Nieuwsbrief februari 2019   Read this newsletter in your browser.
Nieuwsbrief
februari 2019
Maak nooit meer inschattingsfouten op je werk!
Oei! We blijken vaak minder rationeel te handelen dan we denken. Wetenschapsjournalist en neuropsycholoog Chantal van der Leest schreef er een boek over. Benieuwd naar de meest voorkomende denk- en inschattingsfouten op het werk? Kom dan dinsdag 19 februari naar de Bibliotheek Baarn! Handig, want Van der Leest geeft meteen praktische tips om minder denkfouten te maken!
 
Kom naar Medialab tijdens de voorjaarsvakantie!
Vervelen is tijdens de voorjaarsvakantie geen optie. Het Eemhuis biedt met Medialab en de Kunstbrouwerij (van Scholen in de Kunst) een uitgebreid activiteitenprogramma aan. Ontwerp raketten, maak een jukebox en bouw een robot!

Vanaf 10 februari is er bovendien een meerdaagse Cursus NASA simulator.
 
Gratis Boekstart Babyfestijn op alle vestigingen
Zaterdag 2 maart organiseert de Bibliotheek Eemland het gratis BoekStart Babyfestijn op alle vestigingen. Leer tijdens het BoekStart Babyfestijn alles over voorlezen aan baby’s, want voorlezen aan baby’s is belangrijk.
 
Opening servicepunt in Eemdijk
Op 7 februari van 10.00 uur tot 12.30 uur vindt de opening van servicepunt Bieb op Diek in Eemdijk plaats.

Bieb op Diek is vanaf 7 februari iedere werkdag (behalve tijdens schoolvakanties) van 09.00 uur tot 11.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur geopend. Het adres is: Vaartweg 5 in Eemdijk.

 
Lezing Bart van Loo over 'De Bourgondiërs'
Op 13 februari organiseert de Bibliotheek Eemland in samenwerking met de Algemene Boekhandel in KAdECafé een lezing van Bart van Loo over zijn boek 'De Bourgondiërs'. Bart Van Loo’s even spannende als leerrijke verkenning van de middeleeuwen groeit gaandeweg uit tot een wervelende cultuurgeschiedenis.
 
Benefietmiddag in de Bibliotheek Leusden met Rosita Steenbeek
Serviceclub Innerwheel houdt 17 februari een benefietmiddag in de Bibliotheek Leusden met Rosita Steenbeek. De opbrengst van de middag is ten behoeve van een zorginstelling voor de aanschaf van een Tovertafel, een interactief projectiespel voor mensen met dementie of een verstandelijke beperking.
 
Cursus omgaan met digitale overheid
Steeds meer overheidszaken kunt u regelen via internet. Hiervoor heeft u een DigiD nodig. Ook is het mogelijk om via de persoonlijke website MijnOverheid veel overheidszaken te regelen. Voor wie niet zoveel ervaring met de computer heeft, kan dit best lastig zijn. Kunt u wel wat hulp gebruiken of kent u iemand die moeite heeft met de digitale overheid? Dan is er donderdag 21 februari om 14.00 uur en vrijdag 15 maart om 10.00 uur een informatiebijeenkomst in de Bibliotheek het Eemhuis.
 
Ook in de bibliotheek
 
Wat vindt u van de nieuwsbrief?
Bibliotheek Eemland - Eemplein 71 - 3800 BC / 3812 EA - Amersfoort
Manage profile - Unsubscribe