‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Klik her for at læse nyhedsbrevet i din browser
 
 
 
 
POLITIKEN SPORT
 
 
 
Godmorgen, kære læser!
 
Velkommen til nyhedsbrevet fra Politikens sportsredaktion.
 
Knap to måneder efter at Klavs Bruun Jørgensen blev afskediget som landstræner for kvindelandsholdet, kunne Dansk Håndbold Forbund i går præsentere hans afløser.
 
Det blev den tidligere landsholdsspiller Jesper Jensen, der i de kommende år skal dobbeltjobbe, da han også er træner for Team Esbjergs danske mestre.
 
Udnævnelsen medførte kritik fra Jesper Jensen kolleger i ligaen, der frygter, at han kan opnå en fordel i sit virke som Esbjerg-træner.
 
Frygten er, at Jesper Jensen i kraft af sin position som landstræner kan tiltrække spillere fra de andre klubber, samt at han kan få en unik indsigt i de konkurrerende klubbers arbejds- og træningsmetoder, når han kommer på besøg.
 
Både håndboldforbundet og Jesper Jensen selv afviser, at noget sådant kommer til at ske.
 
Dansk Håndboldforbund har dog sikret sig med en klausul i kontrakten, der betyder, at den kan opsiges efter EM i december, hvis dobbeltjobberiet ikke fungerer efter hensigten.
 
     
 
Senest nyt fra Sportsdøgnet:
 
Fodbold. RB Leipzig undskylder nu, at en gruppe på 20 japanske fans blev smidt ud fra stadion i forbindelse med lørdagens hjemmekamp mod Bayer Leverkusen. »Under den givne episode, som fandt sted under den forhøjede frygt for coronavirus, handlede vores sikkerhedspersonale forkert, hvilket vi åbent erkender«, skriver klubben ifølge Ritzau på sin hjemmeside. Klubben er nu i dialog med de japanske fans, der alle er inviteret til at overvære Leipzigs næste hjemmekamp.
 
Fodbold. Arsenal er med en sejr på 2-0 over Portsmouth klar til kvartfinalen i FA Cuppen. Dermed fik London-mandskabet rejst sig efter det overraskende exit fra Europa League i sidste uge. Den græske forsvarsspiller Sokratis Papastathopoulos gjorde det til 1-0 før pausen, mens Edward Nketiah slog sejren fast i starten af 2. halvleg.
 
Tennis. WTA-turneringen i kinesiske Kunming til april er blevet aflyst på grund af udbruddet af coronavirus. Det meddeler WTA. Det er den anden turnering i Kina, som må aflyses grundet det globalt hærgende virus, som brød ud i Kina sidste år. Også Xi’an Open, der ligeledes skulle være spillet i april, blev aflyst.
 
     
 
Dagens tv-tip: Pokalkvartfinale Esbjerg-AGF kl. 18.30 på TV3+. Formstærke AGF skal forsøge at spille sig i semifinalen i pokalturneringen, og holdet er umiddelbart favoritter på udebane mod Esbjerg, der frister en tilværelse i bunden af Superligaen. Med 9 pokalsejre er AGF Danmarks mest vindende i turneringen. Esbjerg har tre sejre. Se resten af tv-oversigten i det opdaterede Sportsdøgnet.
 

 
 
 
Med venlig hilsen
Henrik Braad Jacobsen
Journalist på Politiken
 
 
Annonce
 
Annonce
Annonce
 
 
SPORTSREDAKTIONEN ANBEFALER
 
 
 
Jesper Jensen skal skabe ny optimisme omkring landsholdet, og han er det indlysende valg
 
HÅNDBOLD
 
 
Jesper Jensen skal skabe ny optimisme omkring landsholdet, og han er det indlysende valg
 
 
»Det er mit fjæs, der havner på spisesedlen, hvis det går galt«
 
HÅNDBOLD
 
 
»Det er mit fjæs, der havner på spisesedlen, hvis det går galt«
 
 
Kan man ustraffet kalde en klubejer for søn af en luder?
 
FODBOLD
 
 
Kan man ustraffet kalde en klubejer for søn af en luder?
 
 
 
MEST LÆSTE DE SENESTE 24 TIMER
 
1 Ekspert om coronavirus: »Den er slet ikke så farlig, som mange går og tror«
 
 
 
2 Storesøster: Da DR lod tre voksne grine ad min lillesøsters voldtægt, udsatte de hende for endnu et overgreb
 
 
 
3 Enhedslisten: Hvis der kommer fem gange så mange som sidst, skal vi tage imod dem og behandle deres asylansøgning
 
 
 
4 Syv døgn med Danmarks første corona-patient: »Det er sgu godt, jeg ikke er typen, der krammer alle kolleger«
 
 
 
5 Efter sag om alvorligt sikkerhedsbrud: Københavns Lufthavn har fyret direktør