Nu in de winkel

Het nieuwe lentenummer van Italië Magazine is nu overal verkrijgbaar. In deze editie o.a.

  • Een 4-daagse autoroute van Verona naar Venetië
  • Susan deelt haar culinaire gids voor Chioggia
  • Verrassingen op Sardinië waar een oude wens in vervulling gaat
  • Stem op je favoriet! De nominaties voor onze restaurantwedstrijd
  • Hollywood aan de Tiber: een bezoek aan de Cinecittà-studios
  • Portret van Hugo Pratt, bedenker van stripheld Corto Maltese
  • Interview met onze man in Rome, Ewout Kieckens

Stem op je favoriete restaurant

Wie wordt dit jaar Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2024? Dit zijn de acht genomineerde restaurants die kans maken op de jury- of de publieksprijs:


Breng hier je stem uit voor de publieksprijs. In Italië Magazine nr. 5, 2024 wordt bekendgemaakt welke restaurants gewonnen hebben.


Lezersaanbieding

Hotel Brasilia in de lagune van Venetië

Beleef unieke emoties in het Park Hotel Brasilia, een betoverend 4-sterren superior hotel in Jesolo aan de Adriatische Zee. Kamers met zeezicht, een verwarmd buitenzwembad met directe toegang tot het privéstrand, een restaurant met panoramisch uitzicht... een ware oase van  ontspanning!

Profiteer van de openingsaanbieding met een korting tot wel 25%, geldig tot 12 mei 2024, inclusief ontbijtbuffet, vroeg in- en uitchecken op basis van beschikbaarheid en andere exclusieve diensten.

Spectaculaire uitvoering Puccini

Giacomo Puccini (1858-1924) schreef twaalf opera’s waarvan de bekende Tosca en Turandot de afgelopen twee jaar bij de Nationale Opera & Ballet werden uitgevoerd. Slotstuk van de Puccini-trilogie bij dit gezelschap onder leiding van Lorenzo Viotti is het iets minder bekende Il trittico, Puccini componeerde dit werk als een drieluik van eenakters: Il tabarro, Suor Angelica en Gianni Schicchi. Het eerste stuk is vrij somber en gewelddadig, het tweede tragisch, maar het eindigt met een komedie. Met cynische humor, dat wel. Naast Viotti is ook de Australisch-Duitse regisseur Barrie Kosky van de partij. Dat belooft wat: zijn uitgesproken nieuwe aanpak van de vorige opera’s baarde veel opzien bij publiek en recensenten.  
Il trittico, 3 t/m 19 mei 2024, Nationale Opera & Ballet, Amsterdam.


Advertentie

Vakantieparadijs voor kinderen
Het mooiste avonturenpark in de Dolomieten

Beleef je zomer in Falcade, waar alles natuurlijk is en niets kunstmatig: bossen, weilanden, beekjes, watervallen en grazende dieren als speelkameraadjes. Een paradijs voor gezinnen, waar kinderen vrij rondlopen of onder de zorg van onze bekwame gidsen. Een Alpenparel in de spectaculaire Dolomieten, de bergen van Venetië. Ga samen op avontuur:

  • sensationele canyoning in Val di San Lucano
  • gemakkelijke wandeltocht in de Dolomieten-in-miniatuur
  • klimmen in het Vertik Area Dolomiti
  • het hemelgewelf in het San Tomaso Planetarium
  • trektocht met de lieve ezels van de Autin-boerderij
  • de wereld van mieren in The Garden of Ants
  • e-biken langs de hoogste dorpjes van de Dolomieten voor het beste uitzicht

Plan je volgende vakantie bij falcadedolomiti.it. Wij verwachten je!

Mail & Win ‘Terug naar Toscane’

Twee spannende verhalen ontrollen zich in Terug naar Toscane. In het Florence van 1944 zit de veertienjarige Stella Infuriati zonder dat haar ouders het weten in het verzet. Als koerierster brengt ze in het geheim medicijnen, wapens en berichten rond. Maar als een jaar later Florence wordt bevrijd, blijkt Stella spoorloos verdwenen. Vele jaren later ontvlucht de Engelse schrijfster Tori MacNair een akelig huwelijk met een manipulatieve echtgenoot om in Florence op adem te komen. Ze kent de stad van haar grootmoeder, die de nodige geheimen blijkt mee te dragen.
Kat Deveraux, Terug naar Toscane, Uitgeverij De Fontein
 
Wij mogen 3 exemplaren van dit boek weggeven. Kans maken? Vul dan hier je gegevens in.


Advertentie

Restyling: Timi Ama Resort & Spa

Gelegen in een idyllische baai in het zuidoosten van Sardinië, bereidt het Pullman Almar Timi Ama Resort & Spa 5* zich voor op de opening van het seizoen vanaf 11 mei 2024. De afgelopen maanden is er een grote restyling van de kamers en suites geweest. De nieuwe ruimtes, gekenmerkt door een eigentijds ontwerp geïnspireerd op de natuurlijke schoonheid en ambachtelijke traditie van het eiland, bieden een authentieke en ontspannende ervaring in een exclusieve omgeving.
Kijk voor meer informatie op pullman-timiama-sardegna.com.

Tempels, godinnen en Romeinse villa’s

Nu te zien in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden: twee tentoonstellingen over de Romeinse en Griekse tijd. Paestum. Stad van godinnen toont vondsten uit de gelijknamige stad, die in de tijd van de Grieken Poseidonia heette. Op de tentoonstelling Romeinse villa’s in Limburg zijn de belangrijkste vondsten te zien van de opgravingen van deze villa’s die tweeduizend jaar geleden in Limburg stonden. In de afgelopen honderd jaar zijn er zo’n twintig opgegraven.
Paestum. Stad van Godinnen & Romeinse villa’s in Limburg, 25 april t/m 25 augustus 2024, Rijksmuseum van Oudheden, Leiden.

Baanbrekend

Maria Montessori streed voor haar nieuwe onderwijsmethode in een tijd die werd gedomineerd door mannen. In Rome, begin 20e eeuw, ontmoet ze de succesvolle Franse courtisane Lili d’Alengy. Lili is Parijs ontvlucht om haar reputatie te beschermen, toen de leerstoornis van haar dochter aan het licht dreigde te komen. Maria legt op dat moment de basis voor haar nieuwe en baanbrekende onderwijsmethode. Door Maria leert Lili haar dochter kennen zoals ze is: niet alleen een meisje met een beperking, maar ook iemand met een sterke wil en talenten. Lili helpt op haar beurt Maria om haar ambities waar te maken.
Maria Montessori draait vanaf 30 mei in de bioscoop.

Facebook
Instagram
Website

U ontvangt deze e-mail omdat u heeft aangegeven (commerciële) e-mails van de diensten en producten van
Credits Media te willen ontvangen of een abonnement heeft op een van onze tijdschriften.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp