Nieuwsbrief Roots - 07 december
Roots

Zoogdieren

BUNZING, WEZEL, HERMELIJN ...

Dierecoloog Jasja Dekker geeft donderdag 14 december een IVN-lezing over marterachtigen. Hij besteedt vooral aandacht aan de kleinere familieleden zoals de wezel, hermelijn en bunzing. Hoe herken je ze, waar en waarvan leven ze? En waarom heeft de hermelijn een zwarte staartpunt en de wezel niet? In twee uur tijd wordt je kennis flink bijgespijkerd. Locatie: De Groenhoeve, Artillerieweg 3, Uden (NB). Tijd: 20-22 uur. Prijs: gratis.
Foto: Peter van Wieringen

Roots

Roots-lezersaanbieding

LOS IN HET BOS VAN RIKUS

Speciaal voor lezers van Roots is een uniek arrangement samengesteld in het Drentse Bos van Rikus. Je kunt kiezen uit een één- of tweedaags programma waar je onder begeleiding van een boomexpert alles leert over het herkennen van bomen. En je leert de basisvaardigheden van bomen zagen, kappen, hout kloven, stapelen en effectief kachel stoken. Kies je voor het tweedaagse arrangement dan overnacht je in Landhuishotel Restaurant Rikus.

Roots

Wandelen

WANDELKAARTEN

De ANWB heeft tien nieuwe topografische kaarten uitgebracht waar wandelaars vrolijk van worden. Iedere kaart biedt namelijk kant-en-klare routes. Ook staan alle wandelknooppunten vermeld zodat je zelf een route kunt samenstellen. Een greep uit de gebieden: Reestdal & De Wolden, Maasduinen, Winterswijk, Kennemerland en Hollandse Waarden. Prijs per kaart: € 10,99.

Roots

Wat een vraag!

SLAPPELINGEN?

Een lange periode achter elkaar stilliggen is niet goed voor mensen. Want als je een tijd niet beweegt, verlies je snel veel spierweefsel. Je zou verwachten dat dit bij dieren die een winterslaap houden ook het geval is. Maar dat blijkt niet zo te zijn! Maar hoe kan dat eigenlijk?
Foto: iStock

1 + 1 gratis

Nog even en het is Kerstmis, de tijd om cadeaus te geven. Maak het jezelf dit jaar extra gemakkelijk met deze 1+1 GRATIS-actie en verwen 2 dierbaren (óf jezelf) met een abonnement naar keuze.


Beide abonnementen bestaan uit minimaal 3 nummers, stoppen automatisch en dat voor maar € 15!

Roots
Roots

Natuurfotografie

FOTOGRAFEER GROOT & KLEIN

Het thema in december voor de Foto van de Maand-wedstrijd van Roots is ‘Groot en klein’. Hoe pak je zo'n thema aan? Op de  website van Roots vind je 5 handig tips. Inzenden kan t/m 18 december.
Foto: Piet Broekhof

Roots

Tentoonstelling

ROMANTIEK IN HET NOORDEN

Dramatische landschappen met woeste zeeën, imposante bergen en vulkaanuitbarstingen wisselen elkaar af met stille maannachten en serene velden. In het Groninger Museum is vanaf zaterdag 9 december de tentoonstelling De Romantiek in het Noorden – van Friedrich tot Turner te zien. Het is het eerste internationale overzicht van landschapschilderkunst uit de Romantiek in Noord-Europa. Locatie: Museumeiland 1, Groningen (GR). Tijd: di t/m zo van 10-17 uur. Prijs: € 6,50.
Schilderij: Carl Blechen, Landweg in de winter bij maanlicht, ca. 1836.

Volg Roots ook op
Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2017 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer