Bekijk de e-mail nieuwsbrief online

Vegetariersbond opent LekkerVega Pop-up Store
2e editie LekkerVega Pop-up, Utrecht CS, 29sept-3okt

LekkerVega Pop-up Store, Utrecht CS, 29 sept-3 okt


Dinsdag vanaf 10u openen wij voor het tweede jaar de LekkerVega Pop-up Store. Dat doen wij weer op het centrale binnenplein van Utrecht Centraal Station. Dat is ons vorig jaar erg goed bevallen.met ruim 5.000 bezoekers! Wat ook goed beviel waren de vegan bonbons, en dit jaar doen wij daar plantaardige macarons bij - dus kom (gratis) smullen! Behalve dit lekkers, hebben wij nog veel meer voor je in petto. Bijvoorbeeld, kom op dinsdag- of donderdagmiddag van 16-18u op het inloopspreekuur van Dr.Vega (onze ervaren Voedingskundige Sytske de Waart), en doe mee aan onze grote Win-actie: elke dag verloten wij weer winkelwagentjes vol vegan producten met V-Label keurmerk. Daarnaast is er nog meer te winnen.. Dus kom binnen (de 70m2 is dit jaar natuurlijk geheel corona-proof) en laat je verrassen!
Lees ook het volledige persbericht..

Win vegan V-Label producten tijdens LekkerVega Pop-up Store

De Herfst-editie is er! Met o.a. recepten van Jonnie Boer

 
lekker vega magazine vegetariersbond gratis welkomstcadeau voor donateurs
Wellicht het allerlekkerste seizoen, voor wat betreft gerechten: herfst. In ons Herfstnummer specifiek aandacht voor het thema 'Aarde' en de Special gaat dit keer over melk en melkvervangers. Met o.a. vega(n) recepten van de beroemde sterrenchef Jonnie Boer in Chef's Menu, antwoorden op voedingsvragen, de lekkerste recepten (onder meer uit kookboeken zoals het nieuwe NOSH) en Ellen van Rijn gaat aan tafel met Jonathan Karpathios: eetgoeroe, voedseldominee, gezondheidsprediker, natuurliefhebber, auteur, chefkok en restauranteigenaar'. Da's 80 pagina's lang lekker genieten!
Donateurs en leden van de Vegetariërsbond ontvangen elk kwartaal dit prachtige magazine gratis...
Word ook donateur, kies direct jouw welkomstcadeau uit en we sturen je de Herfsteditie samen met het Zomernummer!
LekkerVega Magazine is ook te koop bij de supermarkt, tijdschriftenwinkel en kiosk, en sinds kort ook online (Herfstnummer komt volgende week online). 

Nieuwe producten met het V-Label Keurmerk


Onze onderzoekers certificeerden recente weken weer heel wat vegetarische en plantaardige producten, waaronder roomboter, snoep en voedingsupplementen. Nieuws over marktintroductie en verkrijgbaarheid volgt via Facebook en Instagram, en natuurlijk in deze nieuwsbrief.

Zo'n 2.500 producten in de schappen van supermarkten dragen het nu V-Label Keurmerk dat de Vegetariërsbond namens de European Vegetarian Union toekent aan vegetarische én veganistische voedselproducten.  
 
Foto: Veggie Vlammetjes (Topking), voor oven en airfryer
Veggie Vlammetjes met V-Label keurmerk

Wist je dat..


.. er zich wederom een flink aantal nieuwe restaurants hebben aangemeld voor het LEKKER VEGA Keurmerk?
.. onze Lente én Zomer-editie van LekkerVega Magazine digitaal te downloaden zijn, voor slechts 2.50?
.. en het Herfstnummer volgende week op 1 oktober online komt?
.. dat 1 oktober ook de Dag van het Vegetarisme is? En geheel oktober de Maand van het Vegetarisme is?
.. dat wij een heuse 'melksommelier' interviewden voor het Herfstnummer? 
.. wij een vacature voor de functie van bestuurslid hebben? 
 
Steun de Vegetariersbond en word donateur

Paddenstoelen enchilada’s met 'Pulled Oats'


Recept uit het Herfstnummer van Gold&Green, bekend van het merk 'Pulled Oats'
Voor 2-3 personen
 

Ingrediënten

(koop zo veel mogelijk biologisch)
• 1 pak Pulled Oats® Naturel
• 150 g bimi (of groene asperges)
• 1 kleine ui
• 150 g champignons
• 1 potje tomatensalsa (bijv. Santa Maria)
• 100 gram geraspte (vega of plantaardige) kaas
• 1 tl gerookte chilipoeder of gerookte paprikapoeder
• een bosje koriander
• olie
• 1 verpakking volkoren tortilla’s

 

Bereiding

Bereidingstijd: 30 minuten

Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de bimi heel kort in kokend water, zodat ze nog een bite hebben. Snijd de ui en fruit deze in de pan met olie. Snijd de paddenstoelen en voeg deze samen met de Pulled Oats toe aan de pan. Snijd de bimi in stukken en de koriander fijn. Voeg de in stukken gesneden bimi, chilipoeder, koriander, een groot deel van de salsa en de helft van de kaas toe aan de pan. Roer de ingrediënten door elkaar tot ze goed verdeeld zijn. Vul de tortilla’s met het mengsel. Rol de tortilla’s op en leg ze met de vouwkant naar beneden in een ovenschaal. Schenk de resterende salsa eroverheen en strooi de rest van de kaas erop. Bak 10 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is.

