Vergelijk dansopleidingen met elkaar en laat je inspireren door andere dansers

Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Extra nieuwsbrief opleidingspecial Dans Magazine 2023Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

De Dansopleidingenspecial staat online!

Keuzestress? Dans Magazine zet graag ieder jaar een heleboel dansopleidingen voor je op een rijtje. Ideaal dus om opleidingen met elkaar te vergelijken en zo een school te kiezen die bij jou past! Daarnaast kun je ook extra artikelen en bijzondere interviews lezen. Een must read voor iedere dansenthousiast.

Lees nu onze online opleidingenspecial van 2023

In de special presenteren de volgende opleidingen zichzelf en brengen zij de unieke kenmerken van de opleiding onder woorden:

Nova College Paris Marais Rijn IJssel Academie Theater en Dans Artez Vooropleidingen Artez Koninklijk Conservatorium PACT+ Albeda Danscollege DAS Graduate School Dans op het CSE Haarlemse Balletschool Dance in Art Vooropleiding Hedendaagse Dans Hogeschool Leiden Fontys Dance Area MBO Dans Danshuis Haarlem Agape Belgium Creative College ROC Midden Nederland Vooropleiding Dans Codarts Rotterdam     

Bekijk hier een overzicht van alle audities en open dagen.



Frédérique en Alexander zijn dit jaar begonnen bij de Junior Company: ''Het is een droom''

De overgang van de dansacademie naar een groot balletgezelschap is voor veel jonge dansers best pittig. De dagelijkse lessen met veel aandacht en aanwijzingen van docenten maken ineens plaats voor intensieve repetities waar je je opnieuw moet bewijzen. Om net afgestudeerde dansers te helpen in dat proces werd in 2013 de Junior Company opgericht door Ted Brandsen, artistiek directeur van Het Nationale Ballet. Met maar liefst 700 internationale auditanten wordt alleen de top geselecteerd voor het jeugdgezelschap. Hoe gaat het er daar precies aan toe? Daar vertellen Alexander Álvarez Silvestre (20) en Frédérique Meewis (18) meer over.


Ingezonden mededeling

Beleef het genie van Hans van Manen

Hans van Manen is een van de grootste choreografen van de twintigste eeuw. Aan de hand van iconische filmfragmenten van dansvoorstellingen worden hij en zijn biograaf Sjeng Scheijen geïnterviewd. Voor iedereen die de briljantie van zijn kunstenaarschap van dichtbij wil beleven. 

Rotterdam, zondag 10 december 15:00, interviewer Gijs Groenteman
Amsterdam, donderdag 20 december 20:00, interviewer Joyce Roodnat


Het werkveld in na je dansopleiding: Fatty-Jay begon met dansen in musicals na het ROC

Veel jonge dansers dromen van een carrière in de danswereld. Om kans te maken in het competitieve werkveld, biedt een dansopleiding een goede basis. Zo ook voor de 20-jarige Fatty-Jay Shaw, die anderhalf jaar geleden afstudeerde van de dansopleiding Pact+ van ROC Zuid. Inmiddels speelt ze in haar derde grote musicalproductie. Hoe heeft haar opleiding haar geholpen te ontwikkelen? En welke ambities heeft ze nog? Wij mochten haar interviewen.


Auditiestress? Zo bereid je je voor

Het nieuwe dansseizoen is van start gegaan en dat betekent dat je je kunt gaan aanmelden voor de audities van dansopleidingen. Heb jij je aangemeld en mag je komen auditeren? Met deze tips kun jij knallen op de dansvloer! 



Op weg naar succes met de vooropleidingen van Codarts

De sfeer voelde zo warm en levendig. Ik wist gelijk dat ik hierheen wilde.” Noé Amélie Bitterman (16), vijfdejaars vwoer op het Codarts Lyceum, vertelt over de eerste keer dat ze Codarts bezocht. Van een bekende kreeg ze een persoonlijke rondleiding door het gebouw. Ze zag leerlingen en studenten dansen, muziek maken en zingen, en wist dat het de plek was waar ze thuishoorde. Dat leidde tot haar besluit om auditie te doen voor het voortraject Dans.



Alle open dagen en audities

Bekijk hier een overzicht van alle open dagen en audities van verschillende mbo-, hbo- en vooropleidingen in binnen- en buitenland. 


 

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2023. Alle rechten voorbehouden.