‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Til patienter og pårørende 22-02-2021

Ny forskning: Immunterapi slår kræften ned hos en særlig gruppe patienter med tyktarmskræft. Susanne er en af dem.

Nyt internationalt studie viser overraskende god effekt af immunterapi til patienter med tyktarmskræft med en særlig genmutation. Susanne Dellgren har mutationen og fik medicinen, da hun ellers var opgivet af lægerne. I dag – tre år efter – har hun stadig ingen tegn på kræft.
Læs Susannes livsbekræftende historie

Stadig behov for mere aktiv opsporing af alvorligt syge

Med Sundhedsstyrelsens 6. rapport om monitorering af aktivitet i sundhedsvæsenet under corona-pandemien, står det klart, at der stadig er et stort behov for tydeligere kommunikation om at søge læge ved tegn på sygdom. Kræftens Bekæmpelse opfordrer til, at også de praktiserende læger skal have en mere opsøgende rolle.
Læs mere

Udendørs arbejde kan mindske risikoen for brystkræft

En ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse viser, at kvinder, der har arbejdet udendørs i en årrække, har mindre risiko for brystkræft senere i livet. Forklaringen er formentlig, at solen fremmer dannelsen af D-vitamin, som kan virke beskyttende mod brystkræft.
Læs mere om undersøgelsen

Børnekræftbehandling: Positivt at arbejdet genoptages med nyt fokus

Kræftens Bekæmpelse hilser Sundhedsstyrelsens nye kommissorium for drøftelserne om fremtidens børnekræftbehandling i Danmark velkomment. – Det er positivt, at der lægges op til en hurtigere afklaring for børnekræftfamilierne, siger adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse Jesper Fisker. Kræftens Bekæmpelse ser frem til at deltage i drøftelserne.
Læs mere

God kræftbehandling er også god diagnostik, god rehabilitering og god palliation

Trods nogle af verdens bedste og mest omfattende sundhedsdata, ved vi forbløffende lidt om store dele af kræftpatientforløbet. Når vi taler om kvalitet i patientforløbet, handler det nemlig i udpræget grad om den del af forløbet, som foregår på hospitalerne, mens viden om den vigtige tidlige opsporing og diagnostik af kræft samt de lige så vigtige rehabiliterings- og palliative forløb ligger hen i et vidensmæssigt mørke. Det er kritisk for patienterne og ineffektivt for samfundet, mener Kræftens Bekæmpelse i en kronik bragt i Dagens Medicin.
Læs mere kronikken her

Det skriver andre medier om kræft
 

Nye medicin-typer på vej: 'Pandemien har fremskyndet udviklingen med ti år'

(Videnskab.dk 21-02-2021)

Patienter med kræft, blodprop, blødersygdom eller meniskskader kan måske snart behandles med RNA. De første lægemidler, der kommer til at følge i kølvandet på de nye coronarvacciner, bliver muligvis imod kræft. Pandemien har fremskyndet udviklingen af lægemidlerne med ti år, måske endda mere, mener forskerne.
Læs hele historien her

Frygter kræftpukkel efter corona-nedlukning - partier kræver undersøgelse

(TV2Øst 20-02-2021)

Næsten tolv måneders fokus på corona, som har trukket store veksler på regionens sygehuse, har fået medlemmerne af Venstre, Det Konservative Folkeparti og Radikale i Region Sjælland til at bekymre sig for borgere med kræft . De vil have undersøgt, hvor mange der ikke har fået behandling, og hvor mange der måske også bliver ramt af senfølger, fordi de kommer for sent i gang med behandlingen.
Læs hele historien her

Coronastrategien beskytter ældre på bekostning af yngre

(Jyllands-Posten 20-02-2021)

Debatindlæg af overlæge Gunnar Lauge Nielsen, Aalborg: Dødsfald hos patienter med covid-19 udgør under 4 pct. af alle dødsfald, og i langt de fleste tilfælde drejer det sig om dødsfald 'med', men ikke 'af' covid-19. Desværre har statsministerens ensidige fokus på covid-19-relaterede dødsfald fjernet opmærksomheden fra andre væsentlige sundhedsområder, hvilket formentlig vil betyde tab af et betydeligt større antal leveår.
Læs debatlindlægget her

Det sker i Kræftens Bekæmpelse
 

10-Kampen: Undgå forarbejdet kød og spis endnu flere grøntsager

Forskning har vist at kød - og især forarbejdet kød - øger risikoen for at udvikle visse kræftformer. Denne uge sætter forebyggelseskampagnen 10-kampen derfor fokus på, hvordan vi kan undgå forarbejdet kød og skære ned på vores generelle kødforbrug.
Læs mere og tilmeld dig 10-kampen