img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Griezelige LEGO Storystarter (6+)

Daar zit je dan, opgesloten in een museum. Maar hoe kom je daar? Hoe kom je er weer weg? En wat is dat voor eng geluid? Hoe dit allemaal afloopt verzin en bouw je helemaal zelf met LEGO. Vervolgens fotografeer je deze scènes en maak je je eigen stripverhaal met de speciale StoryVisualiser app
Op zaterdag 21 okt in bibliotheek Buiten en woensdag 25 oktober in bibliotheek Poort.
img
Lees verder
img

Oproep: Levende Boeken gezocht!

Op zaterdag 9 december organiseren wij een uniek evenement in de nieuwe bibliotheek: de ‘Human Library’. Hiervoor zijn wij op zoek naar ‘levende boeken’: mensen die in het dagelijks leven veel te maken hebben met vooroordelen. Zij voeren korte een-op-een gesprekjes met bezoekers. Het doel is om een dialoog op te zetten tussen mensen die elkaar normaal gesproken misschien niet zouden tegenkomen. Meer weten of je opgeven? Klik op de link!
img
Lees verder
img

Halloween Fright Night: The Wailing

Op dinsdag 31 oktober is het Halloween en voor het eerst draait het nieuwe filmhuis een horrorfilm. En niet zomaar een: The Wailing, een van de beste horrorfilms ooit. Grens en genre overstijgend. Onheilspellend, beklemmend, grappig, tergend, belachelijk, maar vooral heel erg spannend. The Wailing zit vol verwijzingen en talloze raadselachtige details. Met een inleiding van filmprofessor Rudi de Boer.
img
Lees verder

Top 3 Biblyo

Een nieuwe week, een nieuwe Top 3 van Biblyo!
1. De meest irritante spelfouten van Nynke Stoffers
2. Pas op! We hebben een Allosaurus in de bibliotheek! van Marleen Baas
3. De Maand van de Geschiedenis: van toen naar nu van Karlijn van der Horst
img

Book Discvr?

De bibliotheek biedt onze nieuwsgierige bezoeker iets extra's: de Discover zuil. Deze zuil geeft je de kans om, na het beantwoorden van een paar korte vragen, direct nieuwe leestips te ontvangen. Onze volledige collectie wordt doorzocht: zelfs de verborgen pareltjes die in ons magazijn staan! Wat je hiervoor moet doen? Loop vooral bij ons binnen, maak je keuze uit verschillende ‘moods’. Maak een keuze uit bijvoorbeeld: Bijzonder en Bizar, Denken en Dromen, Diep en Donker, Het Ware Leven of Ruig en Rauw. Nieuwsgierig? Je vindt de zuil bij de displaytafel met nieuwe boeken in bibliotheek Stad.
img

Gezocht: mode / fashion designers, ontwerpers, illustrators voor expositie

In januari 2018 wil de nieuwe bibliotheek haar expositieruimte aanbieden aan mode / fashion designers, ontwerpers, illustrators, you name it! Voor de expositie vindt er een opening plaats, en we verzorgen de nodige PR. Is jouw werk straks twee maanden lang bij ons te zien? Meld je aan!
Lees verder
img

Film: Aquarius

Het appartement met prachtig uitzicht op zee van de 65-jarige Clara wordt bedreigd door een ambitieuze projectontwikkelaar die geld ziet in de plek die haar herinneringen, leven en liefde herbergt. Aquarius is een uitdagende film over menselijke en maatschappelijke verhoudingen, waaraan niets geijkt of voorspelbaar is. Winnaar van talloze prijzen, onder meer voor de formidabele Sonia Braga.
Op 24 en 25 oktober.
Lees verder
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden