Nieuwsbrief
woensdag 20 september 2017
   

Legionella eist meer slachtoffers dan koolmonoxide

Het aantal mensen dat jaarlijks in Nederland besmet raakt met legionella blijft stijgen. Steeds vaker zit de bron van de besmetting in de koudwaterleidingen. Dit blijkt uit onderzoek van kennisinstituut ISSO, uitgevoerd door Integron.

Lees verder

Snel bijgepraat over warmtepompen

Tijdens Vakbeurs Energie organiseert het vakblad Warmtepompen op woensdag 11 en donderdag 12 oktober de Warmtepompen Innovatieroute. Experts praten de deelnemers in drie kwartier bij.

Lees verder

Duurzame verwarming: hoe pak je jouw deel van de markt?

Van de 1200 PJ die we jaarlijks gebruiken om woningen te verwarmen is slechts 5 procent opgewekt uit hernieuwbare bronnen. Waar liggen de kansen voor installatiebedrijven?

Lees verder
Advertorial

De Lyric T6: een nog slimmere thermostaat

De volgende generatie slimme thermostaten – zo noemt Honeywell zijn Lyric T6. Deze programmeerbare thermostaat heeft een geïntegreerde wifi-verbinding, een intuïtief touchscreen en slimme, energiebesparende eigenschappen, zoals optimale start en stop en geofencing. Beide uitvoeringen van de Lyric T6 – bedraad (Lyric T6) en draadloos (Lyric T6R) – zijn snel en eenvoudig te installeren.

Klik hier voor meer informatie.

Alle nieuwbouw moet gasloos

“Het is logisch dat je nieuwbouw niet meer op het gas aansluit. Geld dat je nu investeert in extra gasleidingen is weggegooid”.

Lees verder

W-installateurs maken meer winst

Voor de installatiebranche was het jaar 2016 een bijzonder positief jaar, zegt marktonderzoeker Han van Es. Bij 45 procent van de W-installateurs steeg de omzet en 37 procent maakte ook meer winst.

Lees verder

Meer nieuws

Nederlands vakkampioen gaat voor goud op WorldSkills >>
Elektrische vloerverwarming voor nat- en droogbouw >>
11.000 extra banen door aardgasvrije gebouwen >>
Slimme thermostaat voor hybride warmtepomp >>
Aardgas-discussie onevenwichtig zegt Gasunie >>
Bekijk al het nieuws

Partnernieuws

ISDE aanjager voor verduurzaming woningbouw

Subsidies als de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) stimuleren consumenten om energiebesparende maatregelen uit te voeren, zoals het aanschaffen van een warmtepomp of zonneboiler. Er liggen momenteel dus veel kansen om deze apparaten te installeren. 

Lees verder

BIM-tip: Snel flexibele leidingen tekenen in Revit

Het is een van de meest gehoorde ergernissen van het modelleren in Revit: flexibele leidingen tekenen. Een tijdrovende klus die er vaak in resulteert dat de leidingen alle kanten op bewegen, behalve de juiste. Dit is nu verleden tijd.

Lees verder
Advertorial

Efficiëntie en eenvoud met de WOLF LinkPro

De communicatiemodule LinkPro brengt alle WOLF verwarming-, ventilatie- en luchtbehandelingssystemen online. De LinkPro is eenvoudig en duidelijk en biedt exacte monitoring voor professioneel gebruik. De status van het systeem kan worden bekeken en parameters kunnen worden aangepast via de communicatie met de Smartset-App of portal. Monitoring en regeling is nog nooit zo efficiënt geweest.

Lees meer

Vacatures

De calculator CV geeft in deze binnendienstfu...>>
Bekijk hier alle installatie-banen
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.

Voorwaarden | Privacy statement