img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Fotowedstrijd businesslounge

De nieuwe bibliotheek bestaat 10 jaar én we hebben een nieuwe businesslounge. Een mooi moment voor een wedstrijd. De opdracht: stuur je mooiste Almere foto. En als die betrekking heeft op zaken doen in Almere dan is het helemaal super. Van deze foto maken wij dan een prachtig kleed voor in onze nieuwe businesslounge. Dus eeuwige roem en erkenning! De uiterste inzenddatum is 5 juli.
De eisen waaraan de foto moet voldoen vind je hier.
img
img

Columnwedstrijd ‘Leven in coronatijd’

Op zaterdag 20 juni vond de prijsuitreiking plaats van de columnwedstrijd ‘Leven in coronatijd’. In totaal kregen we 62 columns toegestuurd. De jury, bestaande uit Ilse Ruijters, Robert Mienstra en Chris Wiersma, koos uit alle ingezonden columns een winnaar: Connie Engelberts. Haar winnende column vind je hier.
img
img

Update coronamaatregelen

Ook in de bibliotheek worden de coronamaatregelen per 1 juli soepeler. De 1,5 meter afstand en het handen wassen blijven uiteraard bestaan. Maar verder kun je weer filmvoorstellingen bijwonen, printen, scannen en kopiëren op de diverse apparaten, een tijdschrift of de krant lezen (zonder handschoenen), studeren en/of werken in de bieb en genieten van een lekkere kop koffie of lunch bij het nieuwscafé of in de tuin. Lees hier alle maatregelen die we treffen om er voor te zorgen dat de bieb voor iedereen een zo veilig mogelijke plek is. 
img

Zomer in de nieuwe bieb

Op maandag 6 juli gaat onze zomerprogrammering voor de jeugd van start. Kom je ook kennismaken met de Ozobot, een vrolijk bosje bloemen knutselen, een bionische arm maken of naar een van de voorleesfeestjes? Je vindt hier het hele programma. En…. alle workshops kosten maar € 1,- (en sommige zijn zelfs gratis). Wist je trouwens dat je in de maand juli je boeken leent voor 6 weken in plaats van 4 weken? Lekker lang lezen!
Lees verder
img

Tas op reis

Ook deze zomer kun je op een gemakkelijke én leuke manier lekker boeken blijven lezen in de vakantieperiode. Ben je tussen de 7 en 15 jaar? Dan kun je bij ons de Tas op reis lenen. Een tas vol verrassende boeken, helemaal afgestemd op jouw leeftijd. En het leuke is: met deze tas kun je ook een prijs winnen …! Nieuwsgierig geworden?
Lees verder
img

Walk&Talk online

In deze Almeerse Walk&Talk online bijeenkomst vertelt Debbie Heijne (De Levende Sollicitatiegids) hoe je het meeste uit deze zomerperiode haalt. Meedoen? Stuur dan een mail naar info@levendesollicitatiegids.nl
Vermeld bij je aanmelding ook de datum van 7 juli en Almere.
Dinsdag 7 juli, 13.00 uur, online
img

Schrijvers on Stage Online

In deze online editie van Schrijvers on Stage praat Oscar Kocken met de auteur Stephan Enter over zijn laatste roman Pastorale. Een roman over geworteld zijn, en wat te doen als die wortels rot blijken. Meld je uiterlijk dinsdag 7 juli aan met een e-mail naar programmering@denieuwebibliotheek.nl. Vermeld in deze mail de naam van de activiteit en de datum. Je krijgt dan meer informatie.
Donderdag 9 juli, 19.45 uur, online
Lees verder
img

Film: Les Misérables

Regisseur Ladj Ly laat, net als Victor Hugo in zijn vermaarde roman Les Misérables uit 1862, de broeiende sociale ongelijkheid zien in de Parijse buitenwijken, en de daaruit voortvloeiende armoede en ellende van het Frans volk.

Na de filmvertoning van zaterdagmiddag 4 juli vindt om 16.00 uur in het nieuwscafé, onder leiding van Charine Envy een nabespreking plaats over de verschillende thema's uit de film: institutioneel racisme, politiegeweld en het doorbreken van patronen. Deze nabespreking is voor iedereen toegankelijk.

Stad, vrijdag 3 juli 19.45 uur, zaterdag 4 juli 11.00 én 14.00 uur, dinsdag 7 juli 19.45 uur en woensdag 8 juli 11.00 uur
Lees verder
img

Playlist Muziekweb Donorwet en organen

Ter gelegenheid van de nieuwe donorwet presenteert Muziekweb een playlist over organen, donorweefsel, transplantaties en orgaandonatie. Een selectie nummers voor de oren, het hart, de hersens en de (dans)spieren.
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden