Trek maakt de Madone SLR lichter, Contador kan het nog steeds, Conti maakt de GP5000 met creamwall en Giant komt alvast met een nieuwe crosser
 
 
Fiets
Extra Project One opties
Nieuwe Trek Madone SLR

Nadat alle fabrikanten eerst om het hardst werkten aan de ontwikkeling van schijfremfietsen, is de nieuwste trend dat ze allemaal het gewicht van hun fietsen naar beneden brengen. Trek doet dat ook in de nieuwste Madone SLR-modellen. De zijn nu gemaakt met het nieuwe superlichte 800 Series OCLV Carbon. Alle gewichten, specs, prijzen en mooie plaatjes vind je op de onze site.

Fiets
vernieuwde crosser
Giant TCX Advanced Pro

Giant is er lekker op tijd bij, want ze introduceren nu al de nieuwe TCX cyclocrosser voor seizoen '20/'21. Met een -veel- lichter frame, nieuwe D-Fuse SLR-zadelpen en een herontworpen voorvork. Zowel het frame als de vork zijn opnieuw ontworpen, wat een totale gewichtsbesparing van 260 gram oplevert. 200 daarvan komen op het conto van het frame. Dat weegt nu 850 gram. De voorvork is 60 gram afgevallen en zet nu 400 grammetjes op de weegschaal.

Fiets
Tour versie
Continental GP 5000 met cream wall

Continental maakt speciaal voor de Tour de France een ‘cream sidewall’ uitvoering van de Grand Prix 5000. Vanaf nu te koop via de conti-site en bij fietsenwinkels voor een adviesverkoopprijs van 69,90 euro. De band krijgt de officiële naam ‘Grand Prix 5000 TdF LTD 2020’. Qua specificaties is hij precies hetzelfde als de gewone zwarte clincher uitvoering, dus met de BlackChili compound en een Vectran breakerlaag tegen lekrijden.

Fiets
Eigen fietsenmerk op komst
Record Everestchallenge voor Contador

Alberto Contador reed bijna drie jaar geleden zijn laatste koers als profwielrenner, maar de inmiddels 37-jarige Spanjaard is het fietsen nog absoluut niet verleerd. El Pistolero waagde zich vorige week aan de Everest Challenge en verbeterde het officieuze wereldrecord van Lachlan Morton met meer dan twee minuten. Contador reed maar liefst 78 keer de klim ‘Parte Final – Silla del Rey’ op, een klim van 960 meter met een gemiddeld stijgingspercentage van 13 procent. 

Fiets
Fietsdoel dit najaar? 
The Ride Pyrenees!

The Ride Pyrenees gaat door! Van 13 t/m 18 september fiets je zes prachtige etappes en word je in de watten gelegd door het The Ride-team. Ben je dus nog op zoek naar een fietsdoel dit jaar? Dan is The Ride Pyrenees powered by Fiets jouw oplossing. Zes dagen, zes etappes, 750 kilometer en 16.000 hoogtetmers. Er zijn nog maar weinig deelnamepakketten beschikbaar, dus wees er snel bij...

Fiets
pomp voor gravelbikes?
Lezyne Sport Gravel Drive

Alle fietsfabrikanten willen meeliften op de gravelhype. En geef ze eens ongelijk. Gravellen is leuk, ontzettend populair en er wordt nu eenmaal veel voor verkocht. Zowel qua fietsen als qua accessoires. Daarbij denk je aan banden, kleding, schoenen. Maar niet direct aan aan bandenpomp. De slimme marketeers bij Lezyne deden dat wel een maakten deze ‘gravelpomp’, de Sport Gravel Drive. Met een paar slimme opties ...

 

Fiets
advertorial
DOGA: Van de Dolomieten naar het Gardameer

Van de Brenta Dolomieten naar het Gardameer. Van 1522 meter naar 70 meter hoogte over een lengte van 110 kilometer. De nieuwe gravel- en mountainbikeroute van Madonna di Campiglio naar Riva del Garda loopt onmiskenbaar voornamelijk omlaag. Teleurstellend voor klimgeiten met een lactaatfetisj, maar een uitkomst voor bikers en gravel-rijders die het leuk vinden om ontspannen op twee wielen de variatie aan landschappen te ervaren die je vindt tussen het hooggebergte van Madonna en het subtropische Lago di Garda.

Volg Fiets ook op
Fiets - Instagram Fiets - Facebook Fiets - Twitter
Copyright © 2020 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer