ELF Voetbal nieuwsbrief van 27-05-2022
Lennart Thy en hond Bailey: "Nu is leverworst zijn favoriet. En slagroom"

Vrolijk, aanhankelijk, beschermend en kindvriendelijk. Maar ook alert, de bal opeisend, jagend en energiek. In die laatste vier kenmerken lijkt Bailey op zijn baasje Lennart Thy, in het dagelijks leven spits van Sparta Rotterdam. De Duitser, in 2018 winnaar van de FIFA Fair Play Award, maakt graag een wandeling met zijn Engelse cockerspaniël. "Hij brengt alles terug dat je weggooit."


lees verder
Vacature: Marketing stagiair(e) voetbalmagazines ELF Voetbal en PANNA!

Ben jij een marketingspecialist in de dop en wil je deze skills combineren met je grote passie voetbal? Dat kan! Voor de magazines ELF Voetbal en PANNA! Magazine zijn we op zoek naar een enthousiaste marketing stagiair(e). 

lees verder
Tijd voor een nieuw avontuur? Deze Nederlanders worden gelinkt aan een nieuwe club

Het seizoen is voorbij en de transfergekte gaat weer van start. Voor veel Nederlanders is het nog niet zeker of ze volgend seizoen in hetzelfde shirt te zien zijn. We zetten een aantal Nederlandse voetballers die in verband worden gebracht met een transfer op een rij. 

lees verder
De trailer van Strijder, de voetbalfamiliefilm met Soufiane Touzani

Profvoetballer worden. Het is de droom van menig kind. Ook van de twaalfjarige hartsvrienden Dylan en Youssef. In de stoere en meeslepende familiefilm Strijder is te zien hoe de twee proberen hun droom waar te maken. Bekijk hieronder exclusief de trailer.

lees verder
ELF Voetbal nummer 5, ereronde: met Donyell Malen, Guti, Ajax en het late Bosman-arrest, Pröpper en pa en zoon Westerhof

De zomer(vakantie) nadert. Maar eerst moet er nog een aantal Europese prijzen worden uitgereikt. Wint Feyenoord bijvoorbeeld de Conference League in een historisch coëfficiëntenseizoen? ELF Voetbal nummer 5 biedt een mooie ontspannen voorbereiding richting de eindstrijd in Tirana. Deze keer interviews met Donyell Malen, Érick Gutiérrez, Hans en Wout Westerhof en een verhaal over de ongewenste transferzomer van Ajax.

lees verder
Noussair Mazraoui naar Bayern München: Deze Nederlanders gingen hem deze eeuw voor

Alhoewel alle lichten al op groen stonden, heeft Bayern München de transfer nu ook bevestigd. Noussair Mazraoui vertrekt transfervrij naar de kampioen van Duitsland. De geboren Nederlander, die een interlandcarrière bij Marokko heeft, volgt deze eeuw daarmee vijf voorgangers op.

lees verder
Interview Érick Gutiérrez, Mexicaan van PSV: "Eenzaamheid kan heel pijnlijk zijn"

"Weet jij misschien nog een school voor mijn oudste zoon?", vraagt Érick Gutiérrez bij aanvang van het interview. "Santiago wordt binnenkort vier jaar oud." Guti windt er geen doekjes om. De PSV-middenvelder voelt zich thuis in Eindhoven en is nog lang niet klaar in de Lichtstad. "Ik heb het gevoel gehad dat ik tijd verloor."

lees verder
Terugblik op vier jaar Ten Hag bij Ajax: de debutanten 2/2

Recent werd bekend dat Erik ten Hag Ajax na 4,5 bijzondere jaren gaat verlaten. De Tukker maakt de stap naar de wereldtop en wordt de nieuwe trainer van Manchester United. In deze serie van artikelen blikken we terug op de meest bijzondere momenten van de trainer bij Ajax. Met in dit artikel: de debutanten (deel 2).

lees verder
Interview Michael Woud: "Voor een liter benzine betaal ik 85 eurocent"

Een topwedstrijd op de Olympische Spelen bezorgde Michael Woud een transfer naar Japan. De 23-jarige doelman, die in ons land het doel verdedigde van Willem II en Almere City, tekende afgelopen winter een driejarig contract bij Kyoto Purple Sanga. "Uitwedstrijden bezoeken we meestal per trein."

lees verder