Nyt magasin ude nu: Juni 2024

Så er det nye magasinet Ridehesten juni 2024 på gaden, og i det finder du som sædvanligt masser af spændende artikler om dressur, springning, avl, fagligt og meget mere.

På forsiden er springrytter Søren Møller Rohde, der som bekendt vandt DM i springning for seniorer – og det endda på hjemmebane. Inde i bladet kan du læse en profilartikel om Stutteri Ask-rytteren samtidig med, du selvfølgelig også finder en masse glimt fra stævnet.

Her kan du blive klogere på Sørens vej til et liv og arbejde med heste, vejen til DM-guld, hoppen Grace Ask, som han vandt med, og meget mere.
– Jeg synes jo bare, at det var helt vildt fedt (at ride red.), og da min far blev ved med at spørge, hvad jeg ville med mit liv, slog det mig bare, at det var da hestene, jeg ville, for det var det eneste, jeg syntes var sjovt, siger Søren blandt andet.

Du finder de spændende artikler her
Annonce

Lær unghesten at lære

At træne hesten fra helt lille er en utrolig givende og spændende proces. Sissel Sandø-Ulbæk arbejder her med en 1-års hingst. Foto: Ridehesten.com/Trine Askjær-Jørgensen

Lær unghesten at lære
De seneste år har der været meget snak om, hvornår det er ideelt at begynde træningen af ungheste. I ridesporten herhjemme er det kutyme at starte, når hestene er omkring tre år, mens nogle mener, det er bedre at vente, til hestene er mere udvoksede. Forskning taler imidlertid for at tage hestene tidligt i brug, men at det handler om måden, hvorpå man gør det, og i hvilket omfang.

Sissel Sandø-Ulbæk fra Young Horse Performance er en af dem, der taler for at starte træningen med hesten allerede fra føl. Vi har derfor taget en snak med hende om, hvorfor det giver mening at starte tidligt, hvad man får ud af det, hvad man kan lave med føllet/plagen, og hvad man skal være opmærksom på i processen. Så du kan blive klogere på, hvordan du kan klæde din unge hest så godt på til voksenlivet som muligt.

– En hest, der er klædt rigtig godt på hjemmefra, vil unægteligt være nemmere og hurtigere at tilride. Det er bedre for hesten både fysisk og mentalt – og for ejerens pengepung, lyder det blandt andet fra Sissel.

Bliv klogere på træning af føl og plage

En ny trussel mod heste i Danmark

Sort valnød er et stort, løvfældende træ med høj, ret stamme og en hvælvet vækstform. Foto: Adobe Stock

I maj-magasinet skrev vi en del om de forskellige danske planter, der kan være giftige på heste. Denne gang fortsætter vi lidt med temaet, vi har nemlig en artikel med om sort valnød i det nye magasin. Sort valnød er egentlig hjemmehørende i Nordamerika og er i sit hjemland kendt for at være giftig for visse andre træer og planter, hunde samt i særdeleshed heste. Det er imidlertid ikke udbredt viden i Danmark, hvor træets udbredelse er stigende.

Sort valnød er stærkt forgiftende og indtag af f.eks. blade, nødder eller skaller fra træsorten kan få fatale følger for hestene. Du kan læse mere om sort valnød i artiklen i juni-magasinet, der også indeholder en case fra Danmark, hvor træsorten pludselig kom meget tæt på nogle heste.

Læs artiklen i det nye magasin

I denne måneds magasin får du:

Du finder, udover de ovennævnte, bl.a. følgende artikler i juni-magasinet:

  • Mød DV's nye direktør Claus Hansen
  • Klargøring af føl til skue
  • Profil: Randbøl Dressage Academy
  • Min favoritøvelse med Astrid Gemal
  • Profil: Equinito
  • Svar til Det Dyreetiske Råd
  • Avlerprofil: Stutteri Lox
  • Leasingprincipper
  • International Young Breeders Championships 2024
  • Heste og metan

Og selvfølgelig meget mere end det!

Er der noget af dét, du lige står og har brug for i din hverdag med hesten, eller som du synes kunne være spændende at lære om, så finder du magasinet Ridehesten i din lokale rideudstyrsbutik, som e-magasin eller på vores hjemmeside.

Bestil juni-magasinet til levering
Annonce
Facebook
Instagram
YouTube
Website
Email
Copyright © 2024, Wiegaarden Media All rights reserved.

Vores mailadresse er:
info@ridehesten.com






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ridehesten · Blåkildevej 15 · Hobro 9500 · Denmark