ELF Voetbal nieuwsbrief van 06-01-2020
Lege tribunes, B-elftallen: Hoe red je de FA Cup?

Het Liver Building is één van de belangrijkste gebouwen van Liverpool. Bovenop het bouwwerk pronkt de Liver Bird, de belangrijkste vogel van de stad. Onder Everton-supporters op leeftijd ging lang het grapje: de Liver Bird vliegt nog eerder van dat gebouw dan dat Liverpool FC de FA Cup zou winnen. Pas in 1965, 72 jaar na de oprichting, werden die grapjes de kop in gedrukt: Liverpool won de felbegeerde beker voor de eerste van tot nu toe zeven keer.


Lees verder
Wie is Curtis Jones, matchwinner in de Merseyside Derby?

Wat moet Liverpool dan doen? Een elftal veteranen opstellen? Drie rode kaarten pakken? Sinds 1999 verloor de kampioen van Europa thuis geen stadsderby meer. Jürgen Klopp deed nochtans een dappere poging door een veredeld jeugdelftal aan de start te zeggen. Everton, op volle oorlogssterkte én geleid door Carlo Ancelotti, één van ’s werelds beste trainers, kon toch niet winnen.

Lees verder
Hoe vier ploegen dit keer strijden om de Supercopa de España

Komende week zullen veel ogen in Spanje gericht zijn op de strijd om de Supercopa de España. Voor de eerste keer wordt de Spaanse Supercup in een kleine toernooivorm gegoten. FC Barcelona, Valencia CF, Atlético Madrid en Real Madrid reizen af naar Saoedi-Arabië in de hoop de bokaal mee naar huis te nemen.

Lees verder
Deze heerlijke wedstrijden bezorgen je een dragelijke werkweek

Het weekend (en de kerstvakantie) is al weer bijna voorbij en dus staat staat de werkweek weer voor de deur. Op voetbalgebied is dat overigens zeker geen slecht nieuws. Er staan deze week in Italië en Engeland heerlijke duels op het programma, daarnaast spelen de Nederlandse clubs oefenwedstrijden. Wij hebben de mooiste wedstrijden op een rij gezet.

Lees verder
De herkansing van Jon Dahl Tomasson bij Malmö FF

Jon Dahl Tomasson wordt de nieuwe hoofdtrainer van Malmö FF. De oud-profvoetballer gaat zodoende voor de eerste keer sinds 2014 als eindverantwoordelijke aan de slag in het clubvoetbal. Zijn avontuur in het Swedbank Stadion zal voor de coach voelen als een herkansing.

Lees verder
FC Utrecht wil linksback Köhn overnemen

FC Utrecht wil Derrick Köhn graag op korte termijn aan de selectie toevoegen. De Domstedelingen zijn in onderhandeling met de twintigjarige linkervleugelverdediger over een overgang.

Lees verder
Hoe Juan Familia-Castillo via Chelsea alsnog Ajax 1 haalt

Ajax vertrok zaterdag op trainingskamp naar Qatar voor de start van 2020. Erik ten Hag nam met Naci Unuvar, Sontje Hansen, de gebroeders Timber, Kenneth Taylor en Familia-Castillo enkele piepjonge talenten mee naar het Midden Oosten. Dat laatstgenoemde na een overstap naar Chelsea alsnog Ajax 1 lijkt te gaan halen, is de bekroninig na een aantal opvallende keuzes.

Lees verder
Kopzorgen voor Koeman? Ook Jasper Cillessen lijkt basisplek te verliezen

Jasper Cillessen moet vrezen voor zijn basisplaats bij Valencia CF. De doelman liet de laatste wedstrijden voor de winterstop aan zich voorbij gaan vanwege een blessure en bleef tijdens het eerste duel van 2020 op de bank. Eerder werd Oranje-goalie Jeroen Zoet bij PSV ook al naar de bank verwezen.

Lees verder
In beeld: deze spelers nam Bayern München ook over van een Duitse club

Alexander Nübel maakt na dit seizoen transfervrij de overstap van Schalke 04 naar Bayern München. De doelman tekent een contract voor vijf seizoenen bij de grootmacht, die de laatste jaren goed rondkijkt in eigen land. Binnen de huidige selectie heeft een groot aantal spelers een verleden bij een andere Duitse club.

Lees verder
Hertha BSC - Schalke 04 FC01-02-2020
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
Borussia Dortmund - FC Union Berlin01-02-2020
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
 
Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund01-02-2020
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
  
Paris Saint-Germain - Montpellier HSC01-02-2020
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
Burnley FC - Arsenal FC01-02-2020
Voetbaltrips.com