img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Kinderboekenweek | Lekker Eigenwijs

Van 2 tot en met 13 oktober is het weer Kinderboekenweek, dit keer met het thema Lekker Eigenwijs. Er is weer van alles te doen in De Nieuwe Bibliotheek, voor jong en oud. Dus eigenwijze, tegendraadse dwarsliggers met een eigen willetje: allemaal naar de bieb!
2 t/m 13 oktober
Alle vestigingen
img
Lees verder
img

Opening Kinderboekenweek met Paul van Loon

We starten de Kinderboekenweek – Lekker Eigenwijs met Paul van Loon. De schrijver, bekend van onder meer Dolfje Weerwolfje en De Griezelbus, vertelt over zijn motto ‘Wie niet leest, is er geweest!’. En hij speelt liedjes die met zijn boeken te maken hebben.
Stad, woensdag 2 oktober
15.00 uur
Gratis
img
Lees verder
img

Miep Diesel schrijfwedstrijd

Zit jouw kind in groep 7 of 8 van de basisschool? Is jouw kind lekker eigenwijs? Dan is de Miep Diesel Schrijfwedstrijd misschien wel iets voor jouw kind? Meedoen kan tot maandag 14 oktober 2024. Als voorbereiding kun je jouw kind aanmelden voor een van de schrijfworkshops van Ilse Ruijters.
img
Lees verder

Familievoorstelling 3+ Echt wel!

Sam is een echte jokkebrok. Ze jokt over van alles. Eigenlijk spreekt ze zelden de waarheid. Ze vertelt leugen na leugen. Maar is het wel verstandig om te liegen? En wat gebeurt er als je zo vaak jokt? Echt wel! is een humoristische voorstelling over jokken, vriendschap en jezelf zijn.
Stad, zondag 13 oktober
15.00 uur
Vanaf € 4,75
Lees verder
img

Expositie

Mik Augusteijn is een eigenwijze kunstenaar. Speciaal voor Lekker Eigenwijs maakt hij van bibliotheek Buiten zijn tijdelijke atelier. De ramen beschildert hij met talloze gezichten. Deze gezichten baseert hij op de mensen die hij op straat ziet en in de bibliotheek, en hij ziet snel hoe eigenwijs jij bent. Kom jij ook kijken?
Buiten, vanaf 1 oktober
Tijdens openingstijden
Gratis
img

Eigenwijze films: Linda wil Kip en Flow

In films kom je ook heel wat eigenwijze karakters tegen. In Het Nieuwe Filmhuis draaien we het eigenwijs getekende, visueel unieke en wildkomische avontuur Linda wil Kip!. En je kunt genieten van Flow, een unieke animatiefilm voor jong en oud, met in de hoofdrol een eigenwijze kat. Beide films maken ook onderdeel uit van Het Nieuwe Filmfestival.
Stad, 5 en 6 oktober
Vanaf € 5,75
img

Lekker Eigenwijs - Durf je eigen pad te volgen

We vieren het thema Lekker Eigenwijs in De Nieuwe Bibliotheek. Maar wat betekent het eigenlijk om ‘lekker eigenwijs’ te zijn? En waarom is het goed om soms een beetje tegen de stroom in te zwemmen? In deze blog duiken we in de wereld van eigenzinnigheid, tegendraadsheid en creativiteit.
Lees verder
img

En nog veel meer

In de periode van de Kinderboekenweek is er nog veel meer te doen in de bieb, teveel om hier op te noemen. Kijk snel op de website voor de complete agenda. En er zijn natuurlijk een heleboel boeken met en over eigenwijze karakters. Niet alleen leuk om te lezen, maar soms ook heel leerzaam. Ontdek ze in De Nieuwe Bibliotheek. Vanaf 2 oktober vindt je allerlei boekendisplays met eigenwijze boeken.
Lees verder
img

Wist je dat…

… kinderen tot en met 17 jaar gratis lid zijn van De Nieuwe Bibliotheek? Maak jouw eigenwijze (klein)kind lid van de bieb en profiteer van alle voordelen!
Lees verder
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden