ZZP Nieuwsbrief
16 juni 2022
In deze nieuwsbrief:

Nog 2 weken tot de volgende ronde van het STAP-budget
Wees er tijdig bij, op=op!

Met het STAP-budget kan je één keer per jaar tot € 1.000 subsidie krijgen voor het volgen van een training, cursus of opleiding. Maar let op. Het STAP-budget wordt in verschillende rondes verdeeld, waarbij geldt op = op! Dus wees er op tijd bij. Deze keer kan je aanvragen vanaf vrijdag 1 juli 2022 om 10:00 uur.

ZZP Nederland biedt een aantal relevante opleidingen van de LOI aan. Deze opleidingen staan allemaal in het scholingsregister, waardoor je het STAP-budget voor deze opleidingen kunt aanvragen. Inschrijven voor een opleiding kan nu al. Je ontvangt van de LOI vóór 1 juli een STAP-aanmeldingsbewijs. Dit heb je nodig om op 1 juli het STAP-budget aan te vragen bij UWV.
 
Staat jouw opleiding er niet tussen? Zoek je opleiding op loi.nl. Kiezen lastig? Gebruik de studiekeuzetool en vind je opleiding in een paar stappen.

Oproep om knelpunten bij aanvraag met ons te delen
Wij horen van onze achterban dat niet alles vlekkeloos verloopt met het aanvragen van het STAP-budget, zowel aan de kant van de cursist als aan de kant van de zelfstandig opleider (aanbieder van cursussen/opleidingen etc.). Heb jij ook problemen met het STAP-budget zoals deze nu aan te vragen is? Wij horen het graag van je, zodat wij eventuele knelpunten kunnen bespreken met de politiek en ministers. Ook horen we graag van je als het je wél is gelukt om als zzp-opleider in het scholingsregister te komen en je opleiding/cursus met subsidie aan te kunnen bieden. Je kunt jouw ervaring mailen naar info@zzp-nederland.nl 

Lees meer

Hulp nodig op juridisch gebied? Het Juridisch Advies Abonnement helpt je hierbij

Bij de verzekeringshelpdesk worden we gebeld voor allerlei vragen op het gebied van verzekeringen. Eén van de meest gestelde vragen is: “welke verzekeringen heb ik nodig?” Dat kunnen wij je haarfijn uitleggen, waarbij we uiteraard rekening houden met het soort werk dat je doet, zodat ons advies past bij jouw situatie.
Jouw werk vertelt ons bijvoorbeeld of je wel of geen beroeps- (BAV) of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) nodig hebt. Hoe dat zit leggen we je graag uit.

Juridisch Advies Abonnement

Belastingdienst start coronasteunpunten voor persoonlijk gesprek

De Belastingdienst biedt ondernemers de mogelijkheid om langs te komen om hun vragen over hun belastingzaken, zoals het aflossen van het bijzonder uitstel van betaling vanaf 1 oktober 2022 beantwoord te krijgen.

Een afspraak om voor een persoonlijk gesprek op het belastingkantoor langs te komen kan telefonisch worden ingepland met een belastingdienstmedewerker. Per 1 mei zijn in Maastricht, Almelo/Enschede, Almere en Rotterdam een ondernemersloket. Andere kantoren volgen in 2022.

Afspraak maken

Het verschil tussen een bedrijfs- en beroeps
aansprakelijkheidsverzekering

Bij de verzekeringshelpdesk worden we gebeld voor allerlei vragen op het gebied van verzekeringen. Eén van de meest gestelde vragen is: “welke verzekeringen heb ik nodig?” Dat kunnen wij je haarfijn uitleggen, waarbij we uiteraard rekening houden met het soort werk dat je doet, zodat ons advies past bij jouw situatie. Jouw werk vertelt ons bijvoorbeeld of je wel of geen beroeps- (BAV) of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) nodig hebt. Hoe dat zit leggen we je graag uit.

Uitleg BAV of AVB

Let op phishingmail: momenteel is er één over de digitale sleutel van de KVK  

Er gaat een phishingmail rond over een digitale sleutel van de KVK die verouderd zou zijn.

Wanneer je op de link in de mail klikt, wordt er om je bankgegevens gevraagd. Open de mail niet en klik niet op linkjes. Deze phishingmail, een vorm van digitale oplichting, is niet afkomstig van de KVK. KVK krijgt op dit moment veel meldingen over de mail, die wordt verzonden vanaf het e-mailadres kvknederland@planet.nl.

Screenshot van de mail

ZZP Nederland heeft enkele tips ter voorkoming van phishing voor je op een rijtje gezet.

Tips ter voorkoming phishingmails

Agenda: Wist je dat...? 

  • 30 juni: de uiterste aangifte- en betaaldatum btw maand mei 2022 is (bij maandaangifte).
  • 1 juli: wettelijke betaaltermijn voor betalingen door grootbedrijf aan middelgrote- of kleine ondernemingen wordt verkort naar 30 dagen

Wat vind je van deze e-mail?
@StZZPNederland @StZZPNederland
@stichtingzzpnederland @stichtingzzpnederland
zzp-nederland.nl zzp-nederland.nl
Copyright © 2022 ZZP Nederland, Alle rechten voorbehouden
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je producten of diensten hebt afgenomen van ZZP Nederland of omdat je bij ZZP Nederland bent aangesloten.

Ons adres is
ZZP Nederland
Rozenburglaan 3
Groningen, 9727 DL
Netherlands

Add us to your address book


E-mail instellingen wijzigen | Uitschrijven