Slechte weergave? 
Bekijk deze mail dan in uw browser

Lees het nieuwe Overijssel Toen en Nu Historisch Tijdschrift, oktober 2023

Het verleden met het heden verbinden
 
Het Hanzejaar is nog volop bezig in steden als Deventer, Zwolle en Kampen. Suzan Folkerts laat ons kennismaken met het bijzondere project Hanze art. Hedendaagse kunstenaars laten zich inspireren door middeleeuwse manuscripten,  eeuwenoude prenten en bijzondere gedrukte boeken, allemaal kunstwerken op zich. Zo wordt op een aanschouwelijke manier het verleden met het heden verbonden, want uiteindelijk leidt dit tot verschillende tentoonstellingen van striptekeningen, animaties, foto’s en beeldend werk. Hanze art is een samenwerkingsverband tussen de kunstenaars, de Deventer Athenaeumbibliotheek en uitgeverij petrichor (met een kleine letter p).

Marcel Mentink neemt ons mee naar de vele levens van de 475 jaar oude Oostendorper watermolen bij Haaksbergen. Een dubbele molen met een indrukwekkende geschiedenis en hopelijk nog een mooie  toekomst. Aan Marcel zal het niet liggen, want hij is een van de twintig vrijwilligers die dit fraaie levende erfgoed draaiende houdt.

Volgend jaar is het honderd jaar geleden dat er een ernstig busongeluk plaats vond tussen Heino en Raalte. Toch schrijft Jos Segbers er nu al over, want het is dit jaar dat het 900-jarig bestaan van Raalte groots wordt gevierd. Mart Heerink vertelt over de naoorlogse missietentoonstellingen die in heel Overijssel werden gehouden en die voor een deel hebben bijgedragen aan hedendaagse stereotypen die wij hebben over andere culturen.

Dit en nog veel meer in opnieuw een gevarieerde aflevering van Overijssel Toen en Nu.

Veel leesplezier!

Dinand Webbink,
Hoofdredacteur 

Open het tijdschrift >
Copyright © 2023 MijnStadMijnDorp
U ontvangt deze e-mail omdat u bent geabonneerd op MSMD online magazine

uitschrijven    gegevens wijzigen