børn siger mange skønne ting. Vi indsamler finurlige, sjove og skøre børnecitater, da vi gentager succesen med en humørkalender i 2021 - fyldt med herlige børnecitater. Overskud fra salg af kalenderen går til kampagnen Kræft er ikke for børn, hvor pengene går til vores arbejde med forskning, forebyggelse og støtte til børn og unge ramt af kræft.
Klik på linket og indsend børnecitater – du må meget gerne indsende flere