Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 1 februari 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Sjoemelende RA komt er dankzij lakse ex bij Accountantskamer vanaf met berisping
Een RA die een relatie aanknoopte met een zakenpartner en hem na vier jaar verliet, mag haar ex dankbaar zijn: omdat hij geen zakelijke verantwoordelijkheid nam, ziet de Accountantskamer af van een zwaardere maatregel dan een berisping. De RA opereerde administratief grotendeels op eigen houtje in de gezamenlijke BV en maakte onder meer notulen van […]
Lees verder »
Aanpassing box 3-heffing waarschijnlijk al eerder dan 2025
Staatssecretaris Van Rij (Fiscaliteit) streeft ernaar de vermogensrendementsheffing al voor de geplande ingangsdatum van 2025 aan te laten sluiten op het werkelijk behaalde rendement.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Director Audit & Assurance: jouw droombaan?!

Visser & Visser Barneveld heeft een groeiende en afwisselende auditpraktijk. Als Director ben je verantwoordelijk voor een interessante en uitdagende klantenportefeuille en kun je rekenen op de vrijheid om die naar eigen inzicht in te vullen. We doen het wél samen. Als onderdeel van een grotere club profiteer je van de mogelijkheid om met elkaar te sparren, kennis te delen en je vaktechnisch te ontwikkelen.

Interesse? Informeer en solliciteer! »
Lockdown onvoorziene omstandigheid: schoonmaakbedrijf hoeft helft kosten uitzendbureau niet te betalen
Een schoonmaakbedrijf dat vanwege de eerste lockdown in 2020 plots geen werk meer had voor vijf uitzendkrachten, kreeg toch een factuur van het uitzendbureau. De rechter bepaalt dat beide partijen de helft van die kosten moeten dragen, met aftrek van de NOW-steun die is ontvangen.
Lees verder »
Protocol subsidieregeling evenementen nog niet goedgekeurd
Copro heeft het Accountantsprotocol Tijdelijke regeling subsidie evenementen Covid-19 (TRSEC) nog niet goedgekeurd, meldt de NBA. Het moet eerst op een aantal belangrijke punten worden aangepast.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Maak kennis met RSM

Of je nu in de startblokken staat van jouw carrière of meer ervaren bent, voor jou is er volop ruimte om je te ontwikkelen en je eigen pad te bewandelen. Word de professional die jij wilt zijn! Bij RSM hebben we vacatures op het gebied van Audit, Tax en Consulting binnen onze 9 vestigingen. Maak kennis met RSM en maak tevens kans op jouw eigen gepersonaliseerde sneakers.

Lees meer over de wereld van RSM »
KENNISPARTNER
BTW-uitdagingen bij tijdelijke huisvesting van werknemers

Met name in de uitzendbranche komt tijdelijke huisvesting van werknemers voor. Daarbij gaat het dan meestal om huisvesting van buitenlandse werknemers, die voor een bepaalde periode in Nederland werkzaam zijn. De werkgever of het uitzendbureau verstrekt de huisvesting aan de werknemer om niet of tegen vergoeding. Aandacht voor een aantal relevante BTW-uitdagingen.

Lees verder »
Frauderend belastingadviseur in beeld bij dood geheim agent
Een belastingadviseur die momenteel een gevangenisstraf uitzit voor fraude, ligt ook onder de loep wegens een verdacht sterfgeval. Het gaat om de dood van voormalig geheim agent Hans van de Ven, die een jaar geleden om het leven kwam.
Lees verder »
Van Rij laat fiscale Zuidasconstructies voorlopig ongemoeid
Staatssecretaris Van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) heeft niet de intentie om direct veel werk te maken van het bestrijden van belastingontwijking door Zuidas-partners. Het wetsvoorstel excessief lenen beperkt de voordelen al, laat hij de Tweede Kamer weten, en de Belastingdienst zit op de huid van gezamenlijke bv’s die de gebruikelijkloonregeling omzeilen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Wat doet de Nederlandse Vereniging van Herstructureringsdeskundigen?

Op 4 november 2021 vond de oprichtingsvergadering van de Nederlandse Vereniging voor Herstructurering (NVvH) ) plaats in Amsterdam. De vereniging is eind 2020 opgericht met als aanleiding de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) die per 1 januari 2021 in werking is getreden. De vereniging heeft als doel: het continu verbeteren en versterken van de kwaliteit van […]

Lees verder »
Mkb zoekt steeds meer toevlucht tot achtergestelde leningen
Door gebrek aan eigen vermogen krijgen middenstanders vaak nul op het rekest bij de bank. Voor investeringen wenden ze zich daarom eerst tot achtergestelde leningen, maar die zijn duur, meldt het FD.
Lees verder »
BLOG | Bedrijfscombinaties onder gemeenschappelijke zeggenschap: RJ zal vermoedelijk gaan afwijken van IFRS
In dit artikel beschrijven we een discussiepaper (DP Business Combinations under Common Control (BCUCC)) van de IASB (2020) over bedrijfscombinaties van bedrijven die onder gemeenschappelijk zeggenschap vallen. Veelal worden nieuwe IFRS-standaarden in de praktijk ook in de Nederlandse verslaggevingscontext opgenomen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Integrated Accounting: controle en inzicht over alle processen

Wat betekent ‘integrated accounting’ nu precies? Voor CaseWare betekent het dat je al je accountancywerkzaamheden vorm kunt geven met behulp van ons softwareplatform. In de verdere ontwikkeling hiervan werken we met een aantal thema’s. Ik leg dit graag aan je uit in deze blog.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Summitto wint prijs voor privacyvriendelijke oplossing btw-fraude
PERSONALIA: KPMG haalt specialist non-verbale communicatie binnen
Primeur in Dubai: bedrijven gaan belasting betalen
OPLEIDINGEN
Cursus Werkkostenregeling
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
5 april 2022
Masterclass trusted advisor
NBA
8 april 2022
Webinar: Wat is mijn kantoor waard
Fiscount
23 mei 2022
VACATURES
Junior administratief medewerker Nieuwegein, 32-40 uur
van helder
Nieuwegein
Fiscalist
Extendum
Eemnes
Assistent-Accountant (gevorderd) / aankomend adviseur MKB
KRC Van Elderen
Zwolle
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN