Bibliotheek 's-Hertogenbosch

Lex Roes over Duurzame ontwikkeling en Milieu

Nieuwsbrief Bibliotheek 's-Hertogenbosch 9 mei 2018

newsletter@newslettercollector.com

 

Terugkerende activiteiten

Wekelijks
Schrijfwerkplaats
Voorlezen
Klik en Tik
Juridisch spreekuur
Spreekuur vrijwilligerswerk
Voorleeshond
Spreektaal
Leesgroep Makkelijk Lezen

Tweewekelijks
BabyBiEB
Architecten Spreekuur

Maandelijks
Spreekuur Ondernemersklankbord
Walk en Talk
Mad Science
CoderDojo
VerhaalTijd

Agenda

12-05: Vught Digitaal
16-05: Women Inc.
16-05: Sprookjesmiddag
16-05: Dokteren met DNA
16-05: Positief opvoeden
17-05: StandUpProf Lex Roes
19-05: Ack van Rooyen
img
img

Vught Digitaal

Programmeren en digitale techniek staan centraal tijdens Vught Digitaal. Je kunt leren werken met de minicomputers Arduino en micro:bit, er zijn robotkarretjes en je kunt een aantal workshops volgen over computational thinking. En natuurlijk is er nog veel meer te doen!

Designweek@school uit Vught verzorgt drie miniworkshops waarin je leert een app te maken met behulp van design thinking en computational thinking. Kaarten hiervoor zijn gratis, maar je moet je er wel even voor aanmelden. Klik op de link om je gratis kaarten te bestellen.

10.00 - 11.30 uur: Kaarten Workshop Designweek@school
12.30 - 14.00 uur: Kaarten Workshop Designweek@school
14.30 - 16.00 uur: Kaarten Workshop Designweek@school

12 mei | Bibliotheek Vught in DePetrus | 10.00 - 17.00 uur | gratis
lees meer >
img

Positief opvoeden, een hele kunst!

“Schiet nou op, anders kom je te laat!” Welke ouder herkent zich niet in deze zin? Wat je ook kunt zeggen is: “Als we een beetje opschieten, zijn we nog mooi op tijd”. Joyeux Opvoedadvies geeft je tijdens een informatieavond in de bibliotheek tips en trucs over positief opvoeden. Nieuwsgierig? Koop dan gauw een kaartje! De avond is geschikt voor ouders met kinderen in de leeftijd van 0-8 jaar.

Woensdag 16 mei | Bibliotheek Boxtel | 20.00 – 22.00 uur | € 2,50 (leden) € 5,- (niet-leden)
lees meer >
img

StandUpProf: Duurzame ontwikkeling en milieu

Het is weer tijd voor een leuke en interessante StandUpProf! Dr. Lex Roes praat je bij over onze uitdaging om duurzaam te ontwikkelen en daarbij het milieu zo min mogelijk te belasten. De problemen zijn in kaart gebracht, maar wat is de oplossing?

17 mei | Bibliotheek 's-Hertogenbosch | 20.15 - 21.45 uur | €5,- (leden) €7,50 (niet-leden)
lees meer >
img

Ack van Rooyen in bieb tijdens Jazz in Duketown

De legendarische flügelhornist/trompettist Ack van Rooyen speelt tijdens Jazz in Duketown in de bieb! Kom luisteren naar zijn magistrale sound. Hij wordt begeleid door Nick van der Schoot (piano), Steven Willem Zwanink (contrabas) en Gijs Dijkhuizen (drums).

Speel je zelf ook? Kom dan eens speuren door onze uitgebreide collectie bladmuziek! Een van de weinige bibliotheken in Nederland waar die collectie nog zo uitgebreid is.

19 mei | Bibliotheek ’s-Hertogenbosch | 15.00 - 17.00 uur | gratis (inloop)
lees meer >
img

Historisch bakkie koffie

De Bibliotheek organiseert i.s.m Divers en Muzerije én studenten van Avans Hogeschool drie activiteiten voor ouderen en mantelzorgers waarvan Koffie, thee, chocolade heel gewoon? de eerste is.

Koffie, thee, chocolade heel gewoon?
Vroeger werden deze dranken alleen door prinsen en prinsessen gedronken. Tegenwoordig zijn dit de meest gedronken dranken ter wereld. Maar hoe is dat zo gekomen? Cultuurhistorica Ingrid van Leeuwen neemt je mee “op reis” naar de oorsprong en het gebruik van deze dranken in een ver verleden. En natuurlijk moet er ook geproefd worden!

22 mei | Bibliotheek 's-Hertogenbosch | 14.00 - 16.00 uur | Kaarten á €2,50 bestel je via (073) 680 29 00

Kom ook naar:
5 juni: Creatieve workshops (Muzerije)
1 juli: Middeleeuwse muziek (Muzerije)
lees meer >
img

Dyslexie kletsclub

Dyslexie hebben is niet altijd makkelijk. Je voelt je toch anders dan andere kinderen uit je klas. Onder professionele leiding van kinderzorgpraktijk Spil praat je met leeftijdsgenoten die ook dyslexie hebben.

Heb je dyslexie en zit jij in groep 6, 7 of 8? Kom dan ook eens naar de Dyslexie Kletsclub op de laatste vrijdag van de maand in de Bibliotheek 's-Hertogenbosch. Meld je vooraf aan via de kaartverkoop.

25 mei (elke laatste vrijdag v/d maand) | Bibliotheek 's-Hertogenbosch | 16.00 – 17.00 uur | gratis via kaartverkoop
lees meer >
img

Bieb-korting bij Theater aan de Parade

Met €5,- korting naar Hans & Grietje de Musical
Hans & Grietje in een nieuw jasje: dat is dé familiemusical die je niet mag missen. Een nieuw, suikerzoet decor, kostuums om van te smullen en uiteraard swingende meezingliedjes. Mét Titus en Fien als de ‘boze’ heksen. Hans & Grietje de Musical is zondag 3 juni te zien in Theater aan de Parade en met je bieb-pas krijg je €5,- korting op een kaartje.

3 juni | Theater aan de Parade | 15.00 uur | €17,50 (leden) €22,50 (niet-leden)
lees meer >
img

Doe mee met de Zomer-leesclubs van Senia

De komende zomer kun je meedoen aan een speciale Zomer-leesclub, bedoeld voor mensen die in juli en augustus niet op vakantie zijn. In een Zomer-leesclub lees je drie romans en je bespreekt ze aan de hand van leeswijzers met gespreksvragen. Senia, de landelijke organisatie van leesclubs, is initiatiefnemer van dit culturele zomer-evenement. De kosten die Senia in rekening brengt bedragen €16,- per persoon. Als je interesse hebt, kun je je melden bij Senia via info@senia.nl. Kijk voor meer informatie op www.senia.nl.
lees meer >
.