ZZP Nieuwsbrief
25 januari 2024

In deze nieuwsbrief:

Eerste vergadering Ledenraad Vereniging ZZP Nederland een feit

Op dinsdag 16 januari 2024 is de Ledenraad van Vereniging ZZP Nederland voor het eerst bij elkaar gekomen om te vergaderen. De locatie was Nieuwspoort in Den Haag, naast de huidige Tweede Kamer. De vergadering stond vooral in het teken van de onderlinge kennismaking. Ook is besproken welke speerpunten door de Ledenraad en Vereniging ZZP Nederland worden opgepakt.

Meer over de vergadering en speerpunten

Vijf aandachtspunten voor de btw-aangifte over het vierde kwartaal

De laatste btw-aangifte van 2023 komt eraan, en dat betekent: extra goed opletten. Het einde van het boekjaar is in zicht, dus komen er verschillende aandachtspunten bij de btw-aangifte over het vierde kwartaal kijken. Als ondernemer is het goed om hierbij stil te staan. De Belastingdienst zet hieronder de belangrijkste aandachtspunten op een rij. Zodat je uiterlijk 31 januari 2024 de btw-aangifte én betaling juist indient. 

Lees verder

Update Handboek Zelfstandig zonder Personeel voor 2024 is klaar

ZZP Nederland brengt al jarenlang zelf een boek uit voor zelfstandig ondernemers: Het Handboek Zelfstandig zonder Personeel. Inmiddels zijn alle wetswijzgingen, prijswijzigingen etc. die veranderd zijn in 2024 weer doorgevoerd.
Dit complete naslagwerk voor de ondernemer is als e-boek te verkrijgen. Leden van ZZP Nederland met een Premium abonnement kunnen het boek gratis downloaden.

Bestel het boek hier

De kortingen van de gratis tankpas van Q8 Tango zijn verhoogd!

Om altijd en overal te profiteren van een hoge korting op alle brandstoffen hebben ZZP Nederland en Q8 Tango besloten de korting op alle beschikbare 1350 locaties gelijk te trekken. Met een verhoging van de korting naar 13 eurocent ex de btw (per liter) heb je als lid ZZP Nederland op alle 1350 locaties voordeel! Of je nu op de snelweg tankt of onbemand, de korting geldt overal.

En wanneer de pompprijs (korting gegeven op het station zelf) nog lager ligt dan met de korting (dus boven de 13 eurocent ex. btw / 15,73 eurocent incl. btw) dan krijg je natuurlijk de hogere korting.

De tankpas levert je ook administratief gemak. Geen losse bonnetjes meer, maar eens in de 2 weken krijg je een factuur met daarop jouw tankbeurten.

Vraag hier de tankpas aan

10 signalen van overwerktheid - test jezelf

Nee hoor, van overwerktheid heb jij geen last! 

Het was de afgelopen tijd gewoon heel erg druk en dan horen die overuren erbij. Een uurtje eerder beginnen, een uurtje later naar huis en ondertussen van overleg naar overleg racen. Thuis warm je snel je eten op, zodat je 's avonds nog wat uren door kunt werken. Ook in het weekend is het eerder regel dan uitzondering dat je achter je laptop zit. Klinkt bekend?

Met de 10 signalen van overwerktheid weet je precies welke alarmbellen er bij jou rinkelen én hoe je jezelf daarvan verlost. Doe de test en weet hoe jij er voor staat.

Naar de signalen en de test!

Blog: Werk on-the-go als een pro!

We werken tegenwoordig echt overal. Als ondernemers bellen, mailen en schetsen we in de trein, het café en zelfs in het bushokje. Het kantoor is niet langer de enige plek om werk te verzetten en de mogelijkheden zijn oneindig. Of het nu gaat om werken tijdens het woon-werkverkeer, een klantbezoek of simpelweg het balanceren tussen werk en privé: technologie helpt bij het werken onderweg. En dit leidt zonder twijfel tot meer efficiëntie. Maar pas op! Want er zijn ook valkuilen; zoals werken in een afleidende omgeving of technische problemen.

Meer over werken als een pro

Wist je dat...? 

  • Op 30 januari de webinar Reflect en Create wordt gehouden? Ga terug naar de kern en creëer content waarmee jij je Ideale Klant aanspreekt.
  • Op 6 februari de live webinar 'Haal het maximale uit Microsoft Teams' wordt gehouden?
  • 13 april de datum is dat de Dag van de ZZP'er 2024 wordt gehouden? Zet de datum in je agenda! Kijk hier hoe tof het vorig jaar was!

Wat vind je van deze e-mail?
@StZZPNederland @StZZPNederland
@zzpnederland.nl @zzpnederland.nl
zzp-nederland.nl zzp-nederland.nl
Copyright © 2024 ZZP Nederland, Alle rechten voorbehouden
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je producten of diensten hebt afgenomen van ZZP Nederland of omdat je bij ZZP Nederland bent aangesloten.

Ons adres is
ZZP Nederland
Rozenburglaan 3H
Groningen, 9727 DL
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


E-mail instellingen wijzigen | Uitschrijven