Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Studenten UGent gechoqueerd: leugens en racistische profilering in goedgekeurd verzoekschrift tot ontruiming

Studenten die de afgelopen weken UGent hebben bezet om een volledige academische boycot tegen Israël te eisen, hebben vandaag, vrijdag 14 juni, het gebouw verlaten. Ze zagen geen andere optie, nadat rector Rik Van de Walle in hoger beroep alsnog toestemming kreeg voor een uitzettingsprocedure “op basis van racistisch gemotiveerde leugens”, aldus de studenten. Vorige week nog had de rechtbank het eerste ontruimingsverzoek van de rector afgewezen.

Lees verder

Handelsoorlog tussen Europa en China sluipt dichterbij

Europa heeft hoge invoerheffingen aangekondigd tegen Chinese elektrische auto’s. Deze maatregelen zijn een slecht idee en allesbehalve zonder risico.

Lees verder

Belgisch-Israëlische soldaten worden juridisch vervolgd

Belgisch-Israëlische soldaten die aan Israëlische zijde in Gaza hebben gevochten, zullen worden vervolgd door de 30 Maart Beweging. Deze beweging ondersteunt daarbij Belgische Palestijnen die slachtoffer zijn van de genocide. “België draagt een bijzondere verantwoordelijkheid in de strijd tegen straffeloosheid”, aldus advocaat Jan Fermon, die de slachtoffers zal verdedigen.

Lees verder

Welke lessen trekken uit de implosie van de SP in Nederland?

Ooit was de SP een bron van inspiratie voor links in heel Europa, maar vandaag lijkt die partij niet in staat om de achteruitgang te stoppen. Welke positieve en negatieve lessen moet de linkerzijde uit dit verhaal trekken?

Lees verder

Witte zondag

"Oef", klonk het bij velen voorbije zondag. "Gelukkig is het geen zwarte zondag."

Lees verder

Na zwarte zondag: op een eiland leven is best beangstigend

Op een eiland leven is best beangstigend, zeker als je alleen door de wilde zee moet.

Lees verder

Verkiezingen Aftertalk: analyse en vooruitblik na weer een zwarte zondag

DeWereldMorgen organiseerde op 13 juni een na-debat over de verkiezingen in De Expeditie in Gent. Een degelijke analyse maken doe je met een diversiteit aan stemmen, dat zet mij bijvoorbeeld aan het denken over puzzelstukken die ik voorheen nog niet had samengelegd.

Lees verder

17 juni: Webinar met Vijay Prashad over Palestina en wereld die kantelt

  Volg de webinar live mee in de Peperfabriek, Brueghelstraat 31, Antwerpen, deuren open vanaf 19u30. Of thuis via het...

Lees verder

Belgische genocidestrijders, gijzelaars nog niet vrij, mineralen of kernoorlog in Oekraïne

Niet in de mainstream media oordeel zelf waarom. Gaan vijf geradicaliseerde Belgen, deelnemers aan de genocide in Gaza, vervolgd worden? De oorlog in Oekraïne voor grondstoffen, niet voor democratie volgens Republikeins senator Lindsay Graham. Familieleden Israëlische gijzelaars in Gaza zien het somber in voor hun veiligheid na 'succesvolle' bevrijding van vier van hen en Frans president Macron brengt wereld stap dichter bij kernoorlog...

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

PFAS keert als boemerang terug in het gelaat van Vlaams Politiek Stuurcomité

Net als met andere schandalen zal ook het politieke wangedrag over het Oosterweeldossier als een boemerang terugkeren in het gelaat van alle politici in de Vlaams. Als volgende regering die niet anders aanpakken, zal "de ontwijking van de boemerang zoals die nu op het Antwerps Stuurcomité terugkomt de volgende maal nog meer politieke slachtoffers zal maken", aldus Walter De Smedt.

Lees verder






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium