Kennisbanken E-installatie
Online versie
Lichtberekeningen: de behoudfactor

Bij het maken van lichtberekeningen vormen verschillende aspecten een uitdaging. In dit artikel gaat het over de behoudfactor.

Lees verder >
De glansrijke toekomst van zonnecellen

De hoeveelheid energie die de zon naar aarde stuurt, is ruim voldoende om aan de wereldwijde energievraag te kunnen voldoen. De grootste uitdaging is het oogsten van de zonne-energie.

Lees verder >
Gratis beursspecial Vakbeurs Energie nu beschikbaar

Van 8 tot en met 10 oktober 2019 vindt de vijftiende editie van de Vakbeurs Energie plaats in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Lees hier de gratis beursspecial.

Lees verder >
(advertorial)
Famostar
Noodverlichting in het zwart
Restaurants, cafés en winkels worden steeds vaker zwart afgewerkt. Hierdoor komt er meer nadruk te liggen op de kleurkeuze van de technische materialen. Daarom hebben wij bij Famostar standaard zwarte vluchtwegaanduiding en –verlichting in ons Go!- en CELO-portfolio.
Waterstof, laadpalen, ict …

Elektrotransfer en Uw Duurzame installateur hielden voor het eerst samen een Techdag. Tijdens de bijeenkomst werden installateurs bijgepraat over belangrijke ontwikkelingen in hun vakgebied.

Lees verder >
Misvattingen rond energiemanagement

Energiemonitoring levert bedrijven doorgaans veel winst op. Toch laten veel bedrijven kansen liggen, mede door een aantal misvattingen. 

Lees verder >
Meer nieuws
(advertorial)
Schneider
Slim beveiligingsrelais?
De energietransitie is in volle gang. Dit vraagt om energienetwerken, die digitaal zijn te monitoren en te besturen. Om het potentieel van smart grids optimaal te benutten, zijn intelligente relais voor beveiliging van middenspanning een onmisbare schakel.
Blog
NEN 3140: wie krijgt welke verantwoordelijkheid?

Onder NEN 3140 worden verschillende functies en verantwoordelijkheden belegd. Wat houden deze verschillende rollen in?  

Lees verder >
(advertorial)
ABB
Dat is nog eens handig
De nieuwe, slimme lichtschakelaars van Busch-Jaeger worden met de Hue-Bridge naadloos geïntegreerd in het Philips Hue verlichtingssysteem. Het resultaat: eenvoudig Philips Hue-lampen in- en uitschakelen en dimmen, maar ook de helderheid, intensiteit en kleur bepalen.
Whitepaper
Ledverlichting

In deze gratis whitepaper staat beperking van het energiegebruik van ledverlichting centraal. Waar moet rekening mee worden gehouden, wat zijn de mogelijkheden? Dat leest u in deze uitgebreide whitepaper van Installatie Journaal.

Lees verder >
Energieopslag

Deze gratis whitepaper inventariseert welke methoden van elektrische energieopslag het milieu niet belasten.

Lees verder >
(advertorial)
Libra
Libra Energy Wattpiek actie
Meer Watt voor minder Pieken! Op dit moment biedt Libra Energy op geselecteerde topkwaliteit zonnepanelen extra korting! Deze Wattpiek actie geldt voor de zonnepanelen van Boviet, Talesun en Ulica. Alle zonnepanelen zijn ruim op voorraad en kunnen direct uitgeleverd worden.
Topjobs
Ervaren Projectmanager Utiliteitsbouw
BESIX Nederland
Planner
BESIX Nederland
(Assistent) Ontwerpleider
BAM Infraconsult
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright