Bekijk dit bericht in je browser





Nieuwtjes vanuit de bib!
Voortaan krijg je de laatste nieuwtjes vanuit de bib via deze nieuwsbrief, i.p.v. een mailtje vanuit de bibliotheek. Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je geregistreerd bent als lid van de bib. Wil je je graag uitschrijven? Dan kan dat via de link onderaan deze mail.
Lekker lezen deze zomer
Wat ook jouw vakantieplannen ook zijn, de bibliotheek maakt het jou opnieuw gemakkelijk. Bezorg ons minstens 3 weken voor de gewenste ophaaldatum een verlanglijstje van max. 10 boeken die je graag tijdens jouw vakantie wenst te lezen: een thriller, een reisgids of een tuinboek, alles mag.
Wij zorgen dat er minstens de helft op de door jouw gewenste datum klaarstaan. Je hoeft het pakket alleen nog op te halen.
Laat u zich graag verrassen? Geef ons dan het genre of onderwerp door. Je kan het verlanglijstje bezorgen in de bib of mailen naar bibliotheek@ingelmunster.be
Lees je favoriete e-boek
Via je bibliotheekaccount kan je gratis
e-boeken lezen bij de bib via het platform cloudLibrary.
Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. Je kan tot 2 e-boeken reserveren die je graag nog wil lezen. De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en kunnen overgezet worden naar de meeste courante
e-readers.

Het wordt terug een spannende zomer!
Als thrillerliefhebber hoef jij je deze zomer niet te vervelen, want de bib heeft een ruime voorraad spannende lectuur klaarstaan. Thrillers van Vlaamse auteurs? Liever een internationale bestseller?
Of ijzingwekkende Scandinavische spanning? Historisch en spannend of toch maar de psychologische twists?
De bib heeft het allemaal voor jou!

Vakantie in binnen- of buitenland?
Eindelijk terug koffers pakken en op vakantie gaan. Om je vakantie zo goed mogelijk voor te bereiden, heeft de bib haar collectie reisgidsen uitgebreid met nieuwe pareltjes en met aandacht voor de kortbij-vakanties.
Vind je geen of weinig informatie terug over jouw vakantiestekje? Aarzel dan niet om dit door te geven aan de baliemedewerker. De bib helpt graag mee bij het uitstippelen van je vakantieplannen.

Digitale prentenboeken
Minder goed weer of het buitenspelen beu? Laat je kind(eren) Fundels ontdekken!
Bestaande prentenboeken komen tot leven op een interactieve manier voor kinderen tussen drie en zeven jaar. Het digitale prentenboek omvat een animatie aangevuld met leuke teken-, speel- en doe-activiteiten. Fundels kan je downloaden op je tablet of pc via je bibliotheekaccount.
Elk verhaal blijft 4 weken beschikbaar op je tablet. Je kan zeven verhalen per jaar lenen, maar in de vakantie kan je extra verhalen downloaden.

Voorleestasjes voor kleuters
Heb je tijdens de vakantie (klein)kinderen op bezoek en is het geen weer om buiten te spelen? Televisie kijken of computerspelen is dan een gemakkelijk alternatief. Maar heb je al eens aan voorlezen gedacht?
De voorleestas is een rugzakje gevuld met een selectie prenten- en voorleesboeken over vakantie, spelen, zon en nog veel meer…
Voorleesrugzakjes kan je gratis lenen voor een periode van 4 weken.

Gesloten
De bibliotheek is gesloten op vrijdagnamiddag 16 juli en op woensdag 21 juli.


 
Bibliotheek Ingelmunster - Oostrozebekestraat 4 - 8770 Ingelmunster
T 051 33 74 00 - gemeente@ingelmunster.be

Je profiel aanpassen - Uitschrijven