‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Klik her for at læse nyhedsbrevet i din browser
 
 
 
 
POLITIKEN SUNDHED
 
 
 
Jakob Tage Ramlyng var den første dansker, der blev konstateret smittet med den ny coronavirus. Det gjorde ham til en eftertragtet person for danske og udenlandske medier. Foto: Privatfoto
Det kommer næppe som en overraskelse for jer, kære læsere, at det har været endnu en uge, som har stået i coronavirussens tegn. Lad os begynde med ham, der er kendt som patient zero i Danmark.
 
     
 
Jakob Tage Ramlyng glemmer aldrig den seneste uge. Det kan vi være 100 procent sikre på. Som den første danske borger fik han konstateret sygdommen covid-19 fra det nye coronavirus, og vi har talt med ham om, hvordan han har oplevet de seneste syv dage. De har blandt andet budt på en voldsom medieinteresse og en pludselig flytning med tårevædet afsked. Du kan læse hans beretning her.
 
I takt med at flere danskere bliver smittet med det ny virus (der er omkring 10 smittede i skrivende stund), skruer myndighederne op for de virkemidler, der skal inddæmme smitten. Nu er indlæggelser, vacciner og obduktion ved tvang muligt som følge af sundheds- og ældreministerens beslutning. Den artikel finder du på dette link.
 
Samtidig anbefaler Sundhedsstyrelsen nu, at alle danskere, som har været i et højrisikoområde, skal blive hjemme fra arbejde 14 dage efter hjemkomsten. Det rammer blandt andet dem, som lige nu er på skiferie i Norditalien. Det sker for at minimere risikoen for, at de bærer sygdommen videre til andre, hvis de uden at vide det er blevet smittet på rejsen. Læs mere om det her.
 
De nye tiltag er tegn på, at vi skal gøre os klar til en større spredning af smitten herhjemme, skrev sundhedsredaktør Lars Igum Rasmussen i en analyse.
 
Nyhedsbilledet rykker sig hurtigt, og har du mistet overblikket over udviklingen, kan du klikke dig ind på vores side om coronavirus, hvor alle artikler om emnet er samlet. Det seneste nye er, at en gymnasieelev fra København er smittet.
 
     
 
Det har været småt med dækning af andre temaer inden for sundhed end coronavirus. Men vi har skrevet en analyse, hvor vi rejser spørgsmålet om, hvorvidt det er godt eller skidt, at så mange børn og unge får psykiatriske diagnoser? Vi begynder artiklen med Peter, som var en vild dreng i 1980’erne, hvor han bed en lærer i armen. Dengang var han bare mærkelig, hvordan ville det gå ham i dag? Læs analysen på dette link.
 
Vores klummeskribent, overlæge og professor Bente Klarlund Pedersen, er langt fra coronavirus i sin klumme, som handler om, hvor vigtigt det er at bevare sine nære relationer. Den kan du læse her.
 
Det var alt, hvad vi havde valgt at tage med i denne omgang. Vi vender tilbage om en uge - og mon ikke coronavirus kommer til at fylde en hel del igen. Det tror vi. Tak for din tid.
 

 
 
 
Med venlig hilsen
Anders Legarth Schmidt
Journalist
 
 
Annonce
 
Annonce
Annonce
 
 
KØ VED HÅNDVASKEN
 
 
 
Sådan bør du vaske dine hænder
 
SUNDHED
 
 
 
 
MEST LÆSTE DE SENESTE 24 TIMER
 
1 Sexolog: Det er helt absurd, at det ikke er blevet forbudt at omskære raske drenge
 
 
 
2 5 hjerter til frokost på Frederiksberg: Når en vegetarisk bøf kan smage så godt, så luk hver en stald i Danmark!
 
 
 
3 Styrelse til alle danskere: Bliv hjemme hvis du har været i højrisiko-områder
 
 
 
4 Politiken-journalist på skiferie i coronaramte Norditalien: Få mennesker på pisterne og ingen køer ved lifterne
 
 
 
5 Det ved vi efter kæmpe valgnat i USA: Nu er der to kandidater tilbage – og især én har både store fordele og store svagheder mod Trump