TIP: lekker met guacamole en jalapeño-pepertjes
TIP: ben je benieuwd naar meer recepten met Pulled Oats? Bekijk dan in de Herfsteditie van het LekkerVega Magazine om te zien hoe je het kookboek vol Pulled Oats-recepten kan winnen!

Pulled Oats® van Gold&Green. Een plantaardige eiwitbron gemaakt van haver, tuinbonen en erwten. Hier is slechts een scheutje olie en een snufje zout aan toegevoegd. Heel puur dus en met maar liefst 30 gram eiwit per 100 gram! Breng het zelf op smaak en voeg zo een lekkere en voedzame bite toe aan je gerecht. 

Meer recepten vind je hier en hier op LekkerVega.nl
 

recept Pulled Oats uit LekkerVega Magazine


Win het kookboek van Pulled Oats!


Ken jij Pulled Oats van Gold&Green al? Het recept uit ons magazine vind je hierboven, en ook de win-actie delen wij hier met jou.
Pulled Oats is een plantaardige eiwitbron waar je ontzettend veel mee kan maken. Om je hierbij op weg te helpen, geven we maar liefst 10 kookboeken weg vol met Pulled Oats recepten! Wil je winnen? E-mail dan naar win@vegetariers.nl met je naam en adresgegevens (natuurlijk gebruiken wij deze alléén voor het verzenden van je prijs als je één van de 10 winnaars (m/v/x) bent..

win kookboek Pulled Oats bij Vegetariersbond

Win '365 Dagen Vegan'


Geweldig nieuw boek, geweldige win-actie! Wij mogen in totaal 4 exemplaren verloten van het nieuwe boek '365 Dagen Vegan' inclusief een setje ansichtkaarten door illustrator Maria Tiqwa en een persoonlijk briefje voor de winnaars.. [?] Wij geven hier 1 exemplaar weg.. Het enige wat je hoeft te doen, is je naam en adresgegevens (ja, gebruiken we alléén voor verzending van de prijs, verder nooit) opgeven middels een e-mail naar win@vegetariers.nl.
'365 Dagen Vegan' is niet alleen het verhaal van auteur Karin Rietmeijer over de omslag naar een plantaardige levensstijl. Het is ook een goed gedocumenteerd handboek voor jou. In 10 hoofdstukken word je als lezer zo compleet mogelijk geïnformeerd; je krijgt antwoord op wel meer dan 100 vragen. Het is er voor jou en iedereen die in de huidige samen-leving zo fijn en makkelijk mogelijk voor een plantaardige leefwijze wil kiezen. Tien hoofdstukken stellen jou in staat in een eigen tempo, stap voor stap naar een vegan lifestyle over te kunnen stappen. De prachtige opmaak en tekeningen van Mariah maken het in meerdere opzichten een bijzonder en mooi boek. Verkrijg bij de boekhandel en Bol.com.
 

Méér kans op '365 Dagen Vegan' maken?

Ga dan hierna naar Instagram (daar verloten wij er 2) en/of Facebook (1) en zet je comment onder de post. 

Winnaars van de 4 exemplaren worden op 30 sept bekend gemaakt via Instagram en Facebook. De winnaar die getrokken wordt uit de abonnees van de Nieuwsbrief, wordt persoonlijk gemaild.


Win boek 365 Dagen Vegan bij Vegetariersbond

Word nu donateur en ontvang kookboek naar keuze & nog veel meer!


In 2040 eet Nederland 50% minder vlees. Het kán, maar alleen met jouw hulp. Wij benaderen de bedrijven en de politiek. En wij laten jou kennismaken met die rijke, smaakvolle vegetarische keuken. Zo inspireer je de mensen in je omgeving. Iedere stap telt. Met onze welkomstgeschenken helpen we je op weg.

Als dank voor je donatie ontvang je:
  • Gratis het boek 'ENERGY & Vegan' van vegan chefkok Alexander Gershberg (zie bovenaan) t.w.v. €30
    OF 
    het boek 'Vegabijbel' t.w.v. €32
    OF
    Kies voor het LekkerVega Kookpakket bestaande uit een prachtig biokatoenen kookschort, de startersbrochure TastToe! én 'Vegatopia, het kookboek'
  • Gratis! 4 x per jaar LekkerVega Magazine op je deurmat
  • Korting! Je krijgt korting in vele bed&breakfast-adresjes en hotels geschikt voor vegetariërs, en korting op producten in diverse webshops zoals de biologische maaltijdbox-bezorger Ekomenu.nl 
  • Gratis! Persoonlijk voedingsscan van onze Voedingskundige Sytske de Waart.
     
Steun de Vegetariersbond en word donateur
   Dank je wel! 
Je ontvangt deze nieuwsbrief van de Vegetariërsbond.
Niet langer ontvangen?Klik hierom je af te melden.
©2020 NVB