Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 2 december 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Lagere omzetgroei accountants, maar groei houdt wel aan
De omzet van de administratieve dienstverleners, zoals accountants en belastingadviseurs, was in het derde kwartaal met 5,4 procent lager dan de groei die in het eerste en tweede kwartaal werd gemeten. Maar de omzetgroei houdt wel aan. Dat blijkt uit de Kwartaalmonitor Zakelijke Dienstverlening van het CBS.
Lees meer
 
 
NBA publiceert Nadere Voorschriften Kwaliteitssystemen
De NBA heeft de Nadere Voorschriften Kwaliteitssystemen (NVKS) inclusief toelichting gepubliceerd. De NVKS moeten door alle accountantseenheden geïmplementeerd zijn op 1 januari 2018, maar mogen vanaf 1 januari 2017 al worden toegepast.
Lees meer
 
Checklist intakegesprek nieuwe klant Advertorial

Een nieuwe klant vinden voor je kantoor hoeft niet moeilijk te zijn. Maar met een informeel gesprekje kom je er niet. Deze whitepaper geeft je praktische tips voor een gedegen intakegesprek.
Lees:
• hoe je een goede eerste indruk geeft.
• hoe jij erachter komt of de klant betrouwbaar is.
• wat de eerste stappen in een goede samenwerking zijn.
• waarom samenwerken in een online boekhouding belangrijk is.

Download gratis whitepaper >

 
RJ-Uiting 2016-15: ‘ontwerp-richtlijnen Pensioenvoorziening en oudedags- verplichting directeuren-grootaandeelhouder’
De Raad voor de Jaarverslaggeving heeft RJ-Uiting 2016-15: ‘ontwerp-richtlijnen Pensioenvoorziening en oudedagsverplichting directeuren-grootaandeelhouder’ uitgebracht. Deze RJ-Uiting behandelt de gevolgen van het wetsvoorstel ‘uitfasering pensioen in eigen beheer’ voor de (bestaande) RJ-bundel en RJk-bundel.
Lees meer
 
 
RJ: Andere vorm bundel ‘Richtlijnen voor de jaarverslaggeving voor micro- en kleine rechtspersonen’
De Raad voor de Jaarverslaggeving heeft RJ-Uiting 2016-14: ‘Wettelijke en overige toelichtingsbepalingen in de Richtlijnen voor de jaarverslaggeving voor micro- en kleine rechtspersonen’ uitgebracht. De RJ heeft ervoor gekozen om de bundel ‘Richtlijnen voor de jaarverslaggeving voor micro- en kleine rechtspersonen’ anders vorm te gaan geven.
Lees meer
 
De beste online boekhoudsoftware voor accountant en cliënt Advertorial

Online boekhoudsoftware voor uw cliënt voor maar € 15,- per maand. Laat uw cliënten nu overstappen op Visma eAccounting. Snel, eenvoudig en goedkoop. Ga naar www.boekhoudswitch.nl, vul het formulier vandaag nog in en probeer het 30 dagen gratis.

 
SRA lanceert campagne om studenten te enthousiasmeren voor MKB-accountantskantoor
Op de MKB-kantorendag van de Hanzehogeschool in Groningen heeft SRA donderdag 1 december haar nieuwe studentencampagne ‘Go Explore’ gelanceerd. De campagne is gericht op financiële studenten en wijst ze op de opleidings- en doorgroeimogelijkheden bij het SRA-accountantskantoor.
Lees meer
 
 
Nieuw accountantsprotocol predicaat Koninklijk en Hofleverancier
De NBA publiceert een nieuw accountantsprotocol voor de aanvraag van het predicaat ‘Koninklijk’ en ‘Hofleverancier’. Dit protocol vervangt met ingang van december 2016 de ingetrokken Leidraad 20.
Lees meer
 
AV Magazine verschenen! Advertorial

Ons magazine is weer verschenen. In AV4 o.a. een rapportage over de Customer Journey, een interview met Michiel Werkhoven, Anton Dieleman over vaktechniek en alles over onze AV-dag op 14 december in het Spant in Bussum.

Interesse in een abonnement? Meld u nu aan en ontvang heel 2017 ons blad met 50% korting. Betaal dus het eerste jaar € 24,75 in plaats van € 49,50!

 
NVM: Zorgen over gevolgen verplichting energielabel C voor kantoren
In 2023 wordt een energielabel C verplicht gesteld voor kantoren. De NVM maakt zich zorgen over de gevolgen van deze verplichting. De vereniging pleit voor voldoende flankerende maatregelen om te voorkomen dat er grote schokken ontstaan op de vastgoedmarkt.
Lees meer
 
 
Mazars opent nieuw hoofdkantoor in Rotterdam
Mazars Accountants en Belastingadviseurs verhuist op maandag 5 december naar het Eurogate II gebouw aan de Watermanweg 80 in Rotterdam.
Lees meer
 
 
Gemunt launching partner financieringsplatform Fyndoo
Gemunt, gespecialiseerd in factoring voor het MKB, is één van de launching partners die als geldverstrekker is aangesloten op Fyndoo. Fyndoo is een nieuw, webbased platform voor het indienen van zakelijke financieringsaanvragen.
Lees meer
 
 
OZB volgend jaar licht omhoog
De onroerendezaakbelasting (ozb) stijgt volgend jaar met gemiddeld 1,3%. Toch zijn er ook weer flinke uitschieters te zien. Dit blijkt uit het jaarlijkse steekproef van Vereniging Eigen Huis naar de ontwikkeling van de gemeentelijke woonlasten in 109 van de 390 gemeenten.
Lees meer
 
Drie redenen voor het opheffen van een BV Contentpartner
In de praktijk zijn er drie redenen voor het opheffen van een BV. De BV is niet meer actief, er is geen financiële noodzaak meer of de BV is niet langer levensvatbaar. Hieronder worden de drie redenen toegelicht.
 
Leergang Register Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier Opleiding
Met de invoering van betaald advies is het verbreden van uw dienstverlening of juist het kiezen voor een specialisatie van groot belang. Echtscheidingsadvies geeft u hierin vele mogelijkheden. De Leergang Register Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier biedt naast de noodzakelijke kennisgebieden ook de vertaling hiervan in de benodigde mediationvaardigheden. De leergang is zowel door de Stichting RFEA […]
 
Relatiebeheerder – Amsterdam Vacature
Relatiebeheerder Kop of Munt Amsterdam (32-40 uur) Wat zeg je tegen je vrienden? Ik doe iets met cijfers Maar wat doe je echt? Je werkt bij Kop of Munt, één van de meest vooruitstrevende accountantskantoren van Nederland. Als relatiebeheerder bij Kop of Munt ben je de vaste financiële sparringpartner van de klant. Maar je denkt […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn