Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 30 januari 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Lakeman in beroep na afwijzing tuchtklacht door Accountantskamer
De Accountantskamer heeft de klacht van de Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie (SOBI) tegen een accountant van EY in de zaak rondom uitvaartbedrijf De Facultatieve afgewezen. SOBI-voorzitter Pieter Lakeman heeft al aangekondigd beroep aan te tekenen tegen de uitspraak.
Lees meer
 
 
Toch Brits onderzoek naar KPMG in zaak-Carillion
De Britse Financial Reporting Council (FRC) is een onderzoek gestart naar de rol die KPMG heeft gespeeld bij het failliete Britse bouwbedrijf Carillion. KPMG gaf vorig jaar een goedkeurende verklaring af bij de jaarrekening 2016, ondanks duidelijke signalen over grote financiële problemen bij het megabouwbedrijf.
Lees meer
 
AV verzorgt via Fiscaal Vanmorgen fiscale opleidingen Advertorial

Fiscaal Vanmorgen verzorgt fiscale opleidingen voor accountants, belastingadviseurs & fiscalisten.
• Cursussen op verschillende niveaus
• Vakgebieden o.a.: BTW/IB/VPB/LB/Schenk-erfbelasting
• Max. 15 deelnemers per groep, dus altijd interactief
• Aandacht voor uw praktijkvragen
• Gemiddelde waardering: 8 en hoger
• Topdocenten met jarenlange ervaring
Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons actuele aanbod. =>

 
‘SRA had eigen jaarrekeningen niet op orde’
De SRA heeft jarenlang fouten gemaakt in de eigen jaarrekeningen, zo bericht het FD. Het eigen vermogen werd te positief gepresenteerd doordat opbrengsten uit cursussen en IT-diensten te vroeg als omzet werden geboekt. Voorzitter Paul Dinkgreve erkent tegenover het dagblad de fouten.
Lees meer
 
 
SRA: geen onvrede bij leden, lager eigen vermogen geen probleem
Het SRA-bestuur heeft op de eigen website een reactie geplaatst op de berichtgeving van het FD over de boekhoudfouten met betrekking tot cursus- en ICT-inkomsten. Het benadrukt dat er geen onvrede is bij de leden en dat het gedaalde eigen vermogen niet voor problemen zorgt. Blijft onze (redactie) vraag of de gemaakte fout daadwerkelijk invloed […]
Lees meer
 
Heeft u zich al aangemeld voor dé masterclass BTW jurisprudentie HvJ EU? Advertorial

Op 12 februari aanstaande is het weer zover! Tijdens de masterclass BTW jurisprudentie HvJ EU geven Herman van Kesteren, Wilbert Nieuwenhuizen en René van der Paardt u een overzicht van de belangrijkste jurisprudentie en lopende procedures bij het Hof van Justitie van de EU. Dit is dé masterclass waar geen BTW specialist omheen kan. Nu met 5 pe-punten/uren.

 
Esma wil effecten belastinghervorming VS terugzien in jaarrekening
De Europese toezichthouder op de financiële markten Esma heeft een publicatie gewijd aan de effecten die de nieuwe belastingwetgeving in de Verenigde Staten heeft op de financiële verslaggeving over 2017. Ook al zijn die nog niet exact te bepalen, van instellingen wordt wel verwacht dat zij de effecten zo goed mogelijk betrekken in hun jaarrekening.
Lees meer
 
 
‘Dit jaar harde strijd om finance professionals’
Werkgevers zullen dit jaar geconfronteerd worden met een tekort aan geschikte kandidaten bij het werven van finance professionals, zegt recruitmentbureau Robert Walters. En de krapte wordt de komende jaren nog veel groter.
Lees meer
 
 
Ook Belastingdienst kampt met DDoS-aanval
Na de websites van ABN Amro en ING is nu ook de site van de Belastingdienst getroffen door een zogeheten DDoS-aanval. Veel ondernemers kunnen hun BTW-aangifte niet voltooien.
Lees meer
 
 
Coen Maas wint Stevensprijs 2017
Coen Maas is winnaar geworden van de Stevensprijs 2017. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een jonge auteur die moeilijke fiscale materie op een eenvoudige en heldere manier beschrijft.
Lees meer
 
 
Shell vindt reacties op intrekken 403-verklaring overtrokken
Shell blijft meewerken aan oplossingen voor de aardbevingsschade in Groningen als gevolg van gasboringen door dochterbedrijf NAM. De oliemaatschappij zegt dat in reactie op berichtgeving over het intrekken van de 403-verklaring, waarmee Shell zich niet meer aansprakelijk stelt voor schulden van de NAM.
Lees meer
 
 
‘Accountants riskeren claims wegens misgelopen subsidie’
Accountants moeten oppassen voor schadeclaims van werkgevers die personeelssubsidies mislopen. Dat stelt Moritz Tielemans van MijnSubsidie.com op Accountant.nl. Veel accountantskantoren zijn volgens hem nog niet op de hoogte van de nieuwe regeling loonkostenvoordelen (LKV).
Lees meer
 
 
PERSONALIA: Kerkvliet gaat Auditdienst Rijk leiden bij Financiën
Adrie Kerkvliet (50) wordt per 1 maart de nieuwe algemeen directeur Auditdienst Rijk bij het ministerie van Financiën. De ministerraad heeft ingestemd met de voordracht op voorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
Lees meer
 
 
Belastingdienst zoekt nog steeds ZZP’ers voor boekhoudproef
De Belastingdienst is deze maand van start gegaan met een twee jaar durende proef met online boekhoudpakketten voor ZZP’ers. Die konden zich sinds november al aanmelden, maar het maximum van 2.500 deelnemers is nog niet bereikt. Reden voor een extra oproep door de fiscus.
Lees meer
 
Wat mag het kosten? Contentpartner
Wat bepaalt de waarde van een sieraad? De gebruikte materialen, zoals goud en diamant. De hoeveelheid werk die erin zit. De uniciteit van het ontwerp. De ontwerper. Wat bepaalt de waarde van een auto? De grondstoffen, het ontwerp, de arbeid. Maar die verklaren nog niet de enorme prijsverschillen tussen een Dacia en een Porsche. Daar […]
 
AA Accountancy-Finance Opleiding
De diplomalijn Financieel-Administratief is met ingang van 2016 vernieuwd De vernieuwde diplomalijn financieel-administratief is actueler en sluit nog beter aan bij de financieel-administratieve praktijk. Van MBO+ niveau (MBA) tot en met AD-niveau (Vakopleiding Bedrijfsadministratie & Accountancy) is er een logische en modulaire opbouw en kun je binnen een specifieke specialisatie stap voor stap doorstromen naar […]
 
Subsidies en BTW Opleiding
Wanneer is een subsidie belast met BTW en welke gevolgen heeft dit? Hoe zit het met subsidies en het BTW compensatiefonds? Weet u de juiste fiscale keuze op het gebied van subsidies en BTW te maken? Breng uw kennis in één middag up-to-date! Joep Swinkels brengt u tijdens deze praktische cursus op de hoogte van alle […]
 
Assistent accountant agrarisch Vacature
Vacature assistent accountant agrarisch in Barneveld Sta jij dichtbij jezelf en ben je op zoek naar een baan als assistent accountant? Dan is je nieuwe baan misschien wel dichterbij dan je denkt. Alfa is een decentrale, mensgerichte accountants- en adviesorganisatie. Voor jou als assistent accountant agrarisch betekent dit dat je komt te werken bij een […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn