ELF Voetbal nieuwsbrief van 31-12-2019
Lewandowski als koploper ESM Gouden Schoen nieuwe jaar in

Robert Lewandowski heeft Kerstmis met een goed gevoel doorgebracht. De Poolse international bleef koploper in het klassement van de ESM Gouden Schoen. De aanvalsleider van FC Bayern München zag zijn leidende positie niet in gevaar ondanks dat hij zelf niet in actie kwam.


Lees verder
Top 10 van de jaren ’10: PSV vernedert Feyenoord op ultieme wijze

ELF Voetbal heeft voor het eind van het decennium nog een mooie toegift voor u. We hebben tien wedstrijden uit de jaren ’10 gekozen die ons nog heel lang gaan bijblijven. Wedstrijden voor in het nationale, of misschien zelfs het wereldwijde geheugen van het voetbal. De slotaflevering van deze serie is er eentje die vooral in Eindhoven een glimlach zal brengen.  

Lees verder
Top 10 van de jaren ’10: De dag van Dave Whelan

ELF Voetbal heeft voor het eind van het decennium nog een mooie toegift voor u. We hebben tien wedstrijden uit de jaren ’10 gekozen die ons nog heel lang gaan bijblijven. Wedstrijden voor in het nationale, of misschien zelfs het wereldwijde geheugen van het voetbal. De voorlaatste wedstrijd is de FA Cup-finale van 2013. Soms verslaat David Goliath.

Lees verder
Deze talenten debuteerden dit seizoen in de Eredivisie (2/3)

Als opleidingsland is het altijd interessant om te zien hoeveel jeugdspelers hun debuut maken in het eerste elftal. We zetten de debutanten van de Eredivisie-ploegen van het seizoen 2019/20 tot nu toe op een rijtje. Deel 2.

Lees verder
De 5 duurste wintertransfers tot nu toe

Hoewel het nog vrij rustig is, zal de transfermarkt binnenkort weer losbarsten. Toch is er al een aantal transfers afgerond. De grootste transfer werd zondag wereldkundig gemaakt, namelijk die van Erling Haaland.

Lees verder
Jordie van der Laan: "Ik zou ooit in Amerika of Australië willen voetballen"

Het 2019 van Kozakken Boys-spits Jordie van der Laan (26) kenmerkt zich door blessures. Bij Telstar kampte hij met een slepende enkelblessure die hem dit seizoen bovendien klachten bezorgde aan zijn lies. Tot overmaat van ramp zit hij nu thuis met een gebroken hand. “In 2020 hoop ik weer vol gas te kunnen geven en mezelf écht te laten zien.”

Lees verder
Elf kenmerkende foto's voor het afgelopen Nederlandse voetbaldecennium

Het bijna afgelopen decennium begon nog met een finale op het wereldkampioenschap. Ook in 2014 kwam Nederland verrassend ver, maar sindsdien was het kommer en kwel. Tot nu. Daarnaast kenmerkte de Eredivisie zich ook regelmatig door al het drama. Elf foto's die de afgelopen tien jaar kenmerken. 

Lees verder
Het 2019 van… Feyenoord

2020 staat voor de deur, dus is het hoog tijd om terug te blikken op het voetbaljaar 2019. Herbeleef met ELF Voetbal de hoogte- en dieptepunten van alle clubs die in het afgelopen jaar Eredivisievoetbal speelden. Ook Feyenoord beleefde een roerig jaar met stunts, blamages, wondergoals en transferflops. 

Lees verder
Waarom Man United in de strijd om Haaland al 1-0 achterstond

De vader van Erling Haaland pakte tien miljoen euro met de transfer van zijn zoon naar Borussia Dortmund. Dezelfde opmerkelijke wens legde zaakwaarnemer Mino Raiola ook neer bij Manchester United, een van de andere kanshebbers.

Lees verder
Tottenham Hotspur - Norwich City22-01-2020
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
Crystal Palace - Southampton FC22-01-2020
VoetbalreizenXL
Equipo Voetbalreizen
 
Chelsea FC - Arsenal FC22-01-2020
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
Bayer Leverkusen - Fortuna Dusseldorf25-01-2020
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
  
Borussia Dortmund - Koln FC25-01-2020
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL