Onderhandelingen CAO constructief

In de afgelopen maand is er een mooie start gemaakt met de onderhandelingen voor de nieuwe CAO PO. Alle partijen hebben hun inzetten gepresenteerd en tijdens de eerste drie onderhandelingsdagen zijn alle onderwerpen een eerste keer ter tafel geweest. Inhoudelijk kan er tijdens de onderhandelingen niet veel gedeeld worden, maar de onderhandelaars van AVS ervaren de gesprekken als positief en constructief.

Schoolleider, hoe blijf jij aangehaakt?

Wat is de reden dat zoveel schoolleiders tussen de pakweg 30 en 45 jaar het schoolleidersvak opgeven? Op welke manier geven we zicht op de kansen in het vak, waardoor er een aantrekkelijk perspectief ontstaat? Welke innovatieve ontwikkelingen kunnen een positieve boost geven aan het vak? Hoe kunnen we meer/beter samenwerken met andere scholen? Ben jij een (innovatieve) schoolleider die zich met deze vragen bezighoudt en andere collega’s wil inspireren? Dan zijn we op zoek naar jou.

Vind een interim schoolleider via AVS

Met een schoolleiderstekort van ruim vijftien procent kan het niet anders dan dat interimmers keihard nodig zijn. Inhuur kost echter vaak veel geld terwijl de duurzame oplossing na vertrek van de interimmer uitblijft. De hoogste tijd om hier verandering in te brengen! Via de ‘interim-vindplaats’  brengt AVS vraag en aanbod van interim schoolleiders bij elkaar en er wordt toegewerkt naar een structurele invulling van de vacature.

Waardering als motor voor verbetering

Maak je als schoolleider gebruik van positiviteit en waardering, dan heb je de tools in handen om tegelijk de onderwijskwaliteit én de teamgeest te versterken. Waarderend leidinggeven gaat in de eerste plaats over jouw leiderschapskwaliteiten en over hoe je deze effectief inzet binnen je team voor het verbeteren van onderwijskwaliteit. Bekijk de video van docent Martijn Schoonaard, die vertelt wat er nog meer aan bod komt in deze leergang!

Werk aan de winkel

“Kan er niet iets worden gedaan aan de advertenties die we te zien krijgen als we klaar zijn met de lessen op onze Chromebooks?”, vraagt een zeer digibewuste leerling tijdens de laatste bijeenkomst van de leerlingenraad. Ik geniet hiervan. Kinderen die zien wat nodig is en ze vervolgens erkennen in hun gevoel.

Nieuws


Openingstijden AVS Helpdesk tijdens de zomerperiode

De AVS Helpdesk is gesloten van 20 juli t/m 11 augustus.
Vanaf 12 augustus staan onze medewerkers weer voor je klaar.
Wij wensen iedereen een fijne zomer.

Disclaimer
Ondanks het feit dat AVS zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze e-mail en zij daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan zij niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie en kan zij hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden. Uitgebreide disclaimer