Let op bij reizen naar Kazachstan, Belarus, Armenië of Kirgizië via Rusland. Nieuwsbrief Russia Travel / BRIC Travel - 25 oktober 2017

1 year ago


Text only:

Nieuwsbrief Russia Travel / BRIC Travel – 25 oktober 2017

Via Rusland naar Kazachstan, Belarus, Armenië of Kirgizië? Let goed op!


De vijf hierboven genoemde landen vormen samen de Euraziatische Economische Unie (EEU). Binnen deze unie mogen inwoners van de lidstaten visumvrij reizen. Maar voor niet-ingezetenen geldt dit niet. Vliegt u via overstaphub Moskou naar een van de andere EEU-landen? Dan moet u dus altijd in het bezit zijn van een Russisch (transit)visum. Als u op de terugweg weer via Rusland reist, hebt u zelfs een double entry-visum nodig. Reizigers zonder geldig visum voor Rusland worden op de luchthaven van vertrek zonder pardon geweigerd.
De ervaring leert dat dergelijke complicaties bij aankoop van een vliegticket vaak over het hoofd worden gezien. Neem daarom contact op met BRIC Travel als u een zakenreis naar een EEU-land plant. Wij informeren u graag over de gunstigste verbinding en de geldende visumeisen.

Géén visumvrij verblijf in Belarus bij vlucht via Moskou


In een eerdere nieuwsbrief meldden we al dat u voor een verblijf van maximaal vijf dagen in Belarus (Wit-Rusland) geen visum nodig hebt. Hier zitten echter wel wat haken en ogen aan. Zo moet u in Minsk arriveren op een internationale vlucht. De term ‘internationaal’ is in dit verband helaas zeer misleidend, want lijndiensten uit bijvoorbeeld Moskou worden beschouwd als binnenlandse vluchten! EU-burgers die met zo’n ‘binnenlandse’ vlucht in Minsk aankomen, moeten altijd een visum voor Belarus kunnen tonen.
Vliegt u vanuit Nederland via Rusland naar Minsk? Dan hebt u zelfs twee visa nodig: een visum voor Belarus én een transitvisum voor Rusland (bij een retourvlucht een double entry-visum). Neem snel contact met ons op als u al een vliegticket voor deze verbinding in huis hebt, maar nog niet over de juiste visa beschikt.

Extra eisen voor Chinees visum


Nog meer visumbeslommeringen... Aan het stapeltje paperassen dat u moet inleveren wanneer u een visum voor China aanvraagt, zijn onlangs enkele documenten toegevoegd. Zo moet u nu ook een kopie van het paspoort van uw partner afgeven.
Een regel die al langer geldt maar vaak wordt genegeerd – met vertraging als gevolg –, is dat het aanvraagformulier niet met pen of potlood mag worden ingevuld. Alleen op de computer ingevulde formulieren worden in behandeling genomen.
Geen zin in een tijdrovende procedure? Besteed uw visumaanvraag dan integraal aan ons uit.

Dag van de Nationale Eenheid


Begin november wordt in Rusland de ‘Dag van de nationale eenheid’ gevierd. In het kader hiervan zijn op maandag 6 november alle Russische overheidsinstanties gesloten. Dit geldt ook voor het consulaat in Den Haag.
Binnenkort naar Rusland? Houd dan rekening met een iets langere doorlooptijd van uw visumaanvraag.
Russia Travel

BRIC Travel


Facebook
Russia Travel
BRIC Travel
Twitter
Deze informatie wordt u aangeboden door Russia Travel, onderdeel van de BRIC Travel groep. Uw reisgenoot voor, tijdens en na uw reis!
Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief? Stuur een berichtje naar: afmelden@russiatravel.nl
This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Russia Travel / BRIC Travel · Kabelweg 21 · Amsterdam, 1014 BA · Netherlands

Russiatravel.nl

Categories: Abroad Holidays
Age: 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019