Als u deze nieuwsbrief niet kunt openen, dan kunt u deze ook online bekijken. online bekijken.
Gemeente Aalsmeer
Nieuwsbrief 07 juni 2017

Lentenota 2017: blijven investeren in een zorgzaam, leefbaar en ondernemend Aalsmeer

Lentenota 2017: blijven investeren in een zorgzaam, leefbaar en ondernemend Aalsmeer
06-juni-2017 | Het college gaat het laatste jaar in van deze raadsperiode. Veel van het collegeprogramma is uitgevoerd. Ook in dit laatste jaar zet het college vol in op de thema’s uit het collegeprogramma: zorgzaam, leefbaar en ondernemend. De gemeente blijft investeren in zorg, onderwijs, economie, recreatie en toerisme, wonen en leefbaarheid. Daarnaast presenteert het college een structureel sluitende meerjarenbegroting. Dat past bij het uitgangspunt van een solide financieel beleid en de wens om zaken op orde willen hebben. Alleen het begrotingsjaar 2018 sluit licht negatief. De Lentenota wordt in de raad behandeld op 29 juni en 6 juli.
Lees verder >

Financieel misbruik van ouderen signaleren, stoppen en voorkomen

06-juni-2017 | Op 15 juni is de jaarlijkse Internationale Dag tegen Ouderenmishandeling met diverse activiteiten in het hele land zo ook in de regio Amsterdam-Amstelland. Deze keer staat 15 juni geheel in het teken van financieel misbruik bij ouderen. Signaleren, stoppen en voorkomen.
Lees verder >

Woensdag 14 juni Bobbie’s Buitenspeeldag in Aalsmeer Oosteinde

06-juni-2017 | Woensdagmiddag 14 juni tussen 13.00 en 17.00 uur is het weer Bobbie’s Buitenspeeldag op de speelvelden in de Snoekbaarsstraat. Bobbie’s buitenspeeldag is inmiddels al een echte traditie geworden in Nieuw- Oosteinde, een traditie waar de kinderen ieder jaar naar uitkijken.
Lees verder >

Klas van kinderburgemeester Sophie op bezoek in gemeentehuis

02-juni-2017 | Afgelopen dinsdag was groep 8c van juf Manja van Buul van obs de Zuidooster op bezoek in het gemeentehuis. Aanleiding voor dit bezoek was kinderburgemeester Sophie, die haar eigen klas ook graag kennis wilde laten maken met het gemeentehuis.
Lees verder >

Opening kinderzwerfboekstation en buurtboekenkast in gemeentehuis

02-juni-2017 | Ongeveer 25 kinderen van Buitenschoolse opvang De Berenboot luisterden afgelopen dinsdag ademloos naar kinderboekenschrijfster Marieke Smithuis, die voorlas uit haar eigen boek Lotte & Roos. De kinderen en andere genodigden waren naar het gemeentehuis gekomen voor de feestelijke opening van het eerste Aalsmeerse kinderzwerfboekstation. In heel Nederland zijn er inmiddels al meer dan 100 van dergelijke kinderzwerfboekstations en ze voorzien duidelijk in een grote behoefte.
Lees verder >

Herinrichting parkeerterrein Beethovenlaan in Aalsmeer

06-juni-2017 | De gemeente Aalsmeer start 12 juni 2017 met de herinrichting van het parkeerterrein aan de Beethovenlaan. De aannemer Boogaard Infra zal de werkzaamheden uitvoeren. Het parkeerterrein is aan vervanging toe, daarom wordt nieuwe bestrating aangelegd. Tevens wordt er een extra rioolleiding aangelegd, hierdoor verbetert de afvoer. Ook het groen zal worden vernieuwd, zodat er een mooier beeld ontstaan. De parkeercapaciteit wordt met 50 plaatsen vergroot en komt er belijning op het parkeertterrein. De werkzaamheden worden grotendeels in de vakantieperiode uitgevoerd, zodat de overlast zo weinig mogelijk is. Aansluitend wordt de Beethovenlaan tussen het parkeerterrein en de Sweelinckstraat aangepakt. De straat wordt vernieuwd en anders ingedeeld. Het asfalt wordt vervangen door klinkers. De rijbaan wordt smaller gemaakt voor het realiseren van extra parkeerplaatsen langs de weg.
Lees verder >

In Aalsmeer bruist de kunst

07-juni-2017 | ‘Ik Toon’ maand van start gegaan met leuke wandeling langs ‘kunstige’ etalages Donderdag 1 juni is officieel de ‘Iktoon maand’ van start gegaan. Een landelijk initiatief waarin amateurkunstenaars voor het voetlicht worden gehaald. Aalsmeer kan zich gelukkig prijzen met het Cultuurpunt dat een vrolijk en gevarieerd programma voor deze maand heeft georganiseerd. Van optredens koren, muziekgezelschappen, het bijwonen van openbare repetities, tot kunst in de etalages van Aalsmeerse ondernemers. In opdracht van het Cultuurpunt heeft Dea Kraan - lid van de adviescommissie - in een aantal maanden heel wat kunstenaars en winkeliers bijeen gebracht waarmee maar weer eens wordt bewezen dat kunst leeft in Aalsmeer.
Lees verder >

Inspirerende Zaai/Jumpstart bijeenkomst bij Loogman

07-juni-2017 | Op vrijdag 2 juni opende Wethouder Economische Zaken Ad Verburg de gezamenlijke Zaai/Jumpstart-bijeenkomst, waar meer dan 60 ondernemers waren. Hij bedankte Ger Loogman hartelijk voor het mogelijk maken van deze bijeenkomst. De volgende gezamenlijke bijeenkomst zal op vrijdag 3 november plaats zal vinden.
Lees verder >

Vrijdag 9 juni lezing Connie Fransen in gemeentehuis

07-juni-2017 | Tot 19 juli exposeert Connie Fransen haar schilderijen in het gemeentehuis van Aalsmeer. Connie schildert vanuit haar atelier in de tuin van haar woonark
Lees verder >
Meer nieuws >

Uitgelicht

Digitaal loket

Digitaal loket
Regel uw zaken zelf via het Digitaal loket. Handig, want voor een aantal zaken hoeft u namelijk niet meer langs te komen.
Lees verder >

Bekendmakingen

Hier vindt u informatie over zaken die uw directe leefomgeving aangaan.
Lees verder >

Parkeren

Hier vindt u alle informatie over parkeren in Aalsmeer.
Lees verder >

Sociaal loket

Woont u in Aalsmeer en heeft u hulp of ondersteuning nodig? Meld u bij het Sociaal loket. Hier werken mensen die speciaal zijn opgeleid om u te begeleiden naar de juiste hulp of zorg.
Lees verder >

Twitter

Volg gemeente Aalsmeer op Twitter
Lees verder >

Facebook

Volg gemeente Aalsmeer op Facebook
Lees verder >
Meer nieuws >

Links

> Bezoek en Contact
> Vacatures
> Evenementenkalender
> Gemeenteraad
Deze nieuwsbrief is een publicatie van de Gemeente Aalsmeer. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming worden overgenomen.

Meer nieuws vindt u op de website van de gemeente Aalsmeer: www.aalsmeer.nl/nieuws

U bent als relatie momenteel geabonneerd op deze nieuwsbrief.
Afmelden? Stuur een mail naar nieuwsbrief@aalsmeer.nl.
copyright © 2014 Gemeente Aalsmeer