Let op uw woning, ook tijdens de kroning!

5 years ago


Text only:

Indien deze e-mail van Politie niet goed zichtbaar is, klik dan hier voor de online versie.
Voeg e-nieuwsbrief@mw-brabant.politie.nltoe aan uw adresboek, dan wordt onze nieuwsbrief niet als spam gezien.
vrijdag 26 april 2013    
Gemeente Aalburg, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Bergen op Zoom, Breda, Dongen, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Gilze en Rijen, Goirle, Halderberge, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Moerdijk, Oisterwijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Tilburg, Waalwijk, Werkendam, Woensdrecht, Woudrichem, Zundert    
Let op uw woning, ook tijdens de kroning!
 
30 april
Op de kroningsdag en tijdens de meivakantie zullen veel mensen thuis weg zijn en inbrekers maken daar gebruik van. Neem uw voorzorgsmaatregelen. Gaat u op pad of met vakantie? Doe ramen en deuren dicht en op slot. Ziet u iets verdachts? Bel direct 112.
 
Inbraak voorkomen
De politie probeert zoveel mogelijk woninginbraken op te lossen. Maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Gelukkig kunt u daar zelf ook veel aan doen. Onze politiewebsite vertelt u wat u zelf tegen inbrekers kunt doen. Wees alert op deze zaken en maak het de inbreker lastig. Immers, de gelegenheid maakt de dief!
Pas op voor insluipers
De meivakantie staat voor de deur. De temperatuur stijgt, open ramen en deuren zorgen voor verkoeling. Een inbreker weet dat ook. Hij ziet zijn kans, sluipt uw huis binnen en slaat toe.
Youtube
Filmpjes tegen inbraak vindt u op de Youtubesite van de politie in Brabant. De volgende manieren van inbreken en insluipen worden hier getoond en wat u er tegen kunt doen:
Ingooien
Openbreken
Bulgaarse methode
Flipperen
Hengelen
Gaatje boren
Insluipen
Babbeltruc
 
Daarnaast wijzen wij u graag op de website van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Ook daar vindt u informatie een korte filmpjes die u helpen.
Lokstudent leidt politie naar straatrovers
 
De politie heeft met succes een lokstudent ingezet in de strijd tegen straatroven. Twee jonge straatrovers van 15 jaar werden op 11 april ingerekend nadat ze er vandoor gingen met een dure koptelefoon. Hun slachtoffer was een politieagent.
 
Naast mobiele telefoons zijn koptelefoons van bijvoorbeeld het merk Beats By Dr. Dre erg populair bij de straatrovers. Het is momenteel een rage om met zo'n opvallende koptelefoon rond te lopen. Helaas zijn deze koptelefoons ook een geliefde buit voor straatrovers vanwege de hoge waarde van deze koptelefoons (€200 tot € 450).
 
De gemeente Tilburg, het openbaar ministerie en de politie besloten daarom als proef een zogenaamde lokstudent in te zetten op plekken waar regelmatig straatroven plaatsvinden. Een jonge agent nam de rol van lokstudent op zich. De koptelefoon werd van zijn hoofd getrokken door een passerende fietser.
Even 'zonnen' na DNA-douche
 
De politie heeft een primeur. Voor het eerst is een verdachte gekoppeld aan een overval, louter op basis van een DNA-douche.
 
Op 1 april houden agenten in Breda een 19-jarige verdachte aan van een gewapende overval op een speelhal waar een DNA-douche aanwezig is. De agenten volgen het signalement dat het personeel kort daarvoor heeft opgegeven. De man heeft zich meteen na de overval omgekleed, de kleding van de overval zit in zijn rugzak. De technische recherche onderzoekt die kleding met UV-licht en jawel, er zitten forensische markers op die oplichten. Deze markers hebben een unieke code. Tijdens de verhoren bekent de verdachte vervolgens zowel de Bredase overval als de overval in Roosendaal.
 
De plaats delict laat dus sporen na op de dader. Zelf hebben wetsovertreders niets in de gaten, want het is maar een kleine hoeveelheid en de mist van synthetische DNA is alleen in ultraviolet licht te zien. De politie in West-Brabant maakt daar gebruik van op initiatief van wijkagent Dré van Roomen uit Roosendaal. Na een woninginbraak, overval of straatroof mogen de verdachten even 'zonnen' onder de UV-lamp op het politiebureau. Hopelijk schrikt dit criminelen af.
Inhoudsopgave
 
» Let op uw woning, ook tijdens de kroning!
 
» Lokstudent leidt politie naar straatrovers
 
» Even 'zonnen' na DNA-douche
Links
 
   
» Politie.nl
» Kombijdepolitie.nl
» Twitter Politie Tilburg
» Twitter Politie Breda
» Twitter Politie Roosendaal
» Twitter Politie Zeeland  
» Contact      » Profiel Wijzigen      » Doorsturen      » Afmelden        » Aanmelden     
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: newsletter@newslettercollector.com
 

Geertruidenberg.nl

Categories: Police Town Information Local
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019