Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 17 september 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Lange doorhalingen voor frauderende Nelleke V. en haar voormalige partner
Registeraccountant Nelleke V. en haar ex-partner hebben doorhalingen van respectievelijk vijf en tien jaar opgelegd gekregen bij de accountantskamer omdat ze vervalste documenten hebben gebruikt om een lening van 3,1 miljoen euro los te krijgen bij de Rabobank. Die lening gebruikten ze voor de financiering van hun megarestaurant @Eat in Duiven.
Lees verder »
Succes fee brengt AA in de problemen: doorhaling van een maand
Een AA die met een ondernemer naast een uurtarief ook een succes fee overeenkwam voor het doen van een verzoek tot toepassing van de inkeerregeling bij de Belastingdienst heeft niet onderkend dat die afspraak een bedreiging kan zijn voor het zich houden aan de fundamentele beginselen, in het bijzonder de objectiviteit. .
Lees verder »
Advertorial: Gratis whitepaper: No hands accounting als Moneymaker

Ondernemers verwachten dat hun boekhouding altijd op orde is. En dat zij op tijd hun financiële resultaten ontvangen. Met no hands accounting, oftewel geautomatiseerd boekhouden, lukt dat. In ons nieuwste whitepaper zie je de tijdwinst in seconden per transactie als je werkt met No hands accounting. Het whitepaper is gratis. Meteen downloaden dus! =>

Advertorial: Regiosessie: Belastingplan 2020

Diverse data vanaf 31 oktober 2019 en verschillende locaties • PE 4
Na Prinsjesdag weten we wat we van het Belastingplan 2020 mogen verwachten. Met deze Regiosessie heeft u een volledig overzicht van de wijzigingen in de fiscale wetgeving vanaf 1 januari 2020. U weet van welke fiscale regels u dit jaar nog gebruik kunt maken en hoe u kunt voorsorteren op de nieuwe fiscale wetgeving.
Meld u nu aan voor een Regiosessie: Belastingplan 2020

Snel: eerst ervaring opdoen met UBO-register voor eventuele invoering centraal aandeelhoudersregister
Staatssecretaris Snel van Financiën vindt het nu niet het juiste moment om een besluit te nemen over de instelling van een centraal aandeelhoudersregister (CAR). Snel wil eerst kennis en ervaring opdoen met de ontwikkeling en het gebruik van het UBO-register. .
Lees verder »
Van BTW-fraude beschuldigde ondernemer wijst naar accountant
De ondernemer die vorige week het OM een gevangenisstraf van 20 maanden tegen zich hoorde eisen op verdenking van stelselmatig gepleegde omzetbelastingfraude blijkt op zitting zijn voormalige accountant te hebben aangewezen als hoofdschuldige. .
Lees verder »
ADVERTORIAL
Bezoek de gratis demosessie over Visma eAccounting Accountancy

Ook benieuwd hoe u maximaal kunt presteren door gebruik te maken van slimme accountancy software? Schrijf u dan nu in voor onze gratis demosessie. Schrijf u nu in >>

Lees verder »
Thomas Platzer: accountants kunnen creatief denken. #Hoedanprecies?
Wanneer je goed kunt rekenen dan ligt een accountancy-opleiding voor de hand. Maar is dat ook genoeg om de toekomst mee in te kunnen? Toch kunnen ook doorgaans blauwe accountants leren omgaan met creativiteit. Thomas Platzer vertelt hierover op de AV-dag van 24 september a.s. In dit interview legt hij e.e.a. uit.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Stappenplan: naar een toekomstbestendig accountantskantoor

Volgens onderzoek door Wolters Kluwer Tax & Accounting is technologie één van de belangrijkste groeifactoren voor bedrijven. Maar hoe kun je traditionele processen aanpassen en overstappen op een nieuwe manieren van werken en denken? Bekijk dit onderzoek en het stappenplan!
Download gratis >

Lees verder »
PERSONALIA: Jeroen Spooren nieuwe vennoot Accombis Accountants & Adviseurs
Per 1 september is Jeroen Spooren toegetreden als vennoot van het Brabantse Accombis Accountants & Adviseurs. Hij voegt zich daarmee bij Elly Dekkers (fiscaal jurist) en Ed Daniëls (AA-accountant), meldt het kantoor uit Bladel.   .
Lees verder »
Eigen risico dragen of UWV – bereken WGA- en ZW-flexpremie
Werkgevers moeten nu beslissen of zij zich in 2020 bij UWV verzekeren of het risico zelf willen dragen. Met de rekenhulp ‘Premiewijzer gedifferentieerde premie Werkhervattingskas’ bereken je de premie bij UWV voor de WGA, ZW-flex of allebei. .
Lees verder »
‘Ambtenaren ministerie van Financiën manipuleerden onderzoek toeslagenaffaire’
Ambtenaren van het ministerie van Financiën hebben passages uit een conceptrapport van auditors van de Belastingdienst over de toeslagenaffaire geschrapt, uit vrees dat de onderdelen van het onderzoek later alsnog op tafel zouden komen. Dat blijkt uit documenten die staatssecretaris Menno Snel van Financiën heeft vrijgegeven aan RTL Nieuws en Trouw. .
Lees verder »
Vijf jaar gevangenisstraf geëist voor ‘financieel vampirisme’
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag voor de rechtbank in Zwolle vijf jaar gevangenisstraf geëist tegen een 67-jarige (voormalig) bestuurder van een melkpoederfabriek uit Kampen. Het OM verwijt de verdachte onder andere faillissementsfraude en valsheid in geschrift. ‘Financieel vampirisme’ noemde de officier van justitie het tijdens de zitting.
Lees verder »
Gemeente bepaalde WOZ-waarde recreatiewoning ten onrechte inclusief BTW
Een gemeente bepaalde de WOZ-waarde van een recreatiewoning ten onrechte inclusief BTW, oordeelde de rechtbank Den Haag onlangs. .
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Innovaties in klantadministraties: Standard, No hands, No hands unlimited

Voorspelbaarheid is wat ondernemers belangrijk vinden in de dienstverlening van accountants. Dat is niet per se automatisch een discussie over uren x tarief. Klanten willen geen onaangename financiële verassingen, maar wel betrouwbare dienstverlening. Dat betekent heldere proposities, op maat van de ondernemer van klein tot groot. En tarieven voor administratieve dienstverlening die daar naadloos op […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Incura en MUIS Software realiseren software-integratie voor ontzorging zorgprofessional

Incura en MUIS Software slaan de handen ineen om zorgprofessionals nog beter van dienst te kunnen zijn bij de administratie.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
AFM legt bestuurder Vastgoedfonds Nederland last onder dwangsom op
Dekkingsgraad pensioenfondsen opnieuw omlaag
OPLEIDINGEN
De BV in: van begin tot eind!
Fiscount
25 september 2019
MUIS Software on tour 2019 (Den Bosch/Vught)
MUIS Software
1 oktober 2019
Accountancy Actualiteiten
Fiscount
14 oktober 2019
VACATURES
Gevorderd Assistent Accountant- Roosendaal
DRV
Roosendaal
IT auditor, 32-40 uur
Boon Accountants Belastingadviseurs
Salarisadviseur- Almere, Amersfoort, Bussum, Emmeloord, Lelystad en Steenwijk
mth accountants & adviseurs
Almere, Amersfoort, Bussum, Emmeloord, Lelystad, Steenwijk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN