Nieuwsbrief juni 2017   Read this newsletter in your browser.
Nieuwsbrief
19 juni 2017
Langer lenen en andere openingstijden
De komende tijd is de uitleentermijn van boeken, dvd’s en cd’s verdubbeld. U mag uw materialen geen drie, maar zes weken in huis hebben. Zo hoeft u tijdens uw vakantie niet aan verlengen of terugbrengen te denken! Daarnaast heeft een aantal van onze vestigingen in de periode van 8 juli t/m 20 augustus aangepaste openingstijden. Noteer ze, zodat u niet voor een dichte deur staat!
 
Tjitske Jansen geeft schrijfles
Zaterdag 1 juli geeft dichter en writer in residence Tjitske Jansen een schrijfworkshop in de Bibliotheek het Eemhuis. Dit doet zij in het kader van de schrijfwedstrijd Heilige Huisjes. De workshop vindt plaats van 11.00 tot 17.00 uur in de Keizaal. U bent van harte uitgenodigd!
 
Voorleesfeestje
in Baarn
Kinderen tot ongeveer 7 jaar zijn woensdag 21 juni van harte welkom in de Bibliotheek Baarn bij het voorleesfeestje met als thema: Zomer. We starten om 15.30 uur en de toegang is gratis!
Liesbeth Oerlemans
weet raad
Op woensdag 21 juni van 14.00 tot 16.00 uur is Liesbeth Oerlemans (foodblogger) in Het Eemhuis. Zij kan u bijvoorbeeld antwoord geven op de vraag: Wat geef ik mijn kind mee naar school voor de lunch? Loop gezellig even langs, vragen is gratis!
 
Test de nieuwe catalogus!
Over een poosje wordt onze catalogus vernieuwd. Op dit moment is er al een testversie beschikbaar. Omdat we graag van onze leden horen wat zij van de nieuwe catalogus vinden, organiseren we een testmorgen. Tijdens deze testmorgen op 27 juni van 10.00 tot 12.00 uur mag u in Het Eemhuis de nieuwe catalogus uitproberen en aangeven welke dingen beter/anders kunnen. Uiteraard krijgt u van ons een kleinigheid als bedankje. Laat het ons weten als u erbij wilt zijn!
 
Discussie over welzijn in Amersfoort
De Stad Amersfoort, RTV Utrecht en de Bibliotheek Eemland organiseren een discussie over de nieuwe opzet van welzijn in de gemeente Amersfoort. De discussieavond vindt plaats in het Eemhuis op woensdag 21 juni vanaf 20.00 uur met de bijbehorende centrale vraag: "Hoe staat welzijnsorganisatie IndeBuurt033 er voor?" Na afloop is er ruimte voor een nabespreking.
 
Leer werken met Photoshop
Het Medialab organiseert op maandag 26 juni een introductie-avond voor volwassenen om kennis te maken met de mogelijkheden van Adobe Photoshop. Van harte welkom van 19.00 tot 21.30 uur in het Eemhuis. Wie na afloop enthousiast is geworden en graag meer wil leren, kan zich dan aanmelden voor een volledige cursus in het najaar.
 
Rob Kamphues bezoekt Amersfoort
Schrijver, tv-presentator en cabaretier Rob Kamphues komt dinsdagavond 27 juni naar het KAdECafé om een lezing te geven over zijn debuutroman "Hoor je me". U bent van harte welkom om 20.00 uur! In verband met een samenwerking met De Leesfabriek hebben jongeren tot 24 jaar gratis toegang!
 
Wist u dat...
  • het heel belangrijk is dat kinderen tijdens de zomervakantie blijven lezen? Na een zomer lang niet lezen, kunnen leerlingen zomaar één of twee AVI-niveaus teruggevallen zijn. Zorg er daarom voor dat uw kind leuke boeken meeneemt op vakantie of boeken leest via de VakantieBieb!
  • er in Leusden iedere maandagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur een Digitaal Hulpplein georganiseerd wordt? U bent gratis welkom met al uw vragen op digitaal gebied!
  • we weer allemaal informatiebijeenkomsten organiseren over leeskringen? Kom langs en kijk of het iets voor u is!
  • de website www.muziekweb.nl vernieuwd is? Neem gauw een kijkje en reserveer cd’s van uw favoriete band of zanger(es)! Inloggen kan met uw e-mailadres en uw Bibliotheekpasnummer.
 
Wat vindt u van de nieuwsbrief?
Bibliotheek Eemland - Eemplein 71 - 3800 BC / 3812 EA - Amersfoort
Manage profile - Unsubscribe