Brrr, het is nog koud. En toch… hier en daar piept de lente tevoorschijn. Het is bijna Voorjaarsvakantie! Kom naar de bibliotheek voor nieuwe verhalen, de leukste theatervoorstellingen en de start van de Kinderjury 2024.

 
S
 

Een vrolijk concert waarin vier mannen van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet op een magische wijze soepel switchen tussen verschillende muziekstijlen. Want in dromen kan alles!

dinsdag 20 februari, 14.00 - 15.00 uur

 
Reserveer   S
S
 
 

Een wonderlijke, muzikale poppentheatervoorstelling waar het vertellen van de verhalen van Anansi centraal staat. Rondom de voorstelling is er in de Grote hal een Surinaams feestje! Kom je dansen?

woensdag 21 februari, 11.00 - 11.40 uur
 
Reserveer   S
 
S
 

Op een dag staat er midden in het oerwoud zomaar een potje. En naast het potje ligt een briefje. ‘Op dit potje passen alleen de allerliefste billetjes,’ staat erop geschreven. Alle dieren proberen het potje uit. ‘Potje!’ is gebaseerd op het eerste prentenboek van Mylo Freeman.

donderdag 22 februari, 11.00 - 11.35 uur
 
Reserveer   S
S
 

Tijdens de Kinderjury zijn alle kinderen van 6 t/m 12 jaar in Nederland de baas. Lees zoveel mogelijk boeken uit 2023, en stem in april op jouw favoriete boek! Speciaal voor de Kinderjury zijn er in de voorjaarsvakantie toffe, gratis meet ‘n greets met schrijvers.

 
S
Marcel van Driel - Game Helden (7+)
 

Marcel van Driel heeft al meer dan zestig boeken op zijn naam staan! De Game Helden-serie (7+) is heel populair en zijn lezers zeggen: 'Game Helden zijn de beste boeken ooit!'

maandag 19 februari - 15.00 - 16.00 uur
Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum
gratis


 

 
Reserveer   S
Kevin Hassing - Mus en Kapitein Kwaadbaard (10+)
 

Kevin Hassing is bekend van de serie Mus en kapitein Kwaadbaard. Met deel  2 'De Koers naar de Kraken' won Kevin de Kinderjury 2022 in de categorie 10-12 jaar. Gaat deel 4, 'Mus & kapitein Kwaadbaard en De wraak van de furie' dit jaar opnieuw winnen?

donderdag 22 februari - 15.00 - 16.00 uur
Bibliotheek Neude
gratis

 
Reserveer   S
S
 
 

Op dinsdag 6 februari a.s. verschijnt het allerallerallerlaatste deel van de Waanzinnige Boomhut-serie, deel 13. Wil jij deze als eerste lezen? En ons laten weten wat je ervan vindt? Meld je dan nu hier aan!

Uit alle reacties loten we 5 winnaars. Zij krijgen het boek van ons, lezen het in 2 weken uit en geven hun mening. Uiteraard met een vrolijke foto erbij.

Extra leuk, als winnaar hoef je het boek niet weer in te leveren, je mag het houden 😊.

 
 
S
Workshop verhalen maken met AI (10+)
 

Ben je 10+ en barst je van de fantasie? Ga samen met ChatGPT, een slimme computerhulp, jouw eigen verhalen verzinnen.

maandag 19 februari - Bibliotheek Neude
dinsdag 20 februari - Bibliotheek Overvecht en Hoograven
woensdag 21 februari - Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum
gratis

 

 
Reserveer   S
Verhalenstudio Mannetje (Lente)Tak (4 - 7 jaar)
 

In het prentenboek Mannetje Tak van Julia Donaldson raakt wandelende takkenvader, tegen zijn wil, steeds verder van huis. Komt hij voor de lente aanbreekt weer thuis bij Vrouwtje Tak en zijn drie Twijgjes? Kom luisteren en knutselen!

woensdag 21 en donderdag 22 februari
verschillende vestigingen
gratis

 
Reserveer   S
S
 
 

Ben jij dol op archeologie, geschiedenis en spannende verhalen? Kom dan naar de bieb waar schrijver Linda Dielemans vertelt over haar nieuwe boek: ‘Koningsspel’. Je kent haar misschien van haar andere boeken: ‘Brons’, 'Schaduw van de leeuw' of 'Onder de golven: het verhaal van Doggerland'.

zaterdag 17 februari - 15.00 - 16.00 uur
Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum
gratis
 
Reserveer  
S
 
Leen   S
 
Leen   S
Leen   S
 
Leen   S
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S
open