Lentekriebels

1 year ago


Text only:

Nieuwsbrief niet goed in beeld? Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.Lentekriebels
Rieel-Info nummer 2018-51
Begint het bij jou ook al weer te kriebelen? Het is weer bijna lente! De lente staat symbool voor nieuwe energie. Nieuwe plannen maken. Niet voor niets vinden in het voorjaar veel functionerings- en/of ontwikkelingsgesprekken plaats. Het is een goed moment om eens te kijken naar je eigen ontwikkeling. Welke veranderingen zijn er op je werk? Welke mogelijkheden zie jij om jezelf te ontwikkelen? En nog belangrijker: welke concrete acties ga jij voor de zomervakantie uitvoeren? Lees meer >>
Aanbieding van de maand: training maatschappelijk verantwoord ondernemen d.d. 24 mei 2018 
Maatschappelijk verantwoord ondernemen is meer dan gescheiden afval en fairtrade koffie op kantoor. Secretaresses dragen de achterliggende visie vaak een warm hart toe en zijn daarmee ideale ambassadeurs binnen hun organisatie om bewustwording te creëren en collega’s mee te krijgen in deze nieuwe manier van denken over ondernemen. Deze training is tot stand gekomen in samenwerking met Erik van den Oord van Ivanhoe Management, expert MVO. Hij maakt MVO concreet voor bedrijven en is medeauteur van de bestseller Nieuwe Business Modellen, samen werken aan waardecreatie en 4.33 time for a Circular Economy.
Deze nieuwe training wordt gegeven op donderdag 24 mei aanstaande van 09.30 tot 16.30 uur in ‘s-Hertogenbosch.
Actie alleen geldig bij aanmelding tot en met 15 april 2018!

Erik van den Oord, Ivanhoe Management en medeauteur van het boek Nieuwe Business Modellen:


 “Van het idee om samen een training over maatschappelijk verantwoord ondernemen voor secretaresses te ontwikkelen werd ik meteen enthousiast. We leven in tijden van maatschappelijke transitie. De roep om ‘het moet anders’, om duurzaamheid en een nieuwe economie is groot. 'Maar hoe doe ik dat dan?’: is de meest gestelde vraag. Het vraagt om een andere manier van denken en relaties leggen die niet zo voor de hand liggen. En dat sluit bijzonder goed aan bij de veranderende rol van secretaresses. Wil jij een bijdrage leveren aan de bewustwording van jouw werkgever op het gebied van duurzaamheid, circulaire economie, MVO of hoe we het ook noemen? Dan is deze nieuwe en unieke training echt iets voor jou.”

PS: Er volgt ook nog een leuke winactie waarbij we een gratis exemplaar van mijn boek weggeven. Hou dus de berichten van Rieel op social media in de gaten deze maand!

Nieuws voor secretaresses
Google leert slimme hulp Nederlands
De slimme hulp van Google, de Assistant, is straks ook in het Nederlands te bedienen. Google heeft het hulpmiddel Nederlands geleerd en over een paar maanden is deze tool beschikbaar. In het Nederlands heet hij Assistent.
Bron: De Telegraaf
Bedrijfsleven heeft quotum nodig voor voldoende vrouwen in de top
Zonder quotum lukt het niet om voldoende vrouwen in de top van het bedrijfsleven te krijgen. Minister Ingrid van Engelshoven (Emancipatie) noemt de vorderingen van het bedrijfsleven ''om te huilen'' en overweegt ''stevige maatregelen''.
Bron: Nu.nl  
Wet bescherming bedrijfsgeheimen bijna naar Tweede Kamer 
De richtlijn gaat over de bescherming van niet-openbaar gemaakte knowhow en bedrijfsinformatie (bedrijfsgeheimen) tegen het onrechtmatig verkrijgen, gebruiken en openbaar maken daarvan. Met het aannemen van de richtlijn in alle EU-lidstaten zijn bedrijfsgeheimen in de gehele Europese Unie op dezelfde manier beschermd.
Bron: Rendement                

 


Uitschrijven


Deel deze nieuwsbrief op

© 2